Linse: Sådan klarer du overboens klager over røg

Linse Kessler bestyrer Ekstra Bladets nye brevkasse. Læs et af hendes svar herunder - og husk, at du også kan spørge brystbomben om ALT

Linse Kessler er ude at rejse, men det hindrer hende ikke i at svare på spørgsmål fra brevkassen. (Privatfoto)
Linse Kessler er ude at rejse, men det hindrer hende ikke i at svare på spørgsmål fra brevkassen. (Privatfoto)

Har du også et spørgsmål til Linse Kessler? Send en mail til linse@eb.dk

Hej Linse

Jeg har for nylig købt en skøn lejlighed i et dejligt kvarter – ren optur. Indtil i går, hvor min – superflinke – overbo bankede på og fortalte, at de er plaget er cigaretrøg fra min lejlighed. Både min kæreste og jeg ryger, og overboen, der bor sammen med kæreste og barn, fortalte, at de efterhånden kunne lugte det i deres tøj og i lejligheden generelt. De havde forsøgt at tætne omkring rør og andre mulige sprækker ned til min lejlighed. Det havde hjulpet en del – men ikke nok.

Han tilføjede, at jeg naturligvis skal have lov til at ryge i min egen lejlighed, men at han blev nødt til at nævne det, for det er et stort problem for dem.

Jeg har ikke lyst til at bede ham klappe i og leve med det, for det betyder meget for mig at have et o.k forhold til de andre i opgangen. Men jeg har heller ikke lyst til ikke selv at kunne bestemme, hvad jeg foretager mig i min egen lejlighed. Hvad skal jeg gøre?

Hilsen Rikke

 

Hej Rikke

Det lyder, som om din overbo går i store ikke-ryger-sko, men han er jo åbenlyst påvirket af din røg. Der er en klar løsning, men jeg ved ikke, om du bliver glad for at høre den. 

Du skal gøre som mig: Ryge i køkkenet med åbent vindue. Jeg ved godt, du så bukker dig for overboen, men I er nødt til at mødes på halvvejen, for det er vigtigt, at man kan smile oprigtigt og hilse på de andre i opgangen. Det har den fordel for dig, at du kommer til at ryge mindre.

Jeg ryger selv kun halvt så mange cigaretter, nu hvor jeg skal op af sofaen og ud i køkkenet, og det tog kun et par dage at vænne mig til det. På den måde kan du stadig ryge i din lejlighed, og overboen kan ikke brokke sig. Giv det et forsøg, og hvis han så stadig klager over din røg, må ’klap i’ være på sin plads.

Knus Linse

 

Læs hele Linses brevkasse her:

Linse: Sådan kan jeg bedst li' det  

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Hvor der er penge, der er Peter