Linse: Sådan undgår du at blive mobbet

Ekstra Bladet har i dag premiere på Linse Kesslers nye brevkasse. Læs et af hendes svar herunder - og husk, at du også kan spørge brystbomben om ALT

Linse Kessler kan nu også skrive brevkasse-bestyrer på cv'et. (Foto: Claus Bjørn Larsen)
Linse Kessler kan nu også skrive brevkasse-bestyrer på cv'et. (Foto: Claus Bjørn Larsen)

Har du også et spørgsmål til Linse Kessler? Send en mail til linse@eb.dk

 

Hejsa søde seje stærke smukke awesome Linse

Jeg er lige blevet flyttet fra en skole, hvor jeg blev mobbet.

Jeg har det fint på min nye skole og har nogle, jeg går sammen med. Jeg er meget indelukket. Jeg vil jo gerne have nogle venner, men jeg stoler ikke på nogen af erfaring!

Jeg har prøvet at blive svigtet, og når de spørger ind til mig, kommer jeg kun med meget korte svar, og så bliver de sure og går eller holder mig udenfor. Jeg ved ikke, om jeg tør lukke dem ind, eller hvordan jeg føler sådan rigtigt. Jeg ved, du er betænksom og kommer med et godt svar.

Tusind kys, kram og håb fra Ditte

* * * * *

Kære Ditte

Jeg er ikke selv blevet mobbet, men jeg har gennem årene forsvaret mange, der er blevet det. Så jeg tør godt sige, jeg ved, hvad du har været igennem. Men det må ikke gentage sig på din nye skole. 

Du bliver nødt til at lukke lidt op. Start med en eller to af dem, du har taler bedst med, eller som virker rarest over for dig. Jeg ved godt, det kræver mod, og du har tidligere brændt dig. Men de trækker sig, fordi du ikke lukker dem ind, og når de spørger ind til dig, er det jo nok ikke for at være væmmelige. Du er nødt til at give dem en chance, hvis du skal lave om på mønsteret. 

Du kan sige: ’Du spurgte mig forleden, nu skal du høre… ’. Eller være helt ærlig: ’Jeg er blevet mobbet rigtig meget, og jeg er skidebange for at blive det igen…’.

Man kan komme rigtigt langt med at sige tingene ligeud. Jeg ved, det er svært, men hvis du gør det, er jeg sikker på, der er en præmie i den anden ende. Så kan du også se dig selv i spejlet og sige: Jeg gjorde det! Det er rigtigt vigtigt for at bygge sig selv op. Du er en sød og ærlig person, kan jeg se af dit brev, og det må du ikke smide væk. Nu skal du bare blive lidt modig og springe ud i det. 

Du kan selvfølgelig ikke blive best friends med alle, det har jeg heller aldrig været. Men det er ikke fedt at være ensom, og når verden går i stykker, er det bare så vigtigt at have en ven.

Jeg sender dig en masse varm kærlighed og styrke fra mit hjerte.

Kram fra Linse

Læs HELE Linses brevkasse: Linse Kessler er pt. ude at rejse. Men på søndag er hun igen tilbage med sin brevkasse. (Foto: Claus Bjørn Larsen) Meninger Linse: Glem din lille pik - kys mis i stedet