Lisbet Dahl bliver 70: - Lisbeth med h fylder 60

Det er lidt svært for skuespilleren at forholde sig til det nye tal

Se interview med den glade fødselar her. (Video: Tariq Mikkel Khan)

Lisbet Dahl var hoppet i den berømte lille sorte sag og de høje hæle, da hun lørdag middag havde inviteret familie, venner og gode kollegaer til sin 70 års fødselsdag.

Frisk og kæk som en teenager tog hun imod de mange gæster, der kom til reception på Postgaarden i Korsbæk på Bakken nord for København i anledning af den runde dag.

Meget passende vimsede Misse Møghe rundt på Postgaarden blandt Lisbet Dahls gæster, der i højt humør gik om bord i buffeten.

- Det er ret besynderligt at fylde 70. Jeg synes ikke, at jeg har ret meget med det at gøre. Men det er ikke noget, jeg tænker så meget over, sagde fødselaren til Ekstra Bladet, mens hun tog imod kram, lykønskninger og smukke blomsterbuketter.

- Jeg bliver 60 år i dag. Lisbeth med h bliver 60, grinede hun og hentydede til det stumme bogstav som fejlagtigt er blevet tilføjet hendes navn et utal af gange i løbet af hendes karriere.

Ulf Pilgaard og Lisbet Dahl spillede sammen første gang i 1975. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Ulf Pilgaard og Lisbet Dahl spillede sammen første gang i 1975. (Foto: Tariq Mikkel Khan)

Midt i maj er der premiere på årets udgave af Cirkusrevyen, som Lisbet Dahl både instruerer og spiller med i. Og endnu en gang er det med Ulf Pilgaard som medspiller. Han var naturligvis også kommet for at sige tillykke og kunne afsløre, at hans lange makkerskab med Lisbet Dahl gennem årene er blevet lettere.

Artiklen fortsætter under videoen

Se de kendte lykønske dagens fødselar. (Video Tarig Mikkel Khan)

- Jeg arbejdede sammen med Lisbet første gang i 1975, og jeg må sige, at hun er blevet lidt blidere med årene. Hun kan godt stadig blive tosset – også på mig. Men nu går det hurtigere over. Da vi var yngre kunne vi virkelig godt blive skide hamrende tossede på hinanden. Og hun er jo fem år yngre end mig, så jeg synes nok, at hun stak næsen lidt for højt i sky og for langt frem, når hun gik i gang. Men nu er kanterne slebet godt og grundigt af, sagde den tårnhøje skuespiller med et grin.

Michael Meyerheim, der også er en af fødselarens gode venner, kunne fortælle, at Lisbet Dahl en gang har hyret ham som hemmelig chauffør.

- Jeg har kendt Lisbet i små 30 år og vores venskab startede, da hun var med i et af de programmer, jeg var vært på. Vi faldt i snak og kunne enormt godt lide hinanden. Efter et par år shanghajede hun mig til at være surprice-chauffør til hendes datters polterabend. Så jeg kom i kostume i en Limousine og hentede datteren. Det synes jeg var ret sjovt. Så da TV 2 Charlie for nogle år siden havde jubilæum, bad jeg Lisbet om at være min medvært. Jeg synes ligesom, at hun skyldt en, og den var hun med på, sagde Michael Meyerheim.

Tiillykke! Michael Meyerheim giver Lisbet Dahl et fødselsdagskram. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Tiillykke! Michael Meyerheim giver Lisbet Dahl et fødselsdagskram. (Foto: Tariq Mikkel Khan)