Lisbeth Zornig ramt af ny sorg

Lisbeth Zornigs mor døde torsdag efter længere tids sygdom

Lisbeth Zornigs mor er død efter længere tids sygdom. Foto: Linda Johansen
Lisbeth Zornigs mor er død efter længere tids sygdom. Foto: Linda Johansen

Økonom og forfatter Lisbeth Zornig Andersens mor er død efter længere tids sygdom, det bekræfter hun over for Ekstra Bladet.

- Min mor døde på hospitalet. Hun var syg med lungekræft, en sygdom hun har levet med de sidste tre år. Hele familien var samlet omkring hende, så det var en smuk og rolig afsked.

Forfatterens mor var lige blevet udskrevet fra hospitalet efter en vellykket benamputation. Men kort tid efter udskrivelsen måtte hun tilbage på hospitalet, hvor hun døde af sin lungekræft.

Lisbeth Zornigs forhold til sin mor var præget af, at forfatteren havde været udsat for misrøgt og misbrug i sin barndom.

- Det sidste år har vi talt meget om det, der foregik i min barndom. Hun erkendte, at jeg ikke havde den bedste barndom. Hun undskyldte for det jeg var udsat for.

Tidligere har økonomen og forfatteren fortalt, at moren så på, mens Zornig blev udsat for seksuelle overgreb.

Begravelsen af moren bliver engang i næste uge, hvor Lisbeths mor skal bisættes fra Sankt Nikolai Kirke i Nakskov. Det er samme kirke, hvor hendes bror blev bisat fra forrige år.

Lisbeth havde et ganske særligt forhold til Michael, fordi han var der for hende, når forældrene svigtede. FOTO: DR Danske kendte Lisbeth Zornig ramt af tragedie

På mandag fylder Lisbeth Zornig 50 år, en festdag hun havde set frem til længe, men nu bliver stemningen lidt afdæmpet.

- Jeg holder stadig åbent hus om dagen, og om aftenen tager jeg ud og spise med mine nærmeste. Men det bliver ikke den store festdag på samme måde, da jeg helt naturligt er ked af, at min mor ikke er her længere, siger hun.