Lukas Forchhammer i heftigt julekalender-skænderi

Sanger Lukas Forchhammer fra bandet Lukas Graham må forsvare, at han kun har købt en enkelt U-landskalender

Lukas Forchhammer har netop nu travlt med at promovere sin nye skive. Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix
Lukas Forchhammer har netop nu travlt med at promovere sin nye skive. Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix
Følg Danske kendte

Der er mange måder ufrivilligt at jokke i spinaten på, når man beretter om sin gøren og laden på de sociale medier.

Det må den danske '7 Years'-sanger Lukas Graham sande, efter en ellers tilsyneladende tilforladelig opdatering på Twitter om, at han havde i sinde at købe et eksemplar af dette års 'Børnenes U-landskalender' udviklede sig til en heftig debat.

Lukas' indlæg på Twitter var en kommentar med ordlyden 'I am buying one of these!' sammen med et link til en artikel om, at dette års overskud fra salget af U-landskalenderen går til Dansk Flygtningehjælp, der vil bruge pengene på at hjælpe syriske flygtningebørn i nærområdet.

Du store filantrop
Denne oplysning blev kommenteret af en person ved navn Oliver Johansen, der på Twitter kalder sig Je Oliver. Han er tilsyneladende fortørnet over, at Lukas vælger at fortælle om sit planlagte julekalenderindkøb.

- Du er mangemillionær og vælger lige at flashe, at du giver et bidrag på hele 45 kroner til verdens mest udsatte mennesker - hvilket storsind, hvilken generøsitet. Du store filantrop, skriver Je Oliver på Twitter, hvortil Lukas svarer:

- Wow. Hvem har mon tisset på din sukkermad? Hjælp hvor du kan, er et godt motto, måske du skulle prøve at bruge det?

Pinligt: Lukas Graham begår brøler

Lukas fejler: Går helt ballade-grassat

Komisk og ironisk
Herefter fortsætter diskussion, hvor Je Oliver blandt andet kalder Lukas Forchhammers handling for komisk.

- Kan du slet ikke få øje på det komiske og ironiske i, du offentliggør, at du har valgt at støtte verdens mest udsatte mennesker med sølle 45 kroner, når du tjener (mange) millioner om året?, skriver han blandt andet.

Lukas Forchhammer har i mange år hjulpet til, når der skal laves mad til Juleløses Jul i Den Grå Hal på Christiania. Foto: Peter Hove Olesen
Lukas Forchhammer har i mange år hjulpet til, når der skal laves mad til Juleløses Jul i Den Grå Hal på Christiania. Foto: Peter Hove Olesen
 

Diskussionen slutter - for Lukas Forchhammers vedkommende - med en kommentar, hvor han oplyser, at han trods den forløbne debat vil fortsætte med at have både sine holdninger og sine fødder godt plantet på jorden.

Dette stopper dog ikke Je Oliver, der i stedet benytter lejligheden til at betvivle, hvor solidt Lukas' fødder er plantet på jorden.

- Det er godt, at du har fødderne solidt plantet på jorden. Ejerskab af Michelin-restaurant og huskøb til +20 millioner kroner er naturligvis blot en parentes. Du må hilse Lars Seier fra din jordnære position, du kære Lukas, skriver han.

Det har ikke været muligt at få en uddybende kommentar fra Lukas Forchhammer, da han er i USA med fuldt program netop nu, oplyser hans kontaktperson.

Læs hele diskussionen her

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Kom nu ud af busken, Dyrby