Lukas Graham: - Jeg har aldrig følt mig dansk

Den danske superstjerne afslører i et interview med irsk tv-kanal, at han aldrig har følt sig rigtig dansk

Lukas Graham rider på en succesbølge i det meste af verden. Her kan du se amerikanske fans stimle om bandet efter en koncert i marts. (Video: Anthon Unger)

Den københavnske popgruppe 'Lukas Graham' har i den grad taget det meste af verdenen med storm.

Deres hit-sang '7 Years' er i øjeblikket nummer 2 på den amerikanske singleliste og har indtaget førstepladsen i både Storbritannien, Australien, Canada, Italien, Sverige, Holland, Belgien, New Zealand og naturligvis også i Danmark.

Lukas Graham siger i irsk interview, at han ikke føler sig dansk. (Foto: AP)
Lukas Graham siger i irsk interview, at han ikke føler sig dansk. (Foto: AP)
 

Sangen har endda også indtaget førstepladsen i Irland. Et land som frontfigur Lukas Graham har et særligt kendskab til, da hans far var irer.

Lukas Graham - de fire populære københavnere er for tiden på stor klubturne i Nordamerika. (Foto: Chapman Baehler) DK MusikNYT Lukas Graham kæmper mod Kanye West

Gruppen var derfor inviteret til Irlands tv-station RTÉ2 til en snak om den flotte førsteplads og Lukas Grahams irske baggrund.

Værten, Bláthnaid Ní Chofaighher, spørger i interviewet Lukas Graham ind til hans irske rødder, og her afslører den danske superstjerne ganske overraskende, at han aldrig har følt sig dansk.

- Jeg har aldrig følt mig dansk. Jeg har tilbragt halvdelen af min barndom her. Det er mit andet hjem, fortæller han blandt andet.

Du kan se hele klippet her. Du skal cirka 1 minut ind i klippet for at se ovenstående citat.

Københavnerne har lige startet en stort set udsolgt klubturné i Nordamerika. I juni vender de hjem til Danmark, hvor de giver fire udendørskoncerter.

Rihanna og Lukas Graham konkurrerer på alverdens hitlister for tiden. (Foto: All Over og Philip Davali) DK MusikNYT Superstjerne afviser Lukas Graham