Lukas i amerikansk magasin: Jeg har nosser nok til at sige nej

Mens Lukas Graham sjældent giver interview til danske medier, så vælter han sig i de amerikanske magasiner, radioprogrammer og talkshows

Nyhedsbureauet AP interviewede populære Lukas Graham tidligere på måneden. Her er forsanger Lukas Graham særlig ærlig og fortæller om den svære start, hvor bandet blev afvist, fordi de ikke var sorte, samt hvordan singlen '7 Years' blev til. Se indslaget her. (Video: AP)

Det er ikke mange danske medier, der gennem tiden har fået sig en sludder med den nu verdensberømte 27-årige Lukas Forchhammer. I USA boltrer han sig dog i diverse radioprogrammer, talkshows og musikmagasiner.

Senest har han fået sig en sludder med Billboard Magazine, som krediterer ham for at være en af de få kunstnere, der har lært at sige nej.

- Heldigvis for Lukas Graham, den danske kvartet bag '7 Years', har deres forsanger ikke noget problem med at sætte sin fod ned, skriver magasinet.

Lukas Graham - københavnerne vender hjem til sommer, hvor de fylder Østerbro Stadion lørdag 4. juni. (Foto: AP) DK MusikNYT Lukas Graham smadrer Aquas rekord

Den hvide t-shirt
Gruppen, der består af Lukas Forchhammer, 28-årige Mark Falgren på trommer, 26-årige Magnus Larsson på bas og den 33-årige keyboardspiller Kasper Daugaard, blev interviewet af magasinet i Warner Brothers-hovedkvarteret i London, og især én hændelse bekræftede skribentens første antagelse.

- Forchhammers smil blev til en skulen, da det blev foreslået, at han tog noget mere stilfuldt på end en almindelig hvid T-shirt til et photo-shoot.

Og det er nu også sådan danskerne kender ham bedst. Til de fleste af Lukas Grahams koncerter har den danske forsanger fra Christiania som oftest iklædt sig hvide T-shirts, undertrøje eller optrådt i bar mave.

- Hvis jeg skal have taget et billede, så har jeg tænkt mig at have mit eget fucking tøj på og ikke en biker-læderjakke med Michael Jackson-lynlåse. Al for mange mennesker har ikke store nosser eller æggestokke nok til at være sig selv. Det har jeg, siger den 27-årige dansker.

Lukas Forchhammer bliver også spurgt til, hvorfor bandet, der, selvom gruppen består af fire personer, kun bærer den 27-åriges navn (Graham er hans afdøde fars efternavn).

- Jeg skriver sangene. Lige meget hvor meget jeg har prøvet, så er de andre fyre bare ikke sangskrivere, lyder svaret.

Lukas Graham siger i irsk interview, at han ikke føler sig dansk. (Foto: AP) Danske kendte Lukas Graham: - Jeg har aldrig følt mig dansk

På talkshow-tour
For et par uger siden var Lukas Graham med stor succes i radiostudiet hos den kendte tv-vært Ryan Seacrest, og for fem dage siden imponerede de i et af de mest populære talkshows i USA, 'The Ellen DeGeneres Show'. Tidligere har de også optrådt i tv-shows som 'Conan' og 'Jimmy Kimmel Live!'.

I interviewet med Billboard Magazine kommer han både omkring megahittet '7 Years' og sin opvækst på Christiania, og så giver Lukas Forchhammer lige et svirp til de kæmpestjerner Taylor Swift og Adele, da han bliver spurgt om, hvorfor han ikke skriver flere ballader og kærlighedssange.

- Jeg sagde bare, fuck off. Bed Taylor Swift skrive fucking kærlighedssange. Det er derfor, jeg ikke kan lytte til hele Adeles album. Hun har den mest fantastiske stemme, men folk må have overbevist hende om, at de kun vil høre kærlighedssange, siger den rebelske sanger.

'7 Years' ligger lige nu nummer to på den amerikanske hitliste Billboard Hot 100. Den er per 31. marts den bedst-sælgende sang i USA og ligger nummer et i Australien for ottende uge i træk.

Verdenshittet har også toppet i blandt andet Belgien, New Zealand, Irland, Canada og Storbrittannien.

Lukas Graham taler gerne om barndommen på Christiania. (Foto: AP) Danske kendte Lukas indrømmer: Smed bomber efter politiet

Lukas Graham på besøg i et af de mest populære talkshows i USA. (Foto: The Ellen DeGeneres Show) DK MusikNYT Lukas Graham nedlægger Ellen