Lyngvild: Naturstridigt at være bøsse

Modediktatoren langer ud efter homo-miljøet og går i brechen for DF'er

Jim Lyngvild kan om nogen dele vandene i Danmark. Og nu har han gjort det igen.

Som Ekstra Bladet tidligere skrev mandag, er modediktatoren nemlig godt og grundigt træt af homoseksuelle, der mener, at de skal have opmærksomhed og respekt kun på grund af deres seksualitet.

- Jeg er blevet tudet ørene fulde, hvilket jeg ofte gør, af homoseksuelles forældre, venner og bekendte, der mener, at jeg da er fuldstændig galt afmarcheret, når jeg stemmer Dansk Folkeparti, for jeg er jo homoseksuel. Og de vil jo nærmest gasse dem i gaskamre. De hader dem og synes, at de er forfærdelige, siger han i en video, som han har lagt op på Facebook, hvor han fortsætter:

Jim Lyngvild er træt af homoseksuelle. (Foto fra Facebook-video) Danske kendte Jim Lyngvild: Jeg er ikke bøsse!

- Så er det, at jeg må sige, at ét, selvfølgelig gør de ikke det. Der er idioter over alt. Du kan altid i et parti finde mennesker, der har sagt noget om nogen, som man kan tage ud af en sammenhæng og kan sætte ind i noget. Og sådan er det. To, jeg bryder mig sgu heller ikke om homoseksuelle. Jeg bryder mig i hvert fald ikke om det her 'nu er jeg homoseksuel, se hvor spændende jeg er. Nu skal jeg bare have din respekt.' Gu' skal du ej! Du må gøre dig fortjent til din respekt. Du kan ikke knalde dig til din respekt!

Over for Ekstra Bladet fastholder han sine kommentarer i videoen, som er blevet set mere end 200.000 gange.

- Jeg står altid ved mine ord, siger modediktatoren.

Hele søndagen rasede en anden debat med homoseksuelle som omdrejningspunkt. Tv-værten Hans Pilgaard var nemlig langt fra tilfreds med, at DF’eren Mette Hjermind Dencker havde slettet hans spørgsmål på sin Facebook-side, hvor han gerne ville vide, om hun stadig stod ved sine kommentarer fra en to år gammel klumme i MetroXpress, hvor hun kaldte det naturstridigt og unaturligt at leve som homoseksuel.

- Jeg anede ikke, at Hans Pilgaard havde skrevet det der, da jeg lavede videoen. Så meget fylder Hans Pilgaard ikke i mit univers, at jeg gider sidde og følge med i, hvad han skriver. Men han bliver rasende over, at en DF’er har slettet hans spørgsmål, fordi så må det jo klart være noget sexistisk. Men stop det! Man er ikke et offer, fordi man er homoseksuel. Man skal lade være med at trække bøssekortet og sig, at det er synd for dig.

Jim Lyngvild er mildt sagt ikke tilfreds med strejken i Københavns Lufthavn. (Foto: Selfie) Samfund SAS-strejke: Lyngvild fanget i Kastrup

- Men er det ikke fair nok at blive fortørnet over, at hun sletter hans spørgsmål?

- Næ, overhovedet ikke. Det er jo hendes Facebook-profil. Det er jo ikke en af staten betalt side. Det er et frit menneskes Facebook-profil og så kan det godt være, at hun sidder i folketinget, men det er jo stadig hendes valg, om hun vil slette det eller ej.

- Så du er ikke enig med Hans Pilgaard?

- Nej. Han mener, at han gør det på alles vegne, men han skal kraftsparkeme ikke tale på vegne af mig. Jeg skal nok selv klare det.

- Men han spørger til, om hun stadig mener, at det er naturstridigt at være homoseksuel, og det er vel meget relevant, når nu hun lige er blevet genvalgt?

- Jeg står hundrede procent bag hende. Det er jo naturstridigt at være homoseksuel.

Ok, det kan sgu da godt være at diverse Vestegnstæver kan holde en Tuborg mellem mælkejungerne, men jeg kan fandeme holde en Frejdahl mellem ballerne... Danske kendte Lyngvild: Ny trend er en stor flaske mellem ballerne

- Hvorfor?

- Hvis alle mennesker sprang ud som homoseksuelle, ville verden stoppe. For guds skyld, ikke for mange af de der bøsser. Så stopper udviklingen jo. Det er en luksus, at kunne kalde sig homoseksuel. Det er jo dybt egoistisk at være homoseksuel. Jeg er røv-egoistisk fordi jeg er homoseksuel, for jeg bringer ikke noget videre. Så det er jo naturstridigt. Men det betyder ikke, at det er dårligt.

- Du har lagt dig ud med blandt andre Copenhagen Pride og mange andre i det danske homo-miljø med dine udtalelser. Hvordan har du det med det?

- Jeg er da ligeglad. Jeg er menneske, og jeg er borger i Danmark. Jeg er ikke homoseksuel. Jeg lever ikke i den der bøsse-boble, hvor man skal rende rundt og bøsse den af. Det er sådan noget fjolleri. Min seksualitet deler jeg kun med ét menneske, og det er min mand. Og betyder det så at jeg skal slås i hartkorn med tusindvis andre homoseksuelle.

Danske kendte Lyngvild: Personer som Fog er meget sjældne

- De homoseksuelle, der altid råber op og skriger, at det er synd for dem, det er dem, der står på en blokvogn til Copenhagen Pride i g-streng og er olieindsmurte. Det er ikke dem, der bor i provinsen og er gift med Niels eller Jens, og som er helt stille og rolige og borgerlige. Det er aldrig dem, der himler op. Jeg har fået i hundredvis af mails fra Jens og Niels i provinsen, der skriver, at det er skønt, at der endelig er nogen, der siger det her. Alle homoseksuelle hader mig ikke. De skabagtige bøssekarle hader mig.

- Så det korte af det lange er, at du ikke vil sættes i bås med andre homoseksuelle på grund af din seksualitet?

- Der er så mange venstre-orienterede der efter DF-valget har sagt, at de er pinlige over at være danskere, og at de flytter til udlandet. På samme måde er jeg pinlig over at være homoseksuel og overvejer, at flytte over til de heteroseksuelle.

- Det bliver din mand vel ked af?

- Det må vi så finde ud af på en eller anden måde. Vi skal nok finde et godt arrangement.

Jonasson, Kryger, Skulason og Toppel agerer halvnøgne vikinge-modeller (Foto: Jim Lyngvild) Superligaen Lyngvilds vikinge-drøm: Klæder OB-spillere af

Copenhagen Pride: Folk lytter ikke til ham

Det er langt fra alle, der er enige i Jim Lyngvilds betragtninger om homoseksuelle.

For eksempel er folkene bag Copenhagen Pride godt og grundigt trætte af, at en person som Jim Lyngvild, der tidligere har været vært for Copenhagen Pride og en del af homomiljøet, samtidig taler nedsættende om bøsser.

- Det undrer os, at han på den her måde ikke viser forståelse over for en gruppe, som han på mange måder selv tilhører, siger Thomas Rasmussen, der er kommunikationschef for Copenhagen Pride.

- Men han slår jo netop på tromme for, at han ikke vil sættes i bås med andre homoseksuelle blot på grund af hans seksualitet?

- Og det er helt rigtigt, at vi alle sammen er forskellige. For langt de fleste af os er vores seksualitet kun en lille ting. Når vi er til Copenhagen Pride med 20.000 LGBT’er (Lesbian, Gay, Bisexual og Transgender, red.) er vi jo alle forskellige. Men han generaliserer selv, når han siger, at bøsser er sådan nogle, der står olieindsmurte på en blokvogn. Det er det jo ikke, siger Thomas Rasmussen og tilføjer:

- I princippet er vi enige i, at vi skal dømmes som mennesker og ikke homoseksuelle. Men vi har samtidig også en gruppe mennesker, som stadig bliver råbt og spyttet efter på gaden. De har det stadig svært og føler sig ensomme, når de skal springe ud som 16-årige. Det eneste, vi arbejder for, er at give alle det samme udgangspunkt – uanset om du er homoseksuel, eller om du ikke er. Indtil vi har opnået den ligestilling, er kampen værd at tage.

- Skader Jim Lyngvild den kamp?

- Han forsøger i hvert fald at skade den. Der er mange, der er holdt op med at lytte til ham. For ham handler det lige så meget om at provokere, men tonen bliver for hård. Vi kæmper jo netop for ikke at blive omtalt så nedsættende, som Jim Lyngvild gør.

- Tager jer, der fester til Copenhagen Pride, en offerrolle på sig i modsætning til borgerligere bøsser fra provinsen, som Jim Lyngvild siger?

- Det er en unødig generalisering. Jim Lyngvild foretrækker åbenbart at se verden i sort og hvid, men den er jo langt mere regnbuefarvet og nuanceret end som så. Vi findes alle sammen. Der findes Niels og Jens, som ikke interesserer sig for LGBT-kampe og ikke går med på gaden i demonstrationer. Og de må hellere end gerne være her, for vi kan ikke alle sammen være aktivister. Men det er en unødig inddeling i kasser, som jeg ellers troede, at han var imod.

Stifter af Stop Had: Burde være strafbart

- Det er forkasteligt, at han går ud med de her udtalelser om en minoritetsgruppe, som han selv tilhører, siger Jacob Nicu, der er stifter af projektet Stop Had, som blandt andet arbejder for at mindske antallet af hate crimes.

Han mener, at både Jim Lyngvild og de DF-politikere, der tidligere har udtalt sig nedsættende om homoseksuelle skader tonen i debatten.

- Jeg synes i virkeligheden, at noget at det, han siger, bør være straftbart. Dog ikke den video han lagde ud på Facebook i søndags, men i hans tidligere indlæg har han også været ude med riven efter andre minoritetsgrupper. Og det samme gælder for DF’erne.

- Kan du give et eksempel på noget, der burde være strafbart at sige?

- For eksempel at sammenlige homoseksuelle med dyr. Eller at sige, at det er unaturligt at være homoseksuel, siger Jacob Nicu og tilføjer:

- Om ikke andet så skader det jo hele tonen. Man kan godt diskutere, men det skal gøres pænt og ordentligt.