Lyngvild om Kirsten 'Trusse' Norholt: Konen er jo rablende vanvittig

Ekstra Bladets Modediktator er ikke imponeret over Kirsten Norholts hårde udfald mod Sophie Løhdes påståede kjole- og trussekiks

Kirsten Norholt og Jim Lyngvild er begge vilde med at kommentere mode. Foto: Mogens Flindt og Jim Lyngvild
Kirsten Norholt og Jim Lyngvild er begge vilde med at kommentere mode. Foto: Mogens Flindt og Jim Lyngvild

Politikere blander sig i trusse-gate: 'Ret ryggen ko'

Minister i trusse-kiks hos dronningen: 'Man kommer til at tænke på en rullepølse'

I kølvandet på dronning Margrethes nytårstaffel kastede skuespiller Kirsten Norholt sig på Facebook ud i en sønderlemmende kritik af de danske kvindelige, politikere for måden, hvorpå de søndag aften bar deres dyre festkjoler.

Specielt hårdt gik det ud over regeringens  Innovationsminister Sophie Løhde (V), der ifølge Norholt havde iført sig et par trusser, der fik hende til at ligne en rullepølse.

'Sophie, man har IKKE trusser på under en corsagekjole, slet, slet ikke trusser, der skærer een over, så man kommer til at tænke på en rullepølse?!', skrev den modeinteresserede skuespiller blandt andet.

Sophie Løhde på den røde løber i den meget omtalte rullepølse-kjole. Foto: Mikkel Tariq khan
Sophie Løhde på den røde løber i den meget omtalte rullepølse-kjole. Foto: Mikkel Tariq khan

Den opfattelse deler Ekstra Bladets officielle Modediktator - designer Jim Lyngvild - dog ikke.

- Personligt synes jeg, Sophie Løhde så helt fantastisk ud. Dejlig, dejlig pige. Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at Kirsten Norholt selvfølgelig selv var gået til fest uden trusser og selvfølgelig også havde gjort hele verden opmærksom på det. Der har ministeren så tilsyneladende bare lidt mere pli, siger han til Ekstra Bladet og fortsætter:

- Kirsten Norholt har jo altid haft en glæde ved at have kløerne ude efter mig, når jeg har kommenteret hendes tøj på de røde løbere. Det har vi set gentagne gange. Det har hun haft svært ved at acceptere, men hun viser nu, at hun bestemt ikke har et problem med selv at revse andre.

Har du et bud på, hvorfor misforståelsen opstår?

- Kameraernes blitz-lys kan få tøj til at fremstå mærkværdigt, og det ved Kirsten Norholt også godt. En blitz kan eksempelvis få tøj til at se gennemsigtigt ud. Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at Sophie Løhde var helt perfekt klædt, så det er noget fjolleri og noget vås at angribe hende på den måde, siger Jim Lyngvild.

Hvad mener du om Norholts kritik?

- Det er jo kun fordi Norholt gerne selv vil have lidt opmærksomhed, hvilket hun gør en gang imellem. Så popper hun lige hovedet lidt op, og så skal hun råbe og skrige ligesom alle mulige andre gør - ingen nævnt, ingen glemt. Men konen er jo rablende vanvittig, og det har vi set gentagne gange, siger Jim Lyngvild og fortsætter:

-  Hun er da en flot dame, der altid har haft god stil, men når jeg udtaler mig om mode, så gør jeg det, fordi jeg er uddannet designer. Kirsten Norholt er uddannet sengekantsskuespiller, så måske burde hun i stedet udtale sig en hel masse om det. Jeg anerkender, at Kirsten Norholt har ret til at bræge, og har respekt for, at det nu er lykkedes hende at få al den opmærksomhed, som hun tilsyneladende har tørstet efter.

Føler du dig truet på Modediktator-tronen?

- Det vil jeg lade avisens chefredaktør Poul Madsen afgøre. Skulle det komme så langt, så finder Kisser (Kirsten Norholt, red.) og jeg nok ud af det. Så tager vi en kop kaffe, og så kan vi sgu' lave den Modediktator sammen, slutter Jim Lyngvild.