- Måske lever jeg kun en måned endnu

- Begravelsen er planlagt, siger 84-årige Klaus Pagh

84-årige Klaus Pagh, her med hustruen, Nan, ved, det kan være fatalt for ham at blive smittet med corona. Foto: Jonas Olufson
84-årige Klaus Pagh, her med hustruen, Nan, ved, det kan være fatalt for ham at blive smittet med corona. Foto: Jonas Olufson

– Hvis coronaen rammer mig, så stamper jeg nok af. Måske har jeg kun en måned tilbage at leve i.

Sådan lyder det fra den 84-årige teatermand Klaus Pagh, der i 2018 var alvorligt ramt af sygdom.

Helt konkret er han dog ikke bange for coronaen, forsikrer han Ekstra Bladet om.

– Jeg sidder ude på terrassen og nyder det gode vejr, og så sørger min dejlige hustru, Nan, for at holde mig i live, siger han.

Klaus Pagh fylder 84: - Hvis jeg når det

I risikogruppen
Som 84-årig og tidligere alvorligt syg er han blandt de danskere, der lige nu er mest udsat for coronasmitte, men han tager sine forholdsregler.

– Jeg er ikke sammen med mange mennesker, men ser en masse gamle fodboldkampe og cykelløb på tv, men det er nu lidt kedeligt. Jeg tænker, at 60’erne, 70’erne og 80’erne var langt bedre tider.

– Umiddelbart er jeg ikke bange for at dø af corona – hvad skulle jeg være bange for? Men det undrer mig lidt, at den søde kvinde, der hver dag kommer og giver mig min nødvendige diabetes-sprøjte, ikke bærer mundbind, siger Klaus Pagh og fortsætter:

– Jeg kender min skæbne. Bliver jeg smittet, så dør jeg, lyder det ganske nøgternt.

Måtte aflyse: - Jeg kan ikke gå

Og så fortæller han, at han – allerede for år tilbage – har planlagt sin begravelse. Det har han også flere gange tidligere fortalt Ekstra Bladet.

– Der skal siges farvel fra Frederiksberg Kirke, og der vil jeg også ligge på et lille gravsted med udsigt til ABC-Teatret (det nuværende Aveny-T, red.), siger manden, der i mange år var direktør for netop det sted.

Og selvom han klandrer Socialdemokratiet for stedets skæbne, er han lige nu på statsminister Mette Frederiksens side.

– Jeg synes faktisk, at hun gør det så godt, at jeg næsten kunne finde på at stemme på hendes parti, hvis jeg altså er der til næste valg, siger han.