Annonce:
Annonce:

Mads Brügger: Så meget tjener jeg

Frihedsbrevets chefredaktør løfter sløret for, hvad han tjener – og stikker til hemmelighedsfulde kolleger på andre medier

Mads Brügger står i spidsen for Frihedsbrevet. Foto: Ritzau Scanpix/Finn Frandsen
Mads Brügger står i spidsen for Frihedsbrevet. Foto: Ritzau Scanpix/Finn Frandsen
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

Frihedsbrevet bløder millioner.

Det stod klart, da selskabet bag mediet, Mediehuset Friheden A/S, i sidste uge afleverede første regnskab, som viste et underskud på 18 millioner kroner.

Underskuddet var helt forventet, lød det fra administrerende direktør og chefredaktør Mads Brügger, da det koster penge at stifte en ny virksomhed, man gerne vil have til at vækste.

Røde tal
En af de helt store årsager til underskuddet er udgifter til Frihedsbrevets ansatte. 16,6 millioner kroner blev der udbetalt til de 25 årsværk, som Frihedsbrevet i gennemsnit har haft ansat, skriver MediaWatch, der har talt med Mads Brügger om lønudgifterne.

Han vil ikke kommentere enkelte ansattes løn, men han vil gerne sige, hvad han selv tjener.

Annonce:

- Det er i hvert fald ikke løn til mig, der skaber røde tal. Modsat mange andre chefredaktører vi jeg gerne fortælle, hvad jeg tjener. Jeg tjener 50.000 kr. om måneden, siger han og understreger, at det er vigtigt for ham at holde lidt igen med egne lønudbetalinger, fordi det reelt set er andre folks penge, han bruger.

Stikker til kolleger
Mads Brügger stikker samtidig til chefredaktører på andre medier, og han forstår ikke, hvorfor mange af dem skal have så høje lønninger - og hvorfor de ikke vil tale åbent om, hvad de får.

Nogle af de chefredaktørlønninger, der har været omtalt i medierne, er Ekstra Bladets ansvarshavende chefredaktører gennem tiderne. Både Poul Madsen og Henrik Qvortrup blev gentagne gange spurgt til deres løn, og det samme gælder Knud Brix, der nu sidder på posten.

Brix har dog afvist at oplyse sin løn over for blandt andre Ekstra Bladet og Journalisten med henvisning til, at han har indgået en aftale med ledelsen om, at han ikke må offentliggøre lønnen.

I april 2022 erkendte han dog, at han tjener mere end 120.000 kroner hver måned.

Herunder kan du se interviewet med Knud Brix fra dengang.

Den nyudnævnte chefredaktør på Ekstra Bladet, Knud Brix, vil ikke uddybe sin løn, men den er lukrativ, siger han. Brix erkender, det er hyklerisk at forlange, at magthavere skal kigges efter i sømmene, når han ikke selv vil gå ind i det, men det er en del af kontrakten, lyder det

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
De har fået nok af Løkke
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: