Mads Langer: Lever som elitesportsmand

Mads Langers stemme holder ikke til lange nætter med alkohol

Mads Langer holder igen med sprutten, så stemmen kan holde til de mange koncerter. (Foto: Joachim Adrian)
Mads Langer holder igen med sprutten, så stemmen kan holde til de mange koncerter. (Foto: Joachim Adrian)

Mads Langer i Rødovre - stort set alle popstjernens kommende koncerter er udsolgt. (Foto: Philip Davali) Koncert-anm. Grotesk kollaps af Mads Langer

DK MusikNYT Mads Langer på toppen af poppen

Han har tilbagelagt tusindvis af kilometer på veje i både Danmark og udlandet, siden sange som "Elephant" og "Breaking News" gav ham det store gennembrud.

Netop nu triller han rundt på de danske landeveje, og til sommer er han med på Grøn Koncert for tredje gang. Men 32-årige Mads Langer er færdig med at takke ja til enhver fest, når han er på turné. Hans vigtigste arbejdsredskab, stemmen, kan nemlig ikke både feste om natten og synge om dagen.

- Da jeg var ny som musiker, troede jeg, at det skulle være rock and roll-agtigt med fester hver aften. Men jeg fandt hurtigt ud af, at det ikke gik, når jeg skulle synge dagen efter. Så nu lever jeg nærmest som en elitesportsmand, fortæller Mads Langer.

Mads Langer er ikke afholdsmand - han drikker, når han fisker. (Foto: Mogens Flindt)
Mads Langer er ikke afholdsmand - han drikker, når han fisker. (Foto: Mogens Flindt)
 

Til fordel for festlighederne fokuserer han nu på at spise sundt, træne og ikke mindst at få rigeligt med søvn natten inden en koncert. Alkoholen er dog ikke lagt fuldstændig på hylden, og han slipper stadig tøjlerne en gang i mellem.

- Vi har fiskestænger med i bussen, så hvis vi har en fridag, deler vi en sixpack øl og fisker. Og jeg er jo heller ikke fanatisk, så jeg skal da have en øl til Grøn Koncert, siger sangeren og uddyber:

- Det er nemmere at sige nej nu, end dengang jeg startede med musikken. Jeg var bange for at gå glip af noget. Men i år har jeg spillet tyve job og festet to gange, så jeg er ikke helt færdig med fester, siger Mads Langer.