Manden bag Ghitas kjole: Her er forklaringen

- Ghita og jeg ville skrue op for balladen, siger designeren

Følg Underholdning
Følg Danske kendte

Blandt de 300 gæster ved tirsdagens kulturbal hos dronningen var der især en gæst, som fik debatten på gled på de sociale medier.

Ghita Nørbys røde skrud af en kjole fik mange ord med på vejen. Få rosende, overvældende mange kritiske.

Den posede facon og pvc-materialet var ikke et hit hos de fleste, og ord som punkteret ballon, moderkage og faldskærm føg i de sociale fora på nettet.

Designeren bag kjolen er danske Nicholas Nybro, som lavede kjolen som en del af sin vinterkollektion, der blev vist frem i februar.

Debat om Ghitas kjole: 'Den er godt nok grim'

- Den tog udgangspunkt i eventyret om Snedronningen. Ghita Nørby, som jeg har kendt et stykke tid, var inde at se modeshowet, og da forelskede hun sig i den kæmpestore, røde 'plastickjole', fortæller han.

Skuespillerinden var fast besluttet på, at det skulle være lige netop dén kjole, da hun havde prøvet den i designerens studie, fortæller han.

- Hun er så gammel i gårde hvad udstyrsstykker angår, så hun vidste lige præcis, hvordan man gebærder sig, selv om det er en kæmpestor kjole, der kunne have slået hende ihjel, siger Nicholas Nybro.

Kong Christian indtog Christiansborg Slot

Den massive opmærksomhed  kjolen har fået, er kommet bag på desgineren.

- Vi vidste godt, at den ville skabe noget furore. Men vi havde ikke set det her komme, siger Nicholas Nybro og fortætter:

- Nogen har skrevet, at kjolen ligner en punkteret ballon, og på en måde har de jo ret, for den er lavet af plastic. En anden har sammenlignet den med en moderkage, og det, den skulle afspejle i kollektionen, var et stort blodigt hjerte, der banker. Så kommentarerne er jo ikke helt ved siden af, griner han.

Dronningens hofbal: Det skal de spise

Han er langt fra slået ud af de negative kommentarer, hans værk har fået.

- Da  det i går handlede om at hylde kunsten, syntes Ghita og jeg, at det var på sin plads at skrue op for balladen. Jeg sad bare og ventede på,  at telefonen nok skulle ringe her til morgen. Jeg synes jo kun, det er skønt, at der ikke skal så meget til at rykke lidt ved det hele, siger Nicholas Nybro.

Det vidste du ikke: Hør hvad de kendte laver til bal hos Dronningen

Han medgiver dog, at kjolen ikke tog sig lige godt ud fra alle vinkler ved tirsdagens bal.

- Sådan et snapshot, der bliver taget, når du kommer ind af en dør foran en masse fotografer, er ikke altid det flotteste.  Store kjoler kræver noget mere, de er lavet til en fortælling, forklarer designeren, som får sin kjole igen, da Ghita Nørby blot havde lånt den til lejligheden.

Se Ghita Nørby i den omdiskuterede kjole til hofbal i klippet nedenfor:

(Video: Søren Pingel)

Mere fra Ekstra Bladet+

Mettes skamløse spinshow

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+