Annonce:
Annonce:

Manu Sareen kæmper for cannabis

Ministeren vil have medicinsk cannabis gjort fuldt tilgængelig i Danmark

Manu Sareen vil have afkriminaliseret brugen af medicinsk cannabis. (Foto: Henning Hjort)
Manu Sareen vil have afkriminaliseret brugen af medicinsk cannabis. (Foto: Henning Hjort)
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

Da skuespilleren Søs Egelind i weekenden stod frem i Ekstra Bladet og fortalte om sit brug af medicinsk cannabis i forbindelse med sin kræftsygdom, var det en meget kærkommen appelsin, der dumpede lige ned i Manu Sareens turban.

Børne-, ligestillings-, integrations- og socialministeren har i længere tid arbejdet for, at det skal blive lettere for syge danskere at få glæde af den medicinske cannabis’ virkning - uden at blive hængt ud som kriminelle.

Søs Egelinds hudløst ærlige beretning om, hvordan den medicinske cannabis gjorde hendes liv med sygdom og kemo til at holde ud, fik Manu Sareen til at fare til tasterne og på Facebook dele sit syn på den i manges øjne lyssky lindring.

Reddet af cannabis

’Medicinsk cannabis gør hverdagen nemmere for masser af mennesker hver eneste dag. Fx Søs Egelind her på forsiden af Ekstra Bladet.

Annonce:

Desværre skal de købe deres cannabis på gaden af lyssky forhandlere. Det er uværdigt. Hvis vi fjernede forhindringerne for medicinsk cannabis får vi kontrol med kvaliteten. Og syge patienter får et effektivt smertelindringsmiddel.

Men cannabis er i dag forbundet med hashpsykose, misbrug og rockere. Også selvom cannabis beviseligt lindrer smerter – og endda kan redde menneskeliv’, skriver ministeren blandt andet.

Manu Sareen her med lørdagens udgave af Ekstra Bladet. (Privatfoto)
Manu Sareen her med lørdagens udgave af Ekstra Bladet. (Privatfoto)
 

Overfor Ekstra Bladet understreger Manu Sareen, at han er stor tilhænger af, at det skal blive lettere for syge og smerteplagede danskere, at få adgang til den medicinske cannabis.

- Det her er skide vigtigt. Det er noget, jeg har arbejdet på i kulissen i lang tid. Det her er noget af det vigtigste, jeg har beskæftiget med mig. Jeg synes virkelig, at det er underligt at mennesker – også tæt på mig selv – der lidt af kræft, har smerter, angst og søvnproblemer, bliver gjort til halvkriminelle mennesker, fordi de bruger medicinske cannabis, der kan hjælpe dem, siger han.

Manu Sareen erkender, at der ikke er nogen lægefaglige beviser for, at medicinsk cannabis virker. Og det skal der gøres noget ved.

Annonce:

- Jeg ved godt, at der ikke er evidens for det. Men så må vi sørge for at skaffe den, så vi kan få en åben og fordomsfri debat om medicinsk cannabis. Vi skal have mulighed for at tale om det ud fra et oplyst grundlag – og det er der ikke nu. Der er så mange fordomme forbundet bare med ordet cannabis, at mange er bange for at tale om det, siger han og undrer sig over, hvorfor der ikke forskes i medicinsk cannabis.

Pot hjalp mig igennem kemo-smerter

- Hvorfor forsker medicinalfirmaer ikke i det og udvikler nye produkter. De tør ikke. Derfor kommer cannabis-forskningen sjældent udenfor universiteternes mure, siger han.

Tirsdag diskuterer Manu Sareen medicinsk cannabis ved et debatarrangement klokken 17.15 på PH Caféen på Halmtorvet i København.

- Mange har advaret mig mod at gøre det. Men det er for vigtigt til at lade være, siger Manu Sareen og understreger:

- Det handler ikke om hash - det handler kun om medicinsk cannabis. Og det gør mig frygtelig ked af det, at vi kriminaliserer så mange mennesker.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
København skal være en by i provinsen
Annonce:
Annonce:

... Dom over Haas

Annonce:
Annonce: