Maria Lucia vinder fornem pris

Den smukke sangfugl snuppede prisen foran konkurrenter som Lars Mikkelsen og Tammi Øst

I takketalen var der ikke bare ord, men også lidt sang fra Maria Lucia (Foto: Rasmus Flindt Pedersen)
I takketalen var der ikke bare ord, men også lidt sang fra Maria Lucia (Foto: Rasmus Flindt Pedersen)

For første gang nogensinde er det en musicalskuespiller, som vinder den fornemme pris 'Teaterpokalen'. Det blev Maria Lucia Rosenberg, som blev hædret som 'pigen med guldstemmen' for sit sangtalent og sit skuespil i 'The Sound of Music'. Med prisen følger en pengepræmie på 50.000 kroner.

- Det er fuldstændig ubeskriveligt. Jeg er glad, stolt og taknemmelig over prisen, lød det fra Maria Lucia i hendes takketale.

Til Ekstra Bladet forklarer hun, at hun ser prisen som et vigtigt skridt for at få musicalgenren mere anerkendt generelt i teaterbilledet.

- Musicalen er en kunstform, og den skal have sin plads. Der er stadig kampe at tage, men det er et kæmpe skridt i den rigtige retning, siger hun.

Maria Lucia som Maria sammen med familien von Trapp. (Foto: www.miklosszabo.com) Div. anmeldelser Ny 'Sound of Music': Lyden af succes

Fyldt kalender
Hun var i konkurrence med skuespillerne Lars Mikkelsen, Tammi Øst, Jens Albinus, Karen-Lise Mynster og Mette Rosleff til prisen. Derfor var Maria Lucia med egne ord ekstra stolt over, at det var hende, der hev den hjem.

- Jeg ser det som en kæmpe blåstempling af mig som skuespiller med så dygtige nominerede til prisen, siger hun.

Maria Lucia står dog ikke stille, bare fordi hun har fået en pris. Hun har mange planer for fremtiden.

- Jeg har faste planer i min kalender helt indtil 2017. Min drøm er at blive ved med at leve af det, jeg gør. Det er fuldstændig fantastisk.

Maria Lucia nægter at påtage sig skylden for den overfyldte koncert. Det var Disneys arrangement. Hun var bare hyret til at synge. (Foto: Per Lange) Danske kendte Maria Lucia rystet over danske forældre: - Jeg krummer tæer

Familiedrømme
Musicalstjernen afslører dog også, at drømmen om et familieliv måske snart skal til at være førsteprioritet frem for teaterlivet. Hun er i hvert fald sikker på, at hun gerne vil have børn.

- Ja det skal jeg, og så er det jo klart, så må man måske tilsidesætte en enkelt forestilling eller to. Men det betyder jo ikke, at man tilsidesætter sin karriere på grund af det, siger Maria Lucia.

Privat danner den 31-årige sangfugl par med sangeren Albin Ljungqvist. Den store pengepræmie skal blandt andet bruges på at forkæle holdet bag 'The Sound of Music', lød det fra Maria Lucia.

Foreningen af Danske Teaterjournalister holder tale for Maria Lucia (Foto: Rasmus Flindt Pedersen)
Foreningen af Danske Teaterjournalister holder tale for Maria Lucia (Foto: Rasmus Flindt Pedersen)