Marianne fra 'Livet er fedt': - Min tumor i hjernen er godartet

Den tidligere tv-stjerne er så svimmel, at hun er ved at besvime, men heldigvis har hun fået lægernes ord for, at hun ikke har kræft i hjernen

Marianne Klüver kæmper med sit helbred, men ikke med at holde humøret højt. Foto: Privatfoto
Marianne Klüver kæmper med sit helbred, men ikke med at holde humøret højt. Foto: Privatfoto

Humøret er fortsat på toppen, men helbredet skranter gevaldigt for Marianne Klüver, der for 15 år siden blev kendte i hele landet, da hun medvirkede i TV 2-succesen 'Livet er fedt'.

Her tjekkede hun sammen med en flok andre overvægtige dansker ind på Ubberup Højskole for at tabe sig, og det hele foregik med et tv-hold i nakken.

For et par måneder siden stod hun frem i Ekstra Bladet og fortalte, at det langt fra kun er de overflødige kilo, hun har kæmpet med, siden kameraerne slukkede.

Læs hvordan det er gået alle de medvirkende fra TV2-successen her:

Underholdning Sådan er det gået deltagerne fra 'Livet er fedt'

En blodprop i benet, sukkersyge og to tumorer i hjernen er blandt de sygdomme, der har ramt Marianne Klüver.

Som hun tidligere har fortalt til Ekstra Bladet, er der ene tumor blevet fjernet. Men den anden sidder stadig i hendes hjerne. Og den driller.

- Jeg er blevet scannet, og heldigvis er den godartet. Men jeg har det ikke for godt. Jeg er så svimmel, at jeg er ved at besvime. Nogle gange er værre end andre, fortæller hun nu.

Nogle dage er Marianne Klüver så plaget af svimmelhed, at hun må have hjælp til at komme ud af sengen af sin mand.

- Det snurrer bare rundt. Det er altså ikke rart, siger 'Livet er fedt'-stjernen, hvis humør heldigvis er helt og aldeles intakt.

Hvad fejler jeg?
Marianne Klüver er ikke typen, der klager over sin situation. Men hun kunne rigtig godt tænke sig at finde ud af, hvorfor hun har det så skidt.

- Jeg synes ikke rigtigt, at jeg kan få de svar, jeg gerne vil have. Er det tumoren, der gør mig svimmel. Eller det eftervirkningerne efter operationen af den første tumor, der giv mén og symptomer. Det kan også være min sukkersyge, der gør det kører rundt for mig. Hvad er det egentlig jeg fejler, spørger Marianne Klüver, der synes, at hendes diabetes er svær at blive klog på.

- Her forleden spiste jeg en masse småkager. Så faldt mit sukkertal. Det er da underligt, tænkte jeg. Så må jeg hellere tage ti mere! Det gjorde jeg, og der skete ikke noget med tallet, før jeg tog et stykke rugbrød. Måske var det bare brunkager uden så meget sukker i, jeg havde kastet mig over, skraldgriner hun.

Marianne Klüver er dårligt gående – og svimmelheden gør det ikke bedre.

- Og så er jeg nok lidt tarvelig ved mig selv. Jeg kan godt sidde foran computeren hele natten, og så sover jeg hele formiddagen. Det betyder, at jeg ikke får nok motion, erkender hun.

Har det bedst ude
Når den tidligere 'Livet er fedt'-deltager bevæger sig ud af sit hus i Høng, foregår det på en crosser. 

- Jeg har det bedst, når jeg er ude. Så tænker jeg ikke så meget over, at jeg har det dårligt, siger Marianne Klüver, det holder meget af at tale med folk, hun møder, når hun er ude at trille.

Marianne Klüver elsker at komme ud på sin crosser. Privatfoto
Marianne Klüver elsker at komme ud på sin crosser. Privatfoto

- Forleden var jeg ude at køre, og så stod der en mand med en øl og hang med hovedet. Jeg stoppede og spurgte ind til, hvad der var i vejen. Det gør folk alt for lidt. Spørger til andre mennesker, mener Marianne Klüver, der fik ud af manden, at konen var skredet med hans kammerat.

- Han har ingen steder at holde jul, så jeg inviterede ham hjem til os. Man skal ikke være så bange for fremmede mennesker og for at tale sammen, understreger hun.

- Jeg elsker alle slags mennesker og jeg elsket at snakke med alle typer, siger Marianne Klüver, der ikke vil udelukke, at hun når at invitere andre til middag den 24. december.