Annonce:
Annonce:

Mascha beskyldt for 'mommy-shaming': 'Den ondeste speltmor fra helvede'

Bloggeren får kritik for sin kommentar til en julekalender med tørret frugt

'Hvem definerer, hvad hygge er for andre børn', lyder en af de kritiske kommentarer til bloggeren. Foto: Privat/Anja Ekstrøm
'Hvem definerer, hvad hygge er for andre børn', lyder en af de kritiske kommentarer til bloggeren. Foto: Privat/Anja Ekstrøm
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

Selv om vi kun er i oktober, er årets julekalendere allerede landet på butikkernes hylder. Én af disse har fanget Mascha Vangs opmærksomhed.

Det er en kalender, som i stedet for chokolade indeholder økologisk tørret frugt uden tilsat sukker. I et opslag på Instagram har hun delt et billede af julekalenderen med ordene:

'Så er man altså den ondeste speltmor fra helvede (aka Østerbro), hvis man køber den'.

Mens mange af hendes følgere har 'liket' billedet og kommenteret med smileys, har opdateringen også vakt harme. Flere mødre skriver, at deres børn ville elske en kalender med tørret frugt, at de ikke anser sig selv som 'onde speltmødre'.

'Der er jo kun din måde at gøre tingene på, så døm du bare videre. Det er du jo også ret god til', lyder det i en kommentar.

Annonce:

'Hvem definerer, hvad hygge er for andre børn? Min datter ville da elske den, fordi hun elsker tørret frugt, og ikke fordi hun ikke må få chokolade. Der skal ikke meget til at forarge,' skriver en på Instagram.

Mascha Vang ser rødt: Opfør jer ordentligt i trafikken

Også Mascha Vangs blogger-kollega Cana Buttenschøn, som er gift med sanger og 'Vild med dans'-deltager Thomas Buttenschøn, finder Maschas opslag uheldigt.

Hun mener, at bloggeren 'mommy-shamer' de mødre 'som – gud forbyde det – havde tænkt sig at købe deres børn en julekalender med økologisk tørret frugt'.

'Jeg blev simpelthen så forarget og ærgerlig, da jeg så det. Tænk sig, at bare fordi det efterhånden er blevet socialt acceptabelt, at vi allerede fra børnene er små, giver dem både slik og sodavand, at det så skal gøres til noget dårligt, at nogle vælger et sundere alternativ. Hold kæft, hvor bliver jeg træt, altså', skriver hun på sin blog.

Flere af dem, der kommenterer på bloggen giver Cana Buttenschøn ret.

Annonce:

- Jeg faldt også over Maschas opslag på Facebook, og kan ikke rigtig se humoren i det. Ikke så meget fordi jeg bliver ramt over, at hun åbenbart synes, at jeg en ond speltmor, fordi jeg hellere vil give min datter en kalender med tørret frugt end chokolade, men fordi jeg simpelthen ikke forstår, hvorfor hun føler sig hævet over, at skulle dømme andre forældres valg, skriver en.

Selv trækker Mascha Vang på skuldrene over kritikken.

Mascha væk på datters fødselsdag: - Svigter mit barn

- Jeg synes ærligt talt, det er lidt ærgerligt, hvis ikke man kan se ironien og humoren i det. Altså seriøst, hvordan kan man hidse sig op over det? I mine øjne er det netop sådanne mødre, der tager tingene så nært, som er et større problem. Slap dog af og grin lidt i stedet og prop dine unger med økologisk tørret frugt, hvis det er det, du vil. Jeg kunne i virkeligheden ikke være mere ligeglad, siger hun til Ekstra Bladet.

Babe-battle: Brunetten eller blondinen?

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Se beskederne

Annonce:
Der er et mordforsøg i gang
Annonce:
Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: