Mascha Vang giver datter 'feriepille' på flyet

Bloggeren synes, at hendes datter er suveræn at flyve med. Men hun får også lidt hjælp til at falde til ro

Mascha Vang gider ikke at stå til regnskab for, hvad hun giver til sin datter. Foto: Jakob Jørgensen
Mascha Vang gider ikke at stå til regnskab for, hvad hun giver til sin datter. Foto: Jakob Jørgensen
Følg Danske kendte

Mascha Vang har sagt farvel til januars bidende kulde i Danmark og er taget på charterferie med sin lille datter.

Bloggeren og 5-årige Hollie Nolia er rejst til Thailand, og som altid kan Mascha Vangs mange trofaste følgere følge med i det hele på hendes blog.

Her har Vang også skrevet om den over ti timer lange flyvetur til Thailand. Forleden fortalte hun blandt andet, at hun gav sin datter en pille, så hun kunne blive søvnig og falde til ro på flyet, og det forarger flere.

Mascha Vang i kamp mod julesulet: Hyggebukserne strammer

- Men turen tog kun 10,5 timer, hvilket jo bare er en smuttur, hvis man ser bort fra konstant hysterisk skrigende charterbørn. Lige dér er min datter altså helt suveræn, hun har altid været fantastisk at flyve med… Men okay, jeg vil også hellere give hende en 'feriepille' end hun får en dårlig oplevelse og generer en hel flyver, så når vi har spist, hygget og al underholdningen er gennemgået, får hun en lille melatoninpille, som gør hende naturlig søvnig, uden overhovedet at være i nærheden af en sovepille. Jeg bruger dem altid til at rette op på jetlag, og de er fundet ganske harmløst i håndkøb til netop det samme, skriver Mascha Vang.

I kommentarfeltet på Maschas blog kalder en det 'forkasteligt', at hun giver sit barn sådan en pille.

- Jeg synes det er helt forkasteligt at du lige giver hende en pille, fordi I skal flyve, helt ærligt et luksusproblem som du vælger at tage den
'nemme' løsning med. Vi sidder rigtig mange, som har børn, der ikke sover om natten, og vi kæmper årelange kampe netop pga. autisme og adhd. Og så sidder du fandme der og har ondt i røven over de forældre, der ikke bare hopper på melatonin. Og ja håndkøb i udlandet, da de er receptpligtige i Danmark, skriver en følger, der bare kalder sig M.

Hun bakkes op af Birgit.

- Jeg ville ved Gud aldrig begynde at putte piller i mit barn på grund af en flyvetur. Samtidig ville jeg heller ikke byde andre passager 10 timer med skrigetur. Er godt klar over, at man ikke kan vide, hvordan børnene reagerer, men jeg har også været en tur i Thailand, hvor der i flyet var et par tvillinger på 7-8 mdr., der skreg og skreg næsten hele tiden. I forvejen er der ikke meget plads og disse sad på skødet af far og mor. Mascha skriver, at flyet var fuld af skrigende unger. Måske skulle forældre tage på en kortere flyvetur med så små børn, mener Birgit.

Mascha Vang gider hverken at kommentere eller forsvare 'feriepillen' til Hollie Nolia, da Ekstra Bladet fanger hende på telefonen.

- Prøv at høre her. Jeg gider ikke at stå til regnskab for det. Det er total fjollet. Folk burde tage at slappe lidt af. Det er snart vanvittigt, at man intet kan skrive eller gøre, før folk skal mene noget om det.....åh!, siger en tydeligt irriteret Mascha Vang.

Mascha Vang: -Jeg lå i fosterstilling og tudede

Ifølge sundhed.dk er Melatonin receptpligtig i Danmark, og om Mascha Vang har været en tur om lægen for at få pillerne, eller hun har fået dem fra udlandet, ønsker hun ikke at uddybe.

- Det kommer simpelthen ingen ved, siger hun og fortsætter:

- Men folk kan bare give deres børn en speltbolle, hvis det fungerer for dem. Fint med mig. Her i Thailand har Hollie lige fået både en is og en sodavand. Med sukker!! Det er vildt ik, siger Mascha Vang med et grin.

Læge: Dum genvej
Ifølge læge Jerk W. Langer er der som udgangspunkt ikke noget farligt i at tage Melantonin, men det er ikke noget han vil råde til, man giver til børn - og slet ikke uden at tale med sine læge om, hvilken dosis barnet må få.

- Det er rigtigt, at man kan give det for at modvirke jetlag, men sædvanligvis er børn lynhugtige til at omstille sig. Derfor synes jeg, at det er en dum genvej at tage at give børn den slags, siger han til Ekstra Bladet.

I stedet anbefaler lægen, at man stille og roligt ændrer lidt på døgnrytmen op til ferien, hvis man ved, at man skal ud at rejse.

- Og hvis man giver sine børn sådan en pille for at holde styr på dem under flyveturen, så må jeg sige, at man lige skal tage sig sammen. Så må man jo underholde dem undervejs, siger Jerk W. Langer.

Lægens helt store bekymring i forhold til pillerne er, hvis man køber dem på nettet eller i udlandet, hvor der ikke er samme kontrol med lægemidler som i Danmark.

- Rent lægefagligt ved man ikke, om produktet er i orden, hvis man ikke køber det i Danmark, siger Jerk W. Langer og beskriver Melatonin som en naturlig indsovningspille, der indeholder kroppens eget hormon, som fortæller, at nu er det nat, og nu skal du sove.

Da Mascha Vang og hendes datter var i Thailand i marts måned sidste år, kom de milde sovepiller også i centrum. Det skete, da en flok aber brød i på deres hotelværelse og gik om bord i slik, chips, proteinpulver og altså de sovepiller, som Mascha Vang den gang fortalte, hun havde fået nogen til at købe med hjem fra USA.

- Da jeg så de løb af sted med dem, skreg jeg helt panisk og top ynkeligt 'ikke mine sovegummer, ikke mine sovegummer'. Ja mest fordi jeg så skulle undvære, men da også fordi det ikke var min mening at nedlægge en hel abeflok under mit besøg i Thailand. Men sådan sker den slags jo ofte omkring mig, og jeg tænker skete det virkelig?, skrev hun den gang på sin blog.

Mascha ramt af abe-surd indbrud i Thailand

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvis krigen og katastroferne kommer, hvad skal vi mennesker så gøre?