Mascha Vang: Undgår retsag og må igen bruge datterens navn i sin forretning

Ekstra Bladet gik ind i kendissens sag, og så blev den pludselig frafaldet

Jeg har ondt i maven over at skulle i retten, fortæller Mascha Vang. Foto: Philip Davali
Jeg har ondt i maven over at skulle i retten, fortæller Mascha Vang. Foto: Philip Davali

- Åh jeg er så lykkelig og lettet.

Mascha Vang næsten råber i røret og jubler, og det står i stærk modsætning til den Mascha Vang, Ekstra Bladet talte med tidligere på dagen.

Rasmus Jarlov: Irriterende at Mascha tjener mere end mig

Først var hun helt ødelagt over at være stævnet for bruges af sin datters navn til børnetøj og børneprodukter af firmaet Holly's. Men da Ekstra Bladet havde fundet og talt med direktøren for Holly's, Lars Bøje Pedersen, skete der efter ca. halvanden time en kovending:

'Som jeg kort fortalte vil i morgen, mandag, bede vores advokat om at trække sagen mod Mascha Vang og Claire Group A/S, som er den koncern, der står bag mærket Hollie Nollia, tilbage. 

Holly’s er et lille firma, hvis værdi er vores navn, hvorfor vi lige som andre firmaer får overvåget vores mærke for potentielle krænkelser.

Vi ønsker ikke at genere nogen, og gør kun hvad vi mener er nødvendigt og rimeligt for at beskytte vores brand.

I dette tilfælde har vi valgt at trække sagen tilbage, da det er myren mod elefanten.'

Sådan lød det først telefonisk og siden i en mail fra Lars Bøje Pedersen, som Ekstra Bladet modtog, og dermed kunne den ellevilde Mascha Vang sætte et punktum for det forløb, der har redet hende som en mare, siden Holly's stævning for nylig.

Søndag formiddag lagde den kendte blogger nyheden om den truende retsag ud på sin hjemmeside:

'På fredag skal jeg i retten', skrev hun, og til Ekstra Bladet sagde hun:

- Jeg er stævnet for brug af min  datter, Hollie Nolias, navn i min forretning, hvor jeg igennem over tre år har solgt børnetilbehør og børnetøj. 'Hollie Nolia' er mit varemærke, og det har vokset sig til en succes, hvilket jeg naturligvis er stolt af. Men for ganske nylig modtog jeg så en stævning fra tøjmærket Holly's, der mener, at jeg krænker deres tøjmærker og kræver, at jeg stopper med at bruge Hollie Nolias navn øjeblikketligt. Jeg er rystet. Og jeg har helt ondt i maven af angst.

Mascha Vangs datter, Hollie Nolia bliver fire år til oktober, og har siden hun var helt lille lagt navn til en del af sin mors forretning. Foto: Mogens Flindt
Mascha Vangs datter, Hollie Nolia bliver fire år til oktober, og har siden hun var helt lille lagt navn til en del af sin mors forretning. Foto: Mogens Flindt
 

Og siden uddybede hun: - Hvordan et firma som Holly's kan finde på, at de vil forbyde mig at bruge Hollie Nolias navn, dels som hjemmeside, dels som produktnavn, fatter jeg ikke. Og hvorfor kommer det først nu, hvor der er kommet gang i det hele? Mon det bare er et forsøg på at malke mit firma? Jeg kan se, at det tidligere er lykkedes for dem, at få en halv mio. kr. ud af andre, som, de mener, har krænket deres firmanavn.

Mascha smadrer middag med Jarlov

I den kendte bloggers optik lignede det sagen med Jensens Bøfhus, der følte sig krænket af Jensen, som serverede fisk. Og vandt sagen i øvrigt.

Tvisten om brugen af Hollie Nolias navn var/og er berammet i Sø- og Handelsretten i Amaliegade i København på fredag. Men den vil blive aflyst nu, og Mascha Vang slipper for de hektisk møder med sin advokat Søren Wolder.

Mascha: Fejrer sankthans med Jarlov og eks'en

- Jeg håber bare, at jura og sund fornuft går hånd i hånd i denne sag, sagde hun inden kovendigen, men det fik hun altså ikke lejlighed til at afprøve.

Ekstra Bladet kontaktede direktøren for børnetøjsmærket Holly's, Lars Bøje Pedersen, men han havde  først ingen kommentarer.

- Jeg må lige tale med min advokat. Jeg havde jo ikke forestillet mig, at vi skulle havne i en shitstorm, bare fordi vil vil beskytte vortes varemærke, sagde han og halvanden time senere var sagen lukket.

I december udgav Mascha Vang en bog om det sunde liv. Her fortæller hun om bogen.