Maschas rædselsår: Begge forældre ramt af dødelig sygdom

Begge Mascha Vangs forældre har kæmpet med kræft det seneste år

Det seneste år har langtfra været en dans på roser for bloggeren Mascha Vang. Privatfoto
Det seneste år har langtfra været en dans på roser for bloggeren Mascha Vang. Privatfoto

Kræft og kemobehandling.

Det har været en stor del af Mascha Vangs virkelighed det seneste års tid.

Hendes forældre er nemlig begge blevet ramt af kræft.

Det skriver hun på sin blog.

Her fortæller hun også, at hun sammen med sin kæreste, Troels, for nylig har måttet tage afsked med sin svigerfar, der tabte kampen mod kræft.

'I onsdags var jeg til mit livs første bisættelse. Jeg har aldrig før sagt farvel til et menneske i kirken eller været med, når nogen har sagt farvel til deres kære. Jeg har ikke selv prøvet at være i sorg på sådan en måde, og det må man næsten sige er lidt utroligt med mine 39 år. Eller hvert fald heldigt. Årsagen til vi sad i kirken var kræft. Den forbandede kræft! I indeværende år, har både min mor og far været ramt', skriver hun blandt andet.

Heick sårer Mascha dybt: - Jeg er helt paf

På bloggen forklarer hun også, at den tætte kontakt med kræft har gjort noget ved hende og hendes livsindstilling.

'Det har i det hele taget været et år med mange diagnoser, på de nærmeste personer i min livlinje, og nok derfor er jeg blevet enormt bevidst om hvad og hvem jeg bruger min tid på. Mere ydmyg over livet generelt. (...) Der er så mange ting jeg gerne vil, men jeg vil først og fremmest gerne være lykkelig, elske og føle mig elsket', lyder det videre fra den populære blogger.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Mascha Vang sammen med kæresten Troels, som forleden også mistede sin far til kræft. Foto: Mogens Flindt
Mascha Vang sammen med kæresten Troels, som forleden også mistede sin far til kræft. Foto: Mogens Flindt

Meget voldsomt
Til Ekstra Bladet fortæller Mascha Vang, at hun blev inspireret til at skrive blogindlægget, fordi hun selv skulle være en del af callcenteret og tage imod donationer til det store 'Knæk Cancer Live'-show, som blev sendt på TV2 lørdag aften.

- Det kulminerer jo med, at jeg selv skal ind og være en del af callcenteret. Min mor har været igennem en voldsom kamp mod brystkræft i år. Da hun så blev erklæret rask igen, gik der to måneder, og så fik min far konstateret kræft, så det har været meget voldsomt, og derfor betød det også ekstra meget for mig at være en del af 'Knæk Cancer'-arrangementet i år, siger Mascha Vang.

Også bisættelsen af Troels' far satte tankerne i gang hos bloggerne.

Træffer stor beslutning: Mascha Vang flytter

- Det var min første bisættelse. Igen er det en, der er blevet ramt af kræft. Det var meget følsomt for mig. Og alt det her satte en masse tanker i gang i mig om livet og døden, fordi jeg har haft kræft så tæt inde på livet af mig på det seneste. Jeg fik en mærkelig følelse i kroppen, og nu har jeg bare indset, at man er nødt til at leve livet og fokusere på de gode ting, for man ved ikke, om man er her i morgen, siger Mascha Vang.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Det seneste år har langt fra været en dans på roser for bloggeren Mascha Vang. Foto: Mogens Flindt
Det seneste år har langt fra været en dans på roser for bloggeren Mascha Vang. Foto: Mogens Flindt
 

Det er dog ikke kun ulykkelige begivenheder, der har fyldt i Mascha Vangs liv på det sidste. Inden for det sidste år har hun nemlig også fundet kærligheden i jagerpiloten Troels, og det har efterladt hende med en underlig følelse.

- Samtidig med sygdommene er jeg jo lammet af kærlighed og forelskelse, fordi jeg har mødt Troels. Det er en underlig eksplosion af alle mulige følelser, og det gør også, at jeg virkelig tænker, at jeg skal stole på følelserne og mavefornemmelsen. Man ved ikke, hvor lang tid man har, så det er med at gribe de ting, der kommer til en og tage chancer.

Mor rask
Ifølge Mascha Vang er hendes mor i dag blevet erklæret rask, mens hendes far lige har gennemgået en større operation.

- Min mor har følgeskader efter strålingen, men ellers er hun erklæret rask. Min far er lige blevet opereret, og kræften er væk, men der er ikke mulighed for yderligere behandling end det på grund af den kræftform, han har, så der må vi vente og se. Men kræften har ikke spredt sig, og det er positivt, siger Mascha Vang, der ikke ønsker at komme nærmere ind på, hvilken kræftform hendes far lider af. 

Fordi hendes familie selv kæmper med sygdommen i øjeblikket, var det ekstra vigtigt for Mascha Vang at være med til at samle penge ind til 'Knæk Cancer Live'.

Går ind i Mascha-Heick-tvist: Man tramper ikke på sorgfyldte mennesker

- Det var meget rørerende. Jeg fik mange mennesker igennem på telefonen, som fortalte rørende historier. Søde børn, der solgte småkager og alle mulige andre. Det var rørende, men jeg havde det samtidig også sådan, at det var det mindste, jeg kunne gøre. Jeg ville rigtig gerne være med til at samle ind, siger hun.

- Men det mest mærkelige, der skete, da jeg sad derinde, var, at jeg ved et tilfælde fik min mor i røret. Hun ville gerne donere penge, netop fordi vi selv også har været meget ramt af sygdommen på det sidste. Det må have været skæbnen, siger Mascha Vang med et smil.

Den populære blogger har i øjeblikket nok at se til. I næste uge får hun og Troels nøglerne til deres nye hus i Kolding, hvor parret skal bo sammen med Mascha Vangs datter, Hollie Nolia. Med flytningen kommer Mascha Vang tættere på sin mor, og det ser hun frem til.