'Masterchef'-vinder: - Folk har stemplet mig på mit udseende

- Jeg havde nok forberedt mig lidt på, at det kunne ske, men jeg blev alligevel ked af, at folk åbenbart synes, man skal se ud på en bestemt måde for at kunne være med i et program som 'Masterchef', siger Sara Schultz Giversen

Sara Schultz Giversen kan med rette kalde sig vinder af 'Masterchef' 2020. Foto: TV3
Sara Schultz Giversen kan med rette kalde sig vinder af 'Masterchef' 2020. Foto: TV3

Med sølvkonfetti regnende ned over sig kunne Sara Schultz Giversen torsdag aften lade sig kåre som vinder af 'Masterchef' 2020.

Egentlig er det flere måneder siden, at Mielcke, Castberg og Koch udråbte hende som årets bedste amatørkok. Alligevel kan hun mærke forløsningen nu, hvor hun må dele den fantastiske hemmelighed med resten af Danmark.

- Det var vanvittigt sjovt, men også sindssygt hårdt at være med, siger Sara Schultz Giversen, der i finalen blev presset til at yde sit ypperste af konkurrenterne Isabella og Nanna.

De tre finalister - Isabella, Nanna og Sara. Foto: TV3
De tre finalister - Isabella, Nanna og Sara. Foto: TV3

Men det er ikke kun de kulinariske konkurrenter, Sara Schultz Giversen har måttet kæmpe med de seneste mange uger, hvor 'Masterchef' er løbet over skærmen.

- Seerne har virkelig haft en holdning til mig. Det er især kommet til udtryk på de sociale medier, og det har været svært, for jeg kan faktisk godt lide at være privat, siger hun til Ekstra Bladet.

Det er ikke hendes evner i køkkenet, seerne har kommenteret. Det er Sara Schultz Giversens udseende, de er gået efter.

- De har skrevet, at jeg er for meget plastik og ikke hører til i programmet. Den slags gør virkelig ondt. Folk har simpelthen stemplet mig på grund af mit udseende, siger hun og fortætter:

- Jeg havde nok forberedt mig lidt på, at det kunne ske, men jeg blev alligevel ked af, at folk åbenbart synes, man skal se ud på en bestemt måde for at kunne være med i et program som 'Masterchef'. Man må ikke have lyst hår og makeup på, kan jeg forstå, siger Sara Schultz Giversen.

Sara kastede sig over at lave røget smør i finalen. Foto: TV3
Sara kastede sig over at lave røget smør i finalen. Foto: TV3
 

Hun lægger ikke skjul på, at hun har fået lidt fylde i læberne og får lavet øjenvipper. Men at hun skal sættes i bås af den grund, forstår hun ikke.

- Er det så ikke endnu mere fedt nu, at du viser alle, at du er den bedste?

- Jo, det er det vel, siger hun stille.

- Men sådan er jeg nok. Når jeg møder modstand, stepper jeg bare endnu mere op, siger hun.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Sejren skal bruges til at hjælpe

Sara Schultz Giversen har en klar idé om, hvordan hendes sejr skal bruges. Målet er, at den skal komme andre til gode.

- Jeg vil rigtig gerne bruge sejren til at gøre noget for børn og unge. Til at give dem et sted, hvor de kan komme og tale om alt, mens de laver mad. Det er ikke alle, der kommer fra et hjem, hvor det er naturligt at lave mad, og hvor det er noget, man samles om, siger hun.

Men her stopper 'Masterchef'-vinderens planer ikke. Hun vil også gerne lave private dining, hvor man kan hyre hende til at lave en privat middag. Og de to ting hænger nøje sammen.

- Jeg har besluttet, at 15 procent af det, jeg tjener på private dining skal bruges til det andet projekt. Til at gøre en forskel. Jeg begyndte selv at lave mad som fireårig og fik derigennem troen på, at jeg kan noget. Og det er præcis den tro, jeg gerne vil give videre.

Ved siden af sit madeventyr arbejder Sara Schultz Giversen som salgsleder i Samsøe Samsøe, og det har hun tænkt sig at fortsætte med.

- Jeg er rigtig glad for mit arbejde. Og sådan som tiden er lige nu med corona og sådan noget, tror jeg ikke, at det er tiden til at gå all in, siger hun og understreger, at drømmen om at leve af mad - bogstaveligt talt - lever.

Sådan reagerede Sara Schultz Giversen, da sejren var en realitet. Foto: TV3
Sådan reagerede Sara Schultz Giversen, da sejren var en realitet. Foto: TV3