Matador-Arnold var sin egen værste fjende

Lise Nørgaard var allerede i ’Matador-tiden’ opmærksom på nu afdøde Esper Hagens meget lave selvværd

 

Ekstra Bladets sidste billede af Esper Hagen taget i 2012, da han deltog i skuespilleren Ole Ernst bisættelse på Vestre Kirkegård i København. (Foto: Jan Unger)
Ekstra Bladets sidste billede af Esper Hagen taget i 2012, da han deltog i skuespilleren Ole Ernst bisættelse på Vestre Kirkegård i København. (Foto: Jan Unger)
Følg Danske kendte

Arnold fra Matador er død

I ’Matador’ sørger Ingeborg for, at Arnold Vinther får ansvaret for en manufakturhandel i Skælskør, så han kan forsørge sin kæreste, der venter sig. Og herefter hører vi kun om Arnold gennem moren, danselærerinden Fru Violet.

Døde som alkoholiker
Og næsten på samme måde har virkelighedens Arnold – Esper Hagen – selv skrevet sig ud af skuespillets verden. I hvert fald er han dygtigt gået under offentlighedens radar i mange år.

- Det gør mig ondt, at en så talentfuld skuespiller som Esper Hagen skulle ende sine dage som alkoholiker. Jeg bryder mig ikke om at høre den slags om mennesker, jeg godt kan lide, og jeg kunne vældigt godt lide Esper, siger Lise Nørgaard.

Det blev der af Matador-stjernerne

(artiklen fortsætter under billedet)

Her ses skuespilleren Esper Hagen i rollen som butiksassistent Arnold Vinter i en scene fra Damernes Magasin, hvor  han står ved siden af hr. Schwann(Arthur Jensen). Til venstre i billedet er det Vera Gebuhr. Og til højre er det Else Petersen.
Her ses skuespilleren Esper Hagen i rollen som butiksassistent Arnold Vinter i en scene fra Damernes Magasin, hvor han står ved siden af hr. Schwann(Arthur Jensen). Til venstre i billedet er det Vera Gebuhr. Og til højre er det Else Petersen.
 

Hans forældre blev skilt
- Jeg ved ikke, hvad der er gået galt for ham, men da hans mor og far, Poul Hagen og Asta Esper Andersen blev skilt, blev han nærmest en mors dreng. Hun knugede ham ind til sig, hvorimod det ikke er mit indtryk, at der var nogen særlig kontakt til faren. Måske er det forklaringen på hans ensomhed. For ensom – det var han allerede den gang – måske også selvvalgt ensom.

Matador-Vickis utroskab var ugleset

Ud over ’Matador’ og Ole Roos-filmen ’Forrædderne’ fra 1983 har Esper Hagen ikke været meget i kontakt med den skuespillerverden, han var født ind i, og i Lise Nørgaards optik kan det meget vel skyldes et meget lavt selvværd.

-For nogen er tilværelsen næsten forudbestemt til at gå galt, fordi de er deres egen værste fjende. Det er forfærdelig trist. Siden ’Matador’ har jeg kun talt med ham én gang, hvor jeg besøgte ham i hans hjem – en yderst beskeden et-værelses lejlighed. Og her var det bestemt ikke mit indtryk, at han plejede omgang med nogen. Min visit var tjenstlig, kan man sige, og siden har jeg hverken set eller talt med ham, forklarer hun og anslår at det ligger tilbage i 1980 eller deromkring.

Lis Løwert er død

Holdt sig ædru under optagelserne til Matador
Lise Nørgaard slår fast, at Esper Hagen ikke drak alkohol på settet, da man optog ’Matador’.

-Optagelserne startede jo så frygteligt tidligt om morgenen, så måske har alle fået en lille skarp for at komme ordentligt i gang. Men det er i mine øjne ikke at drikke. Og jeg ved bestemt, at Esper ikke gik og nød spiritus, mens vi arbejdede.

I modsætning til mange andre Matador-stjerner har Esper Hagen  de sidste 20-25 år ikke ønsket at have kontakt med pressen – heller ikke når der har været store mærkedage i forbindelse med den udødelige tv-serie.

Intet tyder på ro i Dansk Folkeparti

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.