Annonce:
Annonce:

Mathilde Kimer nægtet adgang i Ukraine

DR-korrespondenten beskyldes af Ukraine for at bedrive russisk propaganda, skriver medie

Foto: Linda Johansen
Foto: Linda Johansen
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

DR-korrespondenten Matilde Kimer har fået frataget sin presseakkreditering og dermed mulighed for at arbejde i Ukraine.

Det skete på et møde tidligere i december, hvor den ukrainske sikkerhedstjeneste beskyldte Matilde Kimer for at bedrive propaganda for fjenden, skriver mediet Journalisten.

- Jeg har brugt så mange dage af mit liv i skyttegrave og andre steder for at rapportere fra den her krig, så at skulle høre på sådan nogle beskyldninger – oveni købet kort tid efter at være blevet losset ud af Rusland – det er så sort for mig. Jeg har en mærkelig følelse af at være blevet forrådt, siger Matilde Kimer til mediet.

I august blev Matilde Kimer af 'sikkerheds- og forsvarsmæssige hensyn' nægtet adgang til Rusland, som hun har boet i siden 2020.

Dansk Journalistforbund (DJ) kritiserer i en udtalelse beslutningen og understreger, at man ikke kan gradbøje pressefrihed.

Annonce:

Ifølge DJ sker inddragelsen af Matilde Kimers presseakkreditering på baggrund af, at hun på sin Facebook-side har delt flere af sine reportager fra krigen i Ukraine.

DJ's formand Tine Johansen har mandag skrevet til både den nyudnævnte danske udenrigsminister, Lars Løkke Rasmussen (M), samt til den ukrainske ambassadør i Danmark for at få beslutningen omstødt.

I en skriftlig kommentar siger udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen, at Udenrigsministeriet har arbejdet med sagen i flere måneder.

- Jeg har selv med stor interesse fulgt Matilde Kimers dækning af krigen. Vi har her en journalist, hvor ingen mig bekendt har sat spørgsmålstegn ved hendes journalistiske integritet, siger han i en skriftlig kommentar til Ritzau.

Han siger også, at han vil forfølge sagen politisk.

I indstillingen til Cavlingprisen beskrives Matilde Kimer som 'det troværdige ansigt, der forbinder DRs mange brugere med en krig, der kan føles fjern og uvirkelig, men definerer vores tid.'

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
En formand, der gør, hvad der bliver sagt
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: