Annonce:
Annonce:

Michael Bojesen bliver vært på DK4

Den tidligere chefdirigent skal være vært på et sangprogram på DK4

Michael Bojesen har været uden arbejde, siden han blev fyret fra stillingen som chef for Malmø Opera sidste år. Foto: Jonas Olufson
Michael Bojesen har været uden arbejde, siden han blev fyret fra stillingen som chef for Malmø Opera sidste år. Foto: Jonas Olufson
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

RETTELSE: Artiklen er blevet rettet den 30. marts 2023 med oplysning om, at Pressenævnet i december 2022 udtalte kritik af Ekstra Bladet for at have bragt mailkorrespondancen mellem Michael Bojesen og Peter Lodahl, og for at have skrevet, at Michael Bojesens omtale af en operasangerindes bryster var uopfordret, og at Michael Bojesens kommentar skulle være fremkommet i en professionel sammenhæng, hvor han har fået operasangerinden anbefalet.

---

Michael Bojesen skal nu til at være vært på DK4.

Det skriver MediaWatch.

Programmet skal hedde 'Så syng da Danmark' og skal sendes i 32 afsnit, hvor seerne skal synge med på 100 sange fra Højskolesangbogen.

Bojesen skal sammen med to sangere både introducere og fremføre et udvalg af sange fra bogen.

Annonce:

Broget fortid
Michael Bojesen har været en særdeles omtalt mand de seneste år, hvor to advokatundersøgelser har konkluderet, at der blandt andet har været en seksualiseret kultur under Michael Bojesens ledelse på to af de arbejdspladser, han har været på.

Det er henholdsvis som chefdirigent i DR Pigekor og som korleder på Sankt Annæ Gymnasium.

Da advokatundersøgelserne blev offentliggjort, var Michael Bojesen ansat som operachef på Malmø Opera i Sverige. Her blev han dog fyret fra sin stilling sidste år, da bestyrelsen ikke længere havde tillid til ham på baggrund af de mange sager.

Tabte i retten
Ekstra Bladet bragte sidste år en mail, som Michael Bojesen havde sendt til den danske operastjerne Peter Lodahl i 2015. Lodahl hjalp på daværende tidspunkt med at finde talenter til Copenhagen Opera Festival, som Michael Bojesen dengang var chef på.

I mailen skrev han om en kvindelig sanger og omtalte uopfordret kvindens bryster.

Annonce:

Pressenævnet udtalte i december 2022 kritik af Ekstra Bladet for at have bragt mailkorrespondancen mellem Michael Bojesen og Peter Lodahl med henvisning til, at offentliggørelsen krænkede privatlivets fred. Pressenævnet udtalte også kritik af Ekstra Bladet for at have skrevet, at Michael Bojesens omtale af kvindens bryster var uopfordret, og at Michael Bojesens kommentar skulle være ”fremkommet i en professionel sammenhæng. Pressenævnet udtalte, at der ikke var dækning for at skrive dette.

Michael Bojesen hev i begyndelsen af året Peter Lodahl i retten, fordi han påstod, at Lodahl havde delt denne mail med Ekstra Bladet. Det fandt retten dog ikke bevist, og derfor blev Peter Lodahl frikendt i retten.

Siden har Michael Bojesen ligeledes krævet 500.000 kroner af Ekstra Bladet i tortgodtgørelse samt et endnu ukendt beløb i erstatning med en trussel om, at det vil føre til et sagsanlæg, hvis ikke Ekstra Bladet efterkommer kravet.

Han mener nemlig, det er Ekstra Bladets skyld, at han blev fyret fra Malmø Opera.

Simon Spies' vilde liv: Stemplet som nazist

Årets vinder af 'Paradise' blev udsat for en drug rape i 2021. Det fortæller hun i ugens udgave af 'Der er brev'. Lyt med herunder eller i din podcast-app

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
En formand, der gør, hvad der bliver sagt
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: