Michael Monetz frifundet for dødstrusler

Den tidligere reality-stjerne er blevet idømt en betinget dom på 20 dages fængsel for trusler, men frifundet for de alvorligere anklager om dødstrusler

Her ses Monetz i april til Grøftens åbning i Tivoli
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

- Jeg er jo ikke en mand, der slår folk. Jeg har aldrig slået nogen i hele mit liv. Jeg var meget oprevet og frustreret. Derfor skrev jeg det, på den måde.

Sådan lød forklaringen onsdag formiddag fra Michael Monetz, der i Retten i Lyngby var tiltalt for trusler og dødstrusler.

Michael Monetz om barslagsmål: Sindssyg stolt af Casper

Sagen mod den tidligere reality-stjerne var blandt andet rejst på baggrund af en mail, som han den 21. oktober 2015 sendte til offeret i sagen.

I mailen skrev Monetz ifølge anklageskriftet blandt andet:

'Jeg henter pengene hos din fede bror, så må han betale, jeg er så fucking ligeglad nu så tager jeg en tur i fængsel'. Samtidig var den 52-årige tv-kendis anklaget for at havde truet med at slå ofret og hans familie ihjel i september sidste år.

Reality-stjerne i retten: Nægter sig skyldig i dødstrusler

De to episoder var kulminationen på et forretningseventyr, hvor Michael Monetz havde indledt et samarbejde med ofret i sagen, der er bosiddende i Kina.

Aftalen omhandlede fitness-udstyr og solbriller, men undervejs gik samarbejdet i stykker, og Michael Monetz forklarede i retten, at han har adskillige tusinde kroner til gode, hvilket han også tilbød retten at bevise. Dette blev dog afvist, da onsdagens retssag udelukkende omhandlede de fremsatte trusler og ikke parternes økonomiske mellemværender.

Ingen slår ihjel for 33.000 kroner
I et forsøg på at inddrive gælden opsøgte han ved to lejligheder sidste år broderen til sin samarbejdspartner på hans bopæl.

Hvad der præcis er foregået ved de to episoder, var der i sagens natur modstridende forklaringer i forhold til.

Broderen fortalte, at han har følt sig meget truet og frygtet for sin sikkerhed. Monetz derimod hævdede, at han blot meget klart og tydeligt har krævet at få sine penge.

Blandt andet sagde Monetz i retten:

- De er eddermame nogle svindlere. Jeg er blevet snydt, så det driver, og jeg er ikke den eneste. Det er en oplagt sag for ’Operation X. Det er en ren parodi.

Om at han skulle have fremsat voldsomme trusler forklarede han:

- Jeg er aldrig nogensinde blevet så overrasket, som da jeg fik det at vide. Der er jo ingen, der slår folk ihjel for 33.000 kroner.

Datter låste sig inde
Broderen til Monetzs samarbejdspartner har derimod oplevet tv-personligheden som voldsom og direkte truende, fortalte han i retten.

- Jeg opfattede ham som meget truende. Han bankede på døre og vinduer. Det var en klar trussel. Det var voldsomt. Jeg blev meget bange - også på vegne af min datter, der var hjemme, sagde han om en episode sidste år, hvor han blev opsøgt på sin hjemmeadresse.

Ofrets datter var indkaldt som vidne, og den 17-årige pige fortalte, at hun havde opholdt sig i huset under begge episoder.

- Det bankede virkelig voldsomt på døren i lang tid. Der var meget råben og skrigen. Jeg frygtede, at vinduerne ville blive smadret, sagde hun.

Hun oplyser endvidere, at hendes far ved den ene episode bad hende om at låse sig inde på toilettet og blive der, til politiet kom.

Michael Monetz forklarede i retten, at han ikke vidste, at datteren befandt sig i huset.

Strafferamme på to år
Michael Monetz var tiltalt for at have overtrådt straffelovens paragraf 266, der kan give op til to års fængsel, men han slap med den mildeste dom inden for strafferammen - betinget dom på 20 dages fængsel.

Han blev helt frifundet for anklagen om dødstrusler, men dømt for at have sendt en mail med trusler, der ifølge retten var af en karakter, så de falder inden for straffeloven.

Anklageren krævede 20 dages fængsel til Michael Monetz, mens forsvarsadvokat Mette Grith Stage argumenterede for frifindelse.

Michael Monetz har allerede besluttet, at han vil anke sagen til Landsretten.

- Jeg vil frifindes. Det er de andre, der burde sidde på anklagebænken her, sagde han kort efter dommen til Ekstra Bladet.

Monetz stævnet for billedtyveri
Nu melder Se og Hør Monetz til politiet

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Støjberg er dansk politiks nye protest-dronning

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind