Mick Øgendahl: Disse tre minutter ændrede mit liv

Mick Øgendahl var med egne ord 'meganervøs' første gang, han skulle optræde, men den optræden endte med at betyde alt

Mick Øgendahl har omtrent 20 år som komiker i bagagen. Foto: Simon Fals/Ritzau Scanpix
Mick Øgendahl har omtrent 20 år som komiker i bagagen. Foto: Simon Fals/Ritzau Scanpix
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

De færreste kan nok på minutter fastslå, hvilket øjeblik i deres liv der står frem som det mest afgørende.

Men for komiker Mick Øgendahl er der ingen tvivl. Lige præcis tre minutter tilbage i begyndelsen af 1990'erne har betydet alt for hans liv og karriere.

Det slår han fast i Radio4-programmet 'Det sidste måltid', hvor han sammen med vært Lærke Kløvedal ser tilbage på sit liv og sin omtrent 30 år lange karriere i komikkens verden.

En karriere, der tog sin begyndelse, efter at han første gang blev præsenteret for standup på restaurant Din's for snart 30 år siden.

Tre uger efter stod han selv på scenen for første gang, meganervøs og rystende som et espeløv.

- Jeg har strikket et set sammen og har også fundet noget i B.T. den pågældende dag, som jeg vil tage udgangspunkt i. Jeg kan ikke huske så meget fra min optræden, men jeg kan huske, at da jeg skulle vise, hvad der står i avisen, og jeg ser min hånd, kan jeg se, at jeg bare står og ryster, fortæller han i programmet og fortsætter:

- Det går også af helvede til i starten, men de sidste tre minutter er det, som om det løfter sig, og de griner. Jeg var helt glad og høj bagefter, men jeg brugte også dagen efter på at reflektere over, hvor svært det havde været, og hvor dårligt det gik i starten.

De vigtigste minutter
Selvom Mick Øgendahl, der i dag er 48 år, ikke kan huske, præcis hvad han sagde den aften på scenen, står oplevelsen tilbage for ham som noget ganske særligt og livsomvæltende.

- Hvis det ikke var gået godt til sidst, så var jeg måske stoppet der. Jeg er næsten sikker på, at de sidste tre minutter i min optræden er tre af de vigtigste minutter i mit liv, siger han i programmet og tilføjer:

- Så kan man sige: Hvad med dine børn? Men hvis jeg ikke havde optrådt, så havde min kone slet ikke kigget i min retning, og så havde jeg ikke fået de børn. Så det er de vigtigste tre minutter i mit liv.

Siden har livet som blandt andet standupkomiker da heller ikke været nogen dårlig forretning for Mick Øgendahl. Her kan du læse, hvordan han og hans komiske kolleger klarer sig økonomisk.

'Det sidste måltid' sendes søndag formiddag på Radio4. Du kan høre hele udsendelsen herunder.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Støjberg er dansk politiks nye protest-dronning

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind