Milliongevinst: Så meget fik Thorning for byhuset

Nu er handlen på Helle Thorning-Schmidts byhus på Østerbro blevet tinglyst, og landets tidligere statsminister har scoret en større milliongevinst på salget

Danmarks tidligere, kvindelige statsminister har fået en pæn pose penge med til England for salget af sin tidligere bolig på Østerbro. Foto: Philip Davali
Danmarks tidligere, kvindelige statsminister har fået en pæn pose penge med til England for salget af sin tidligere bolig på Østerbro. Foto: Philip Davali
Følg Danske kendte

Fra Danmarks statsminister til direktør for Save the Children International.

I løbet af de seneste år har det både været et farvel til landets mest magtfulde job og fædrelandet - og når sofaerne, lamperne og hvidløgspresseren rykker med til England, så skal huset herhjemme sælges.

Netop det har Helle Thorning-Schmidt gjort - og nu er handlen blevet tinglyst. Den afslører, at den tidligere socialdemokratiske politiker fik 8.150.000 kroner for sit byhus på Kuhlausgade 40 på Østerbro. Det skriver Boliga Kendte.

Det giver landets første kvindelig statsminister en pæn pose penge med. Hun købte nemlig selv huset i 2004 for 3.680.000 kroner.

Helle Thorning-Schmidts tidligere bolig på Østerbro. Foto: Jonas Olufson
Helle Thorning-Schmidts tidligere bolig på Østerbro. Foto: Jonas Olufson
 

Farvel til Danmark: Helle Thorning sælger huset  

Stor interesse
Det 136 kvadratmeter store hus har altså været alt andet end gratis for køberne, der har købt huset som en skuffesag hos ejendomsmægleren. Men at der er stor interesse for byhusene i yderkanten af børnefamilieenklaven, er der ingen tvivl om.

Da hendes nabo satte sit hus til salg i 2014 tog det ifølge Boliga Kendte blot fem dage - hjulpet godt på vej af en del presseomtale - at finde den rette køber, der bød 50.000 kr. over udbudsprisen. Mens naboen til den anden side i 2011 havde held med at sælge huset efter blot 42 dage.

Komponistkvarteret, hvor Helle Thorning-Schmidts nu tidligere hus ligger, er en række byggeforeningshuse, der i stil minder om de mere kendte 'Kartoffelrækkerne' i det indre København.

Foto: Jonas Olufson
Foto: Jonas Olufson
 

Da boligerne blev bygget mellem 1893 og 1903 skulle man betale 8.200 kroner for et hus, hvilket i dagens penge svarer til godt og vel en halv million kroner. Betegnelsen 'Komponistkvarteret' skyldes, at størstedelen af vejene er navngivet efter berømte danske komponister.

Helle Thorning-Schmidt bor i dag i det nordvestlige London med sin mand, Stephen Kinnock.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

14,8 millioner kroner blev samlet ind på en time