Morten Messerschmidt: Bander nødigt i damers nærvær

Til gengæld har han kun to par cowboybukser og har aldrig hørt rytmisk musik på Vega

Ordentlig optræden handler ikke kun om tøj, men også om sprog, mener Morten Messerschmidt. Foto: Rumle Skafte
Ordentlig optræden handler ikke kun om tøj, men også om sprog, mener Morten Messerschmidt. Foto: Rumle Skafte

Det er ikke alene de otte år som Dot Wessmans kæreste, der har gjort Morten Messeschmidt til en gammeldags gentleman. Sådan var han også før.

En elegantier, vil man kunne kalde ham, altså en herre, der går op i sin påklædning på god, gammeldags vis, er høvisk og har pli. Og det gør Morten Messerschmidt. Har manden f.eks. et lyseblå jakkesæt på, vil han ud over den hvide skjorte og pyntekluden i brystlommen også være iført lyseblå ruskindssko – og så fremdeles.

Morten messerschmidt i fritids-outfit på stranden - helt uden slips. Foto: Henning Hjorth
Morten messerschmidt i fritids-outfit på stranden - helt uden slips. Foto: Henning Hjorth
 

- Jeg mener, at man har en pligt til at fremtræde velklædt i det offentlige rum. Det er vigtigt for mig at tænke over, hvordan jeg tager mig ud. Men jeg vil gerne understrege, at det ikke behøver at være dyrt at være ordentligt klædt på. Ordentlig fremtræden handler også om det sprog, man anvender. Jeg vælger mine udtryk med omhu. Jeg synes, man skal bestræbe sig på at tale sobert og ordentligt, og f.eks. bander jeg nødigt - og bestemt ikke i damers nærvær. Det hører med til den pli, jeg ønsker at efterleve. Og som jeg synes, man bør efterstræbe i almindelighed.

En uhørt afslappet Messerschmidt i sjældne cowboy-bukser, halsklud og uden pyntelommertørklæde i blaseren. Foto: Jakob Jørgensen
En uhørt afslappet Messerschmidt i sjældne cowboy-bukser, halsklud og uden pyntelommertørklæde i blaseren. Foto: Jakob Jørgensen
 

- Hvor mange par cowboybukser har du?

- Haha. To par.

- Og dem har Dot købt til dig?

- Nej, hun har ikke købt dem, men hun har helt klart haft en kraftig indflydelse på deres indkøb. Og jeg indrømmer blankt, at det nok ikke er cowboybukserne, der bliver mest slidt af mine benklæder.

- Hvor tit har du været på Vega?

- Det har jeg da været flere gange. Senest under Operafestivalen, hvor jeg overværede en meget spændende opsætning af ’Carmen’. Desuden har jeg været i Vega til en del politiske debatter. Men det, du efterspørger, er måske, om jeg har hørt musik på Vega, og det har jeg aldrig.

- Hvor ofte har du været på Roskildefestivalen?

- Jeg har været der nogle gange i embedes medfør, men for at høre musik - kun to gange. Senest i år for at høre Paul McCartney. Det var skønt.

- Hvordan så det ud med vinkvaliteten i udskænkningsteltene?

- Hæhæ. Jeg drak naturligvis fadøl lige som alle andre. Man må jo skik følge eller land fly, og jeg havde vist også mine jeans på ved den lejlighed.

Messerschmidt fastholder, at det jo ikke er sådan, at han ikke kan høre nutidig populærmusik. Det falder ham bare ikke så naturligt at lytte til det.

- Jeg kan da f.eks. godt lide ’The Doors’, og jeg kan da også lytte til både Marie Key og den unge Seebach - lige som symfonisk jazz er en mulighed. En af mine gode venner har da også lavet mig en Sportify-playliste, men jeg indrømmer, at jeg nok ikke kender så mange af kunstnerne og titlerne. Endnu i hvert fald. Når jeg hører radio, spørger jeg tit mig selv, hvor meget af den P3-musik, de spiller i dag, der vil kunne høres om 50 år - på linje med The Beatles og Elvis. Det er nok ikke meget. Faktisk er jeg nok ikke så meget til den slags konsummusik.