Morten Messerschmidt: Jeg holder alkoholfri september

Vin-glæden kan tage overhånd, hvis der er megen stress og festlighed

Jeg mener ikke, at der i september vil være lejligheder, som betyder, at jeg må dispensere fra afholdenheden i september, smiler Morten Messerschmidt. Foto: Rumle Skafte
Jeg mener ikke, at der i september vil være lejligheder, som betyder, at jeg må dispensere fra afholdenheden i september, smiler Morten Messerschmidt. Foto: Rumle Skafte
Følg Danske kendte

’Jeg drikker helst ikke udenlandsk vin’. Det er en stående replik fra Morten Messerschmidt, og det betyder, at han sværger til fransk vin – og gerne hver dag.

Det fortalte den blandt danske vælgere så populære DF'er om i en 'Flasken Ånd' - en Radio24syv-udsendelse. Og til Ekstra Bladet uddyber han:

- Et godt glas vin, mens jeg laver mad, er topmålet af nydelse, og sidder jeg derhjemme en aften med musik i højtaleren og en god bog, så er flasken da tom, før jeg går i seng.

Messerschmidts liv har været delt op i fire-års-moduler - sådan cirka. Så tilføjes en ny passion til de øvrige. Og i 2005 opdagede den unge DF’er vinen.

Vin og kvinder
Måske ikke overraskende var det også på dette punkt en kvinde, der blev hans skæbne.

- Jeg blev kæreste med Samantha, som var fra Argentina og arbejdede på deres ambassade. Hun introducerede mig til argentinsk vin, og det var en fornøjelse. Før det havde jeg bare drukket, hvad jeg fik serveret, men nu blev jeg glad for vin, og den glæde tog nye højder, da (Søren Peter) Jensen, min assistent og højre hånd, introducerede mig til fransk vin. Den aften så jeg lyset - bogstavelig talt. Mit liv er ganske enkelt delt op i et ’før’ og ’efter’ den aften. Her oplevede jeg, hvilke facetter og hvilket raffinement den franske vin kan indeholde. Der findes masser af god vin uden for Frankrig, men de kan lige noget ekstra, som man ikke finder andre steder. Siden har det kun været franske vine for mig, og jeg vælger typisk restauranter ud fra deres vinkort.

Lidt rigelig vin
Den unge DF’er erkender, at der i perioder kan ryge lidt rigelig vin ned - især i julemåneden. Derfor holdt han en alkoholfri januar måned.

- Ahhhr der var liige en enkelt dag, hvor jeg måtte dispensere. Helt nøjagtigt d. 14. januar, hvor jeg skulle til middag med nogle andre vinkendere. Her ville det have været helligbrøde, hvis jeg havde drukket danskvand. Men nu har jeg oven på sommeren besluttet, at september måned skal være alkoholfri. Det er en beslutning, som jeg vil holde stramt fast i, og så vidt jeg kan se, er der på nuværende tidspunkt ikke noget i kalendere, som betyder, at jeg bør dispensere...

 

Seneste nyt

Hvorfor må Michael Dyrby blive?

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.