Morten Messerschmidt: Vil gerne være kulturminister

Den borgerlige regering har haft sit første ministerskift. Og skulle DF en dag beslutte sig for regeringsdeltagelse, er Messerschmidts ønske klart

De tre tenorer skabte grunden til Morten Messerschmidts nuværende plads i Operaens 'Advisory Board'. Foto: Rumle Skafte
De tre tenorer skabte grunden til Morten Messerschmidts nuværende plads i Operaens 'Advisory Board'. Foto: Rumle Skafte
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

Morten Messerschmidt er en travl herre, der fra mandag til torsdag passer jobbet i EU og resten af ugen enten arbejder i DF’s ledelse eller ude blandt folk med foredrag og taler.

- Udover EU, så står kulturen mit hjerte nær. Og skulle den dag opstå, hvor Dansk Folkeparti skal i regering, og skulle jeg blive budt en ministerpost, så drømmer jeg da om, at det vil blive posten som kulturminister. Ved siden af min juridiske eksamen er det på dette felt, at jeg har stor viden at kunne byde ind med.

Messerschmidts baggrund er ellers på ingen måde kulturel endsige højkulturel. I hjemmet i Frederikssund hørte moren Tommy Seebach og Bamses Venner, men skæbnen ville, at en lærer på Frederikssunds Skole i fjerde klasse ønskede at give sine elever en indføring i klassisk musik.

- Det var, mens De tre Tenorer var på deres højeste. Domingo, Carreras og Pavarotti lagde verden for deres fødder - og mig med. Jeg var henført. Især Pavarottis stemme betog mig, og jeg vidste, at jeg måtte have mere. I fjerde klasse var jeg for lille til at rejse ud og høre dem optræde, men jeg brugte mine lommepenge på kassettebånd, så jeg kunne dykke ned i operaens univers. En af mine store forcer har altid været min nysgerrighed, og den kom mig til hjælp her.

Ingen stor stemme
Som andre børn synger med på popsangene, sang Messerschmidt med på arierne, og hans store drøm var selv en dag at komme til at stå på en scene og synge som hans tre helte. Derfor øvede han sang, derfor blev han kirkesanger og derfor søgte han ind på Sankt Annæ Gymnasium - som er et musikgymnasium.

- Desværre var min stemme ikke til de store romantiske værker. Den erkendelse nåede mig nogenlunde samtidig med, at jeg blev politisk vakt. Men min nye passion fik mig bestemt ikke til at glemme den gamle. Tværtimod. Operaen står mit hjerte nær, og jeg er så heldig, at når jeg bor i Bruxelles, har jeg meget kort vej til alle de store scener, hvor der opføres opera i verdensklasse. Jeg er da også utroligt glad for, at Den kongelige Opera i København netop har bedt mig indtræde i Operaens ’advisory board’. Det er en ære, som jeg meget gerne tager imod.

Foragter apati
Den unge DF’er anerkender ikke den præmis, at han helt fra barnsben har skilt sig ud fra sine omgivelser.

- Men jeg vidste fra jeg var ca. otte år, at der var nogle bestemte ting, jeg ville. Mine valg har dog ikke ekskluderet mig fra dem, der tænkte anderledes - f.eks. var jeg en glimrende målmand, da vi spillede fodbold i skolen. Jeg skræmmes ikke af anderledestænkende. Det er kun godt at møde mennesker, som siger og mener noget andet end mig. Det eneste, jeg for alvor foragter, er ugidelighed og apati.

Mere fra Ekstra Bladet+

Mettes skamløse spinshow

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+