Morten Resen fik fyrstelig hyre: Nu tjener jeg intet

Banken ryster på hovedet af Morten Resen, der har lavet sin egen app

Morten Resen håber, at 'GoLittle' kan udkomme inden for et år. Foto: Linda Johansen
Morten Resen håber, at 'GoLittle' kan udkomme inden for et år. Foto: Linda Johansen

I ni år satte Morten Resen vækkeuret til 02.59, så han kunne stå klar og byde danskerne inden for i programmet ’Go’ morgen Danmark’. Men siden februar har den folkekære tv-vært været på orlov fra TV 2, og i stedet for et ’godmorgen’ til tv-seerne, har hans fokus været lagt på at udleve egne drømme som iværksætter.

I disse dage går Morten Resen rundt med en prototype på sin lille baby i lommen. En app, der i bedste fald kan blive hans levevej.

- Det er en slags oplevelsesguide til børnefamilier, og undervejs podcaster jeg om processen på godt og ondt, fortæller Morten Resen, der gav hans bankrådgiver et chok, da han fortalte om planerne.

- ’Go’ morgen Danmark’ er det bedste job, jeg nogensinde har haft, men jeg havde lavet det i ni år og vejen derhen blev sværere og sværere. Det var virkelig hårdt at blive ved med at lave, og da der ikke var noget andet tv, jeg hellere ville, besluttede jeg at tage et år ud af kalenderen.

- Jeg er gået fra at have en fyrstelig løn til nul kroner og en udhulet pensionsordning. Selvfølgelig har jeg fået lidt ind, men projektet er ren underskud, og min bank synes, det er verdens dårligste idé, siger han med et grin.

'Go' morgen Danmark' fylder 20: Sjov, smutter og sure seere

Fedt og angstprovokerende
Ambitionerne for app’en ’GoLittle’ er dog store, og han svarer prompte med et ’absolut’, da han bliver spurgt, om målet er at leve af den. Det ideelle scenarie er, at den vil udkomme om et halvt til et helt år, men først er han på jagt efter investorer, der vil være med til at finansiere den.

- Jeg synes jo, at det er mega fedt, men samtidig også angstprovokerende. Men prøv at høre, jeg kan nå at blive uddannet folkeskolelærer fire gange i resten af mit arbejdsliv, hvis jeg skulle have lyst til det. Hvis ikke det går, så finder jeg måske på noget andet at lave, eller måske jeg kan komme tilbage og lave fjernsyn. Det handler om, at jeg vil fortryde det bitterligt om 10 år, hvis ikke jeg prøver. Hvis det kun var et pengespørgsmål, så er det nok, det dummeste, jeg nogensinde har gjort, konstaterer han.