Morten Resen søvnløs med økonomiske kvaler

Den tidligere tv-vært er sprunget ud som iværksætter, men kampen om at suge investorkroner til sig er benhård

Da Resen stoppede med morgen-tv, var han ikke klar over, hvad han skulle kaste sig ud i

Det kan være meget krævende at være selvstændig.

Det har den 38-årige Morten Resen slået fast igen og igen, efter han forlod komforten i det faste job som vært på TV 2's 'Go' Morgen Danmark'.

Udfordringerne har dog nået nye højder for den nyudklækkede iværksætter, der kæmper med at få sin ide til mobilappen GoLittle ud over rampen.

Morten Resen: 'Jeg ville vide om George Michael var lykkelig'

Under titlen Søvnløs har Morten Resen delt et billede på sin sociale medie-profil, hvor de hængende øjne og ansigtskuløren vidner om et gedigent søvnunderskud.

Hårdknude
Forklaringen bag billedet er, at den tidligere vært lige nu befinder sig midt i komplicerede økonomiske forhandlinger.

'(...) de ellers så fremskredne investorforhandlinger pludselig er gået i hårdknude. Og fordi Shape Christian samtidig har sat mig stolen for døren: Skaf nogle penge - eller glem alt om den videre udvikling af GoLittle!', skriver han i billedteksten.

Morten Resen da han var vært på P3 i programmet 'Mig og Morten Resen på P3'. Foto: Polfoto/Finn Frandsen
Morten Resen da han var vært på P3 i programmet 'Mig og Morten Resen på P3'. Foto: Polfoto/Finn Frandsen

Morten Resen ejer langt størstedelen af projektet GoLittle, men han er ikke alene om ejerskabet. Også viksomheden Shape Products har andele i GoLittle.

Dilemmaet
Morten Resen producerer også en podcast, hvor han fortæller om sine erfaringer med det nye job, og i den seneste udsendelse forklarer han, at det er forhandlinger med en såkaldt Mister X, der er kvaler med.

Morten Resen fik fyrstelig hyre: Nu tjener jeg intet

- Mister X har nogle specifikke krav til ejeraftalen, som jeg er i tvivl om, hvorvidt jeg skal acceptere. På den ene side vil en accept resultere i to millioner kroner til GoLittle, men på den anden side føles kravene ikke rimelige, siger han i udsendelsen og fortsætter:

- Der er et krav om vetoret på forskellige beslutninger. Der er krav om områder som GoLittle ikke må beskæftige sig med, og så er der krav om, at jeg skal købe Mister X's anparter tilbage, såfremt Shape ikke leverer en app i Appstore til en aftalt deadline.

Morten Resen vil ikke over for Ekstra Bladet fortælle, hvem personen er, da han endnu ikke har lavet en aftale med ham, men han slår fast, at personen naturligvis ikke er opdigtet.

Knald eller fald
Morten Resen spiller dog på flere heste. Han snakker også forretning rengøringsbossen Birgit Aaby, der har tænkt sig at investere op mod en millioner kroner i GoLittle.

Alligevel befinder Morten Resen sig tilsyneladende i skæbnens time.

- Det er knald eller fald, siger Morten Resen, da Ekstra Bladet fanger ham over telefonen.

- Investeringerne er altafgørende for GoLittle, uddyber han.

På trods af udfordringerne er han glad for sin beslutning om at gå ned af den ensomme iværksættervej.

- Jeg har haft det mest lærerige år nogensinde, hvis man sidder med en ide, skal man bare gå for den. Det er sindssygt hårdt og sindssygt sjovt, siger han.

Podcaster
Morten Resen gjorde det klart for offentligheden sidste år, at han havde truffet beslutningen om at holde en lang pause fra morgenprogrammet.

Morten Resen afslører fremtidsplaner: Det bliver noget med tips og tricks

Senere meddelte han, at han havde kastet sig ud i at lave en app til børnefamilier. Samtidig lød det, at han ville podcaste om hele forløbet, som nu er gået i stå.