Annonce:
Annonce:

Mulig sikkerhedsrisiko: Data om kongeliges børn frit tilgængelige på nettet

Med få klik kan man få adgang til detaljerede oplysninger om kendte og kongeliges børn

Oplysninger om kendte og kongeliges børn er meget nemme at få fingre i på nettet. Her ses prins Nikolai til lillebror Felix' konfirmation 1. april i år. Foto: Jonas Olufson
Oplysninger om kendte og kongeliges børn er meget nemme at få fingre i på nettet. Her ses prins Nikolai til lillebror Felix' konfirmation 1. april i år. Foto: Jonas Olufson
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

Mere end 90 procent af landets gymnasier benytter kommunikationsplatformen Lectio, hvor elever og lærer blandt andet kan tjekke skemaer, sende beskeder og se karakterer.

For at benytte servicen skal man logge ind, men når det gælder detaljerede oplysninger om hver enkelt navngivne elevs skemaer og skemaændringer, holdlister med navngivne kammerater og studie­rapporter, er systemet ­pivåbent, og det kræver kun få klik at finde disse oplysninger.

Det skriver Berlingske Business, der oplyser, at de uden problemer har kunnet ­finde oplysninger om unge medlemmer af kongehuset og landets rigeste familier, børn af ­kendte topchefer i landets største virksomheder og politikere, børn af kendte skuespillere, musikere og mediefolk.

Og det er et problem, mener tidligere PET-chef Jakob Scharff, der i dag er adm. dir. og medstifter af virksomheden Certia Intelligence & Security.

Annonce:

- Det er klart, at det er en mulig sikkerhedsrisiko, at denne type oplysninger ligger ­offentligt tilgængeligt. Men om det er en reel risiko, vil afhænge af en konkret, samlet ­vurdering af den enkelte persons sikkerhedsmæssige situation, forklarer han til avisen.

Kongehuset har ikke ønsket at ­kommentere historien.

Prins Felix konfirmeret helt alene

Gymnasieeleven alle talte om - her er han i dag

Hos Danske Gymnasier har man ønsket at få større ­datasikkerhed omkring Lectio.

- Da systemet blev lanceret i 2005, var der ikke den samme fokus på datasikkerhed som i dag. Men der er sket en udvikling i sam­fundet, og behovet for beskyttelse er vokset, fortæller foreningens formand, Anne-Birgitte Rasmussen, til Berlingske Business.

Martin Holbøll, der er adm. direktør i it-virksomheden Macom, der står bag Lectio, forklarer, at det ser ud til, at reglerne bliver ændret i forbindelse med, at EUs Persondataforordning træder i kraft i maj 2018.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Mette har spillet magtbingo hele sit liv
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: