Musiker efter valg: Nazi-tilstande i Danmark

Kidd sammenligner valgresultatet med nazi-tilstandene under anden verdenskrig

Kidd er mener, at det efter rød bloks valgnederlag er vigtigt, at 'holde sammen om fred, tolerance og kærlighed'. (Foto: All Over/Dan Mariegaard)
Kidd er mener, at det efter rød bloks valgnederlag er vigtigt, at 'holde sammen om fred, tolerance og kærlighed'. (Foto: All Over/Dan Mariegaard)

Rapperen Kidd, der for tiden går under navnet Heimdals Sidste Vogter, stemte efter alt at dømme rødt ved valget i går.

I nat var han i hvert fald på ingen måde tilfreds med valgresultatet - og da slet ikke med, at Dansk Folkeparti er blevet landets andetstørste parti.

På sin Instagram-konto lagde han et billede ud fra 1940, hvor Dannebrog ses flankeret af naziflag med hagekors på begge sider.

Kidd synes, det er sjovt at lave film, og han vil gerne lave flere - i den rette genre. (Polfoto) Film Kidd som filmstjerne: Håber på flere roller

Sammen med billedet skrev den unge rapper:

'Sov godt - Velkommen til korruptionen af vores smukke Danmark anno 2015. Det er vigtigere end nogensinde før at holde sammen om fred, tolerance og kærlighed.'

Det sort/hvide billede er ifølge danmarkshistorien.dk taget den 17. november 1940, da Danmarks Nationalsocialistiske Arbejderparti, som var stærkt inspireret af de tyske nazister, afholdt en mindeappel for de faldne under besættelsen af Danmark et halvt års tid tidligere.

Ifølge hjemmesiden var arrangementet dog samtidig også et led i forsøget på at overtage den politiske magt i Danmark. Det skete dog ikke. I 1945 gik partiet i opløsning.

Se billedet og Kidds opfordring til sammenhold her.

Dansk politik Thorning dropper Kidd