Nanna: Hilmer var manden i mit liv

Sangeren Nanna Lüders er sønderknust over tabet af sin kæreste, guitaristen og produceren Hilmer Hassig, der døde natten til søndag

Nanna Lüders beskriver sin kæreste, Hilmer Hassig, som det smukkeste menneske på jorden. De to var ved at indspille en plade sammen. (Foto: All Over)
Nanna Lüders beskriver sin kæreste, Hilmer Hassig, som det smukkeste menneske på jorden. De to var ved at indspille en plade sammen. (Foto: All Over)

– Hvis bare han havde været syg. Så jeg kunne have nået at forberede mig... Nået at få sagt farvel.

Stemmen er grådkvalt. 45-årige Nanna Lüders er sønderknust over tabet af sin kæreste, guitaristen og produceren Hilmer Hassig.

Hilmer Hassig var på vej hjem fra fest hos venner på Frederiksberg, da han natten til i går blev påkørt og dræbt af en taxi.

Den 48-årige medstifter af det succesfulde poporkester Love Shop trådte ud på Falkonér Allé i ly af en parkeret varevogn og blev ramt af taxien.

Ifølge vagtleder ved Station Bellahøj, Christian Hansen, har taxichaufføren ikke haft en chance for at reagere.

Ambulancefolkene, som hurtigt nåede frem, kunne intet stille op, og Hilmer Hassig døde på stedet.

Selvom Nanna Lüders er sønderknust, vælger sangerinden alligevel –  bare et halvt døgn efter, at politiet søndag morgen klokken 8.30 vækkede hende med den tragiske besked om, at hendes elskede var blevet påkørt og dræbt –  at fortælle om sin store sorg og sit smertelige tab.

Det hele ramlede sammen
Fordi hun ønsker at fortælle, hvilken fantastisk mand hun gennem det sidste halvandet år har været kæreste med:

– Det går lige akkurat... Nej, gu gør det ej, siger hun, mens gråden igen trænger sig på.

En lykkelig weekend med fest hos gode venner lørdag aften og langt ind i søndagens tidlige timer blev forvandlet til et nærmest ufatteligt mareridt, da politiet bankede på.

– Det hele ramlede sammen om mig, da de fortalte, at Hilmer var død.

– Vi regnede jo med at blive gamle sammen. Plejede at joke med, at vi en dag ville købe en stor, gammel rønne og så gå omkring og bagtale hinanden. Jeg vidste, Hilmer var manden i mit liv. Jeg kommer til at savne alt ved ham, siger Nanna til Ekstra Bladet.

Søndagen igennem har Nanna været mandsopdækket af gode venner, hvis skuldre hun har kunnet græde ud ved. Men gråden kan hun ikke stoppe:

– Hilmer er det smukkeste menneske på jorden, siger hun og opdager selv, at hun stadig omtaler sin elskede i nutid:

– Jeg kan ikke andet. Kan ikke tale om ham i datid.

Hilmer Hassig fik nøglen til Nannas lejlighed, da han tidligt søndag morgen forlod festen før sin kæreste –  fordi han søndag skulle være sammen med sine to døtre på 11 og seks år fra et tidligere forhold.

– Han har altid været en fantastisk far for sine piger. Og han har lært mig at blive en bedre mor, siger Nanna, der selv er mor til tiårige Freja.

Vellidt af alle
At Hilmer ikke lå i sengen, da Nanna kom hjem, bekymrede hende ikke.

Hun tænkte blot, at han –  som så ofte før –  havde valgt enten at tage hjem til sig selv eller at smutte i studiet:

– Jeg beundrede ham jo også helt vildt som musiker, tilføjer Nanna, der derfor ubekymret lagde sig til at sove.

– Hilmer var så vellidt af alle. Der var noget magisk i hans personlighed –  han havde omsorg for alle og bekymrede sig om sine omgivelser.

Og så kunne Hilmer Hassig kunsten at få andre til at grine.

– Jamen, vi grinede altid sammen. Jeg grinede helt ned i maven, når vi var sammen, mindes Nanna.

Søndag var latteren afløst af gråd –  dog lindret af de mange, mange minder om et menneske, der var mere end sædvanlig vellidt.

Og midt i den ubeskrivelige blanding af ubærlig sorg og magiske minder finder Nanna overskud til at rose de politifolk, der havde den ubehagelige opgave at fortælle hende om kærestens død:

– De var bare så vanvittig søde, siger hun stille.