Nikita Klæstrup: Man bliver afhængig af at se blodet løbe

Selvskade handler om at gøre psykisk smerte til noget fysisk, forklarer Nikita Klæstrup

Se klippet fra tidligere i dag, hvor Nikita Klæstrup var i studiet og fortælle, hvordan selvskade og cutting har hjulpet hende med at tackle psykiske problemer i teenageårene - og lettelsen ved at se blodet flyde

Mange unge har allerede skåret i sig selv, og flere vil formentlig også mase et skarpt barberblad ind i huden og se blodet fosse i fremtiden.

Selvskade er ifølge Landsforeningen mod spiseforstyrrelser og selvskade et stigende problem i Danmark, der især rammer unge.

Samfund Selvpåført smerte er blevet en smitsom epidemi

En af dem er den 21-årige kendis og blogger Nikita Klæstrup.

Hun  uddyber, at man bliver afhængig af den korte følelse af lettelse, når man skærer sig selv.

- Man bliver afhængig af den der lille følelse af lettelse, der kommer, når man kan se blodet løbe, og det er noget, jeg tror, vil sidde latent i en, siger Nikita Klæstrup.

Artiklen fortsætter under videoen

- Min far ønskede mig ikke. Se klippet fra tidligere i dag, hvor Nikita Klæstrup var i studiet fortæller om sin svære opvækst

Nikita Klæstrup afslørede, at hun har været såkaldt ’cutter’, efter hun lagde et ellers ret så pirrende billede af sig selv på det sociale medie Instagram, hvor man kunne ane ar på hendes underarm.

- Man vil altid have perioder, hvor man tænker 'det her er for hårdt, kan jeg ikke bare lave et lille snit, og så har jeg det bedre', lyder det fra Nikita Klæstrup, der har slået fast, at hun ikke længere skader sig selv.

Danske kendte Nikita afslører: Derfor skar jeg i mig selv

32 procent unge har gjort selvskade
Ifølge en rapport lavet af Videnscenter for spiseforstyrrelser og selvskade har 32 procent af de 18-30 årige skadet sig selv på et tidspunkt i deres liv.

Nikita Klæstrup forklarer, at det handler om at vænne den psykiske smerte til en fysisk.

- Det kan være en manifestering af en psykisk smerte, man får ud fysisk, og så kan det også være en form for lettelse, hvor man kan gøre det og få det ud af sit system, ligesom at man nogen slår et hul i væggen, nogen skriger nede i en pude, og til sidst bliver det bare en afhængighed, siger Nikita Klæstrup.

Danske kendte Nikita deler pivfrækt billede: 'Måske det frækkeste, jeg selv har taget'

Se det fulde interview med Nikita Klæstrup om cutting herunder: