Nikita: Så meget tjener jeg på en selfie

Det værste, folk tror om mig, er, at jeg er uintelligent, siger Nikita Klæstrup

Nikita: Så meget tjener jeg på en selfie

Se interview med Nikita Klæstrup og Oliver Bjerrehus til premieren på HBO serien 'Vinyl'. (Video: Henning Hjorth)

Alle kender hende.

' Ikke med tøj på', hører man nogen provokere henne i slyngelstuen. Nikita Klæstrup er muligvis en ny, ung stjerne på de sociale mediers firmament - oprindelig fra det såkaldte ' Udkantsdanmark' Lolland-Falster, men hun er ikke nærtagende.

Det holder man op med at være, når man har nået 147.000 følgere på Instagram, omkring 60.000 på Facebook og 7000 på Twitter. Og det skal man i øvrigt heller ikke være, når er blogger på 'Opinionen' på ekstrabladet.dk, hvilket Nikita Klæstrup er fra mandag.

I en alder af 21 år har Nikita set og hørt det meste, siger hun.

- Ja, der er folk, der bare helt ud af ingenting kalder mig ' luder' og den slags. Men det værste er egentlig, at mange har en helt forkert opfattelse af mig. Det undrer mig, hvordan folk mener, at de ved alt om en og derfor kommer med de mest vanvittige påstande.

- Hvad er der af vanvittige påstande?

- Mange spørger, ' hvorfor skal vi gå op i dig?'. Jamen, det har jeg aldrig sagt, de skulle. Men alligevel bruger de åbenbart rigtig lang tid og mange kræfter på at gøre alle opmærksom på, at de i hvert fald ikke vil gå op i sådan en som mig. Hvis jeg selv ser noget på nettet, jeg ikke går op i, så scroller jeg videre.

- Hvad er den største fejlopfattelse af dig?

- Det må være, at jeg er uintelligent. Eksempelvis når folk tror, at jeg ikke kan se, hvordan medierne bruger mig, at jeg er en ' airhead'.

Nu løfter Nikita sløret for forholdet til Oliver

AFSLØRING: Nikita Klæstrup med i Paradise Hotel

I stedet kunne de måske overveje, om det er omvendt.

At det tværtimod er mig, der bruger medierne. Hvis jeg var uintelligent, så ville I faktisk ikke længere vide, hvem jeg var. Så var det alt sammen stoppet med kjolen.

Så havde jeg ikke kunnet føre den længere ud.

- Så du kender medierne og ved præcis, hvordan du skal bruge dem?

- Ja, det vil jeg mene.

Artiklen fortsætter under videoen

Nikita: Så meget tjener jeg på en selfie

Her snaver Nikita Klæstrup og Oliver Bjerrehus til premieren på HBO's nye serie 'Vinyl'. (Video: Henning Hjorth)

- Du gør det helt bevidst?

- Nogle gange gør jeg, andre gange ikke så meget. Det er klart, at skriver jeg et ironisk indlæg på min blog om, at jeg er til ældre mænd, så ved jeg jo godt, at den kommer til at køre i flere medier, og at ironien nok ikke helt vil blive medtaget. Men det betyder, at jeg får flere besøgende på min blog og tjener flere penge. Og når jeg lægger et billede op på Instagram af mig selv i en ny badedragt, ved jeg jo også, at det vil give en del opmærksomhed.

- Er det alt sammen for at opretholde, udbygge og pleje brandet ' Nikita Klæstrup'?

- Det er klart, at det er ikke kun derfor, men det er også derfor. Fordi man skal huske at pleje brandet, ja, og også sine følgere med det, man ved, de vil have.

Nikita efter bryst-ups: Tak Gud for nipple covers

- Hvad er dit brand så?

- Mit brand er jo en attraktiv, ung kvinde, der ikke har noget imod at vise sig frem, og som har en helt masse holdninger, hun også gerne vil ytre. Faktisk blev jeg jo brandet som ' Danmarks frækkeste politiker' på grund af det der kjolebillede i sin tid. Men jeg har aldrig været politiker. Du kan heller ikke finde et eneste sted, hvor jeg hævder det. Jeg har bare været medlem af Konservativ Ungdom. Nu er jeg medlem af Liberal Alliance, men det gør mig jo ikke til politiker. Jeg vil bare gerne arbejde med kommunikation og marketing. Så du kan kalde det et studiejob, det jeg foretager mig.

- Men hvad tror du, folk tænker om dig, når du lægger et nyt badedragtbillede på Instragram?

 - Jeg tror, nogle folk tænker, at jeg er sådan en, der vil have opmærksomhed. Altså lidt den der med at jeg er uintelligent.

Men det handler ikke om ' likes'. Det handler om, at jeg ved, hvilke muligheder der opstår, og hvad der sker, når jeg lægger det her op. Jeg ved udmærket, hvad der sker, hvis jeg er gæstestjerne i ' Paradise Hotel'. Det er faktisk gennemtænkt.

- Og hvad er grunden til, at du er gæstestjerne i den kommende sæson af ' Paradise'?

- Eksponeringen først og fremmest. Men lige i det tilfælde har jeg så en aftalt rolle, så det ikke bare er ' hey, vi har Nikita Klæstrup i en bikini'.

En rolle, jeg ikke vil afsløre her. Og den medvirken betyder forhåbentlig, at jeg kan få udvidet min fan-base i Danmark. Så det er igen at udbygge kendskab og få de platforme, jeg nu har, til at vokse.

- Hvad skal det hele så munde ud i? Bliver der til sidst en Nikita og en ' Nikita' - en privat og en offentlig figur - og den sidste er din karriere, det er business?

- Jeg tror, det kan ende med at være sådan.

Suzanne Bjerrehuus: Nikita er da sød

- Hvad siger dine forældre?

- De synes, det er rigtig fedt, alt det jeg opnår, alle de muligheder jeg får. Min biologiske far skrev til mig forleden, at han havde lagt mærke til, at Se og Hør havde kontaktet Suzanne Bjerrehuus for at høre, om hun var tilfreds med sin nye svigerdatter.

Så han spurgte for sjov, hvorfor de ikke kontaktede ham for at høre, om han var tilfreds med sin nye svigersøn.

- Hvorfor læser du retorik (går på fjerde semester på Københavns Universitet)?

 - Fordi kommunikation interesserer mig. Om hvordan eksempelvis overtalelse af folk finder sted, hvordan manipulation med ord finder sted. Det lyder meget ondt, jeg ved det. Men det er jo det, god retorik kan. Den kan dreje egne idéer og forestillinger til at lyde meget attraktive for andre.

- Kan du manipulere folk til at kunne lide dig på de sociale medier?

- Nej, hvis jeg sad med det mål, at alle skal kunne lide mig, så ville jeg meget hurtigt blive trist, tænker jeg. Så ville jeg på ingen tid føle mig som en fiasko. Det er jo altid idioterne, der råber højest.

Men jeg tænker det som sagt også mere som en slags studiejob.

- Ja, hvordan?

- Jeg tænker bare: Super, de læser det her. De går ind på min blog. Jeg får så og så meget i banner-indtægter. Så kan jeg få flere sponsorer, og så er der flere, der gerne vil lave tv med mig, og så kan jeg tjene nogle flere penge på det.

- Det er faktisk alt sammen meget kalkuleret. Og jeg kan ikke se, det skulle være forkert. For nylig lavede jeg et sponseret indslag på Instagram, og så dukkede en op og kaldte mig en ' sellout'.

Så svarede jeg; ' Hvis du kunne tjene penge på at lægge et billede op på Instagram, så ville du nok også gøre det'. Det er jo et fantastisk arbejde at have. Jeg kan tjene et par tusind kroner på bare lige at lave en sel-fie.

Nikita Klæstrup: Sådan fik hun nettet til at gå amok... igen

– Hvor mødte du Oliver Bjerrehuus?

– Over Facebook hvor jeg ansøgte ham som ven. Så skrev han til mig, og vi skrev lidt frem og tilbage. Så var vi ude at spise, og så var det bare det. Det er meget nyt. Men vi gør bare hinanden glade, så det er jo dejligt. Og vi er ikke flyttet sammen, vi tager det stille og roligt.

– Det er ikke ligefrem privat, vil folk sikkert mene, men de tager måske fejl?

– Da jeg blev kæreste med Oliver, var der faktisk en, der skrev: ’Nå, er det så sjette kæreste på et år eller deromkring?’ Nej! Jeg var i et fast forhold i tre år, så blev jeg single og har ikke haft et nyt forhold før Oliver. De aner ikke, om jeg har haft flirts eller dates siden der eller noget. Så står måske i en avis, at nu er hun ude med ham her, eksempelvis Lasse. Og selv om det bare er en middag, så er det pludselig udlagt som et forhold.

– Så du var ikke kæreste med Lasse Rimmer?

– Overhovedet ikke. Vi var ude og spise. Det var det.

Nikita: Så meget tjener jeg på en selfie

Her kan du se eller gense Nikita Klæstrups dristige kjole til Reality Awards i januar

Nikita: Så meget tjener jeg på en selfie

Nikita Klæstrup medvirker i en endnu ukendt rolle i den kommende sæson af 'Paradise Hotel'. Her kan du høre hende afsløre, om hun har sex på hotellet