Annonce:
Annonce:

Nu falder dommen: Amalies eks i gigantisk svindelsag

Mikkel Skelskov, der er far til Amalie Szigethys to børn, er tiltalt i en af danmarkshistoriens største sager om hæleri og hvidvask. I dag falder dommen

Amalie Szigethy og Mikkel Skelskov var kærester i et år, da hun blev gravid med datteren Josephine. De to har siden fødslen af datteren kæmpet om samværsretten. Foto: TV3
Amalie Szigethy og Mikkel Skelskov var kærester i et år, da hun blev gravid med datteren Josephine. De to har siden fødslen af datteren kæmpet om samværsretten. Foto: TV3
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

Torsdag eftermiddag falder der efter fire år endelig dom i en af danmarkshistoriens største svindelsager.

I alt er 17 personer tiltalt i sagen, der drejer sig om hæleri og hvidvask af cirka 530 millioner kroner samt skatte- og momssvindel for 297 millioner kroner.

Mikkel Skelskov, faderen til Amalie Szigethys to døtre, er en af de tiltalte i sagen, der er blevet kendt under navnet 'Operation Greed'.

Han har blandt andet medvirket i reality-programmet 'Amalies baby' på TV3, der, som navnet antyder, handlede som Amalies og hans førstefødte datter. Forholdet mellem parret var mildest talt stormfuldt både under og efter graviditeten, og i programmet fremstod Mikkel Skelskov som succesfuld iværksætter.

Artiklen fortsætter efter billedet ...

Annonce:

Ifølge anklageskriftet er Mikkel Skelskov som direktør for vekselbureauet Cash Me ApS tiltalt for at have brudt straffeloven i forbindelse med transaktioner til en samlet værdi af mindst 9.423.041 kroner. Ud over sagen om hæleri er Mikkel Skelskov tiltalt for tre forhold om hvidvask.

Sagen mod Mikkel Skelskov

Mikkel Skelskov er tiltalt for hæleri af grov beskaffenhed.

Af anklageskriftet fremgår det, at Mikkel Skelskov var ejer af og direktør for vekselkontoret Cash Me ApS. I perioden 1. januar 2015 til 1. oktober 2015 har Cash Me ApS ifølge anklageskriftet fået 9.423.041 kroner ind på sin konto i Arbejdernes Landsbank. De penge blev af flere omgange overført til to forskellige vekselkontorer med henblik på veksling og efterfølgende udbetaling, selvom Mikkel Skelskov vidste eller bestemt formodede, at pengene stammede fra ulovlige handlinger.

Ligeledes er han tiltalt i tre forhold om brud på hvidvaskloven.

Mikkel Skelskov ønsker ikke at tale med pressen i forbindelse med sagen, men hans advokat, Ole Schmidt, siger til Ekstra Bladet, at Skelskov nægter sig skyldig og kræver frifindelse i sagen.

- Jeg tror på, at han bliver frifundet for hæleri, for det vil kræve dokumentation for forsæt. Jeg tror derimod godt, han kan blive dømt for hvidvask, for der kan man dømmes for grov uagtsomhed, siger Ole Schmidt.

Forventer bøde
Hans bedste bud er, at Mikkel Skelskov vil få en bøde på mellem 150.000 kroner og 200.000 kroner.

- Vi læner os op ad en dom fra 2016, hvor firmaet fik en bøde på en million, og direktøren en på ti procent af det beløb. Mikkels firma er lukket, derfor er der kun bøden til direktøren tilbage, siger han og fortsætter.

Annonce:

- Hvis det lander på en bøde i den størrelsesorden, er Mikkel villig til at acceptere det, men bliver han dømt til også at betale sagsomkostninger, så anker vi på stedet, siger Ole Schmidt.

Amalie: Aner intet

Amalie Szigethy og Mikkel Skelskov har to døtre sammen. Derudover er der intet mellem dem, og derfor har Amalie Szigethy heller ikke ret meget at sige til dommen, der falder senere i dag.

- Jeg er ikke kæreste med ham og snakker ikke med ham. Jeg aner ikke noget om sagen og det interesserer mig ikke, siger hun kort til Ekstra Bladet.

- Men jeg håber, at han får styr på sit liv og ønsker ham alt det bedste, slutter hun.

Amalie og Mikkel blev i 2016 forældre første gang, og i 2020 fik de endnu en datter.

Amalie Szigethy har senest medvirket i TV3-programmet 'Forsidefruer'. Foto: Jonas Olufson
Amalie Szigethy har senest medvirket i TV3-programmet 'Forsidefruer'. Foto: Jonas Olufson
 

Omfattende sag
Der var oprindeligt afsat 64 retsdage til den omfattende sag, men den har strakt sig over 150 dage i retten. Derfor vil omkostningerne beløbe sig til omkring to millioner kroner for Mikkel Skelskov.

- Hans del af sagen er lille. Den kunne have været klaret på to til tre dage, siger Ole Schmidt om sagen, hvor politiet slog til i oktober 2017, og de første retsmøder blev holdt tilbage i december 2018.

Den påståede hovedmand i 'Operation Greed' bør straffes med fængsel i ti år, har anklager i sagen, specialanklager Maria Cingari, sagt i retten.

Sidste retsmøde i sagen fandt sted tilbage i februar måned, og Københavns Byret har altså brugt mere end et halvt år på at afgøre den omfattende svindelsag.

Sagen kort

17 mænd og tre firmaer er tiltalt i sagen, som politiet har kaldt 'Operation Greed'.

Første retsmøde i sagen, der føres ved Københavns Byret, blev afholdt helt tilbage i december 2018. Mandag har anklagerne indledt deres procedure.

Her følger fakta om tiltalen og sagen:

* Anklageskriftet drejer sig om hæleri/hvidvask af cirka 530 millioner kroner. Desuden blev statskassen snydt for omkring 297 millioner kroner i A-skat, moms og arbejdsmarkedsbidrag, hævdes det.

* Op mod 1000 firmaer var kunder hos netværket. De havde udført sort arbejde inden for rengøring, nedrivning og transport. Og de havde brug for fakturaer.

* I 12 såkaldte skraldeselskaber, heriblandt Angel's Manpower og Soendergren Enterprise, blev der fremstillet mere end 5000 fakturaer. Efter betaling fik firmaerne beløbene retur i kontanter minus 15 eller 13 procent, mener anklagerne.

* I en kontorcontainer og på A Hotels i Brøndby blev de fleste kriminelle aktiviteter planlagt og udført, påstås det.

* Anholdelserne skete 10. oktober 2017.

* Værdier for 88 millioner kroner er beslaglagt. Heriblandt en Mercedes-Benz, diamantringe, guldbarrer fra en bankboks i Frankfurt og friværdier af ejendomme og ejerlejligheder i Albertslund, Dragør, Frederiksværk, Helsinge, Helsingør, København, Nakskov, Rødby, Stege og andre steder.

* Tre brødre er blandt de anklagede. Familiens base var en villa i Dragør. To af brødrene samt to andre mænd anklages for at udgøre kernen i netværket. Den ene bror har drevet hotel på Vesterbro og i Brøndby.

Ritzaus kilder: anklageskrift, retsmøder.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Skelskovs brogede fortid

Annonce:

Et hurtigt kig i CVR-registeret afslører en række konkurser og opløste selskaber, hvor Mikkel Skelskov har været direktør eller siddet i bestyrelsen. Faktisk er der ikke en eneste af virksomhederne, der ikke er under konkurs eller opløst efter konkurs.

Det til trods for, at Mikkel Skelskov tidligere har sagt til Ekstra Bladet, at han aldrig selv er gået konkurs og aldrig har lavet noget, der ikke er lykkedes.

Mikkel Skelskov ejede på et tidspunkt natklubben Gold i det indre København.

Gold blev kørt med et underskud på flere hundredtusinder kroner, inden Skelskov overdrog klubben til sin bedrageridømte ven Mads Dinesen, der primært er kendt som 'Champagnedrengen'.

Fra natklubselskabet var der ifølge kuratoren af boet blevet foretaget kontante hævninger og overførsler til Mikkel Skelskovs konto for 138.000 kroner. I et halvt år var der desuden ikke blevet ført regnskab på natklubben. Ligeledes var der ikke blevet foretaget nogen indberetninger til Skat.

I marts 2017 blev Mikkel Skelskov idømt to års konkurskarantæne, der betød, at han hverken måtte lede eller stifte selskaber.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er farligt at leve, du kan dø af det
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: