Nu indrømmer Janni: - Det var mig

Tv-vært Janni Pedersen bekræfter seks år efter, at det VAR hende, der i 2015 gav Michael Dyrbys lækkede penisbilleder videre til sin chef. Billederne kostede Dyrby jobbet

Janni Pedersen indrømmer nu, at det VAR hende, som i 2015 videregav Michael Dyrbys penisbilleder til sin nærmeste souschef. Foto: Emil Agerskov
Janni Pedersen indrømmer nu, at det VAR hende, som i 2015 videregav Michael Dyrbys penisbilleder til sin nærmeste souschef. Foto: Emil Agerskov
Følg Danske kendte

Det gav genklang 10. november 2015, da Michael Dyrby, som nu er under anklage for sexisme i TV 2-tiden og er 'på ferie' fra sit nuværende job som chefredaktør på B.T. af samme årsag, fortalte, at han med øjeblikkelig virkning forlod sin stilling som nyhedsdirektør hos TV 2.

Det skete, efter at han havde haft det, han selv kaldte 'en kortvarig affære', hvilket havde placeret ham i en sårbar situation.

Det sårbare handlede om, at der pludselig florerede kompromitterende billeder af Michael Dyrby. Eller rettere: billeder af hans erigerede lem.

Grunden til, at de endte hos TV 2, der lige efter valgte at opsige samarbejdet med Dyrby på den baggrund, hedder Janni Pedersen.

Det bekræfter den 53-årige tv-vært nu selv i et radioprogram på P1, der også ligger som podcast.

Gik til souschefen
Det har længe været verdens måske dårligst bevarede hemmelighed, at daværende kriminalreporter Janni Pedersen kom i besiddelse af billederne og siden besluttede sig for at gå til sin nærmeste chef, Mikkel Hertz, med dem.

Det skete, selvom der reelt var tale om en krænkelse af privatlivets fred og ærekrænkelse af Michael Dyrby i den forbindelse.

Hun har dog aldrig offentligt indrømmet, OM det vitterligt var hende, der gav det hele videre til TV 2-chefen.

Før nu.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Michael Dyrby måtte stoppe på TV 2 indirekte fordi Janni Pedersen havde videreleveret billeder af 'mini-Dyrby' til sin nærmeste chef. Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen/Ritzau Scanpix
Michael Dyrby måtte stoppe på TV 2 indirekte fordi Janni Pedersen havde videreleveret billeder af 'mini-Dyrby' til sin nærmeste chef. Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen/Ritzau Scanpix
 

Det sker i radioprogrammet 'Ugens gæst' på Danmarks Radios P1 fra i fredags, hvor vært Gitte Hansen havde besøg af Janni Pedersen.

Lå på mange mobiltelefoner
Her faldt snakken blandt andet på de aktuelle krænkelses-anklager mod Michael Dyrby, og det var i den forbindelse, at emnet blev drejet over på penis-sagen fra 2015.

- Jeg vil gerne lige blive lidt ved Michael Dyrby, som jo var chef på TV 2 for nogle år siden, hvor han begyndte at sende billeder af sin pik ud til kvinder. Tissemandsbilleder, som nogen jo så delte. (...) Hvor vildt er det for en magtfuld nyhedsdirektør på TV 2 at nå dertil, spørger værten cirka midt i programmet.

- Det må du spørge ham om, svarer Janni.

- Jamen, nu spørger jeg dig - hvad tænker du?, responderer værten.

- Jeg tænker så meget, at jeg fik billederne i hænde, og det har været fremme, siger Janni Pedersen, som husker forkert, idet det aldrig har været bekræftet.

- Det var mig, der gav dem videre til den daværende souschef, som lå lige under Michael Dyrby, og det var ikke, fordi jeg på nogen måde havde noget imod Michael Dyrby, men jeg syntes, det var problematisk (...). Der var en masse historier, der summede rundt omkring til de her billeder, så jeg gav dem til min daværende chef, og så gik der ikke lang tid - så trådte han (Dyrby, red.) tilbage, fortæller Janni Pedersen.

Konspiratorisk tanke
Hun er ligeledes inde på, HVORFOR hun blandt andet valgte at gøre det.

- På det tidspunkt havde jeg også fundet ud af, at billederne lå i den socialdemokratiske folketingsgruppe - hvordan de sad og grinede ad det. Man kan jo sige, at i yderste konsekvens er det kompromitterende.

- Hvis vi skal tænke helt ud af boksen og være konspiratoriske, så er det et problem, at en nyhedschef kompromitterer sig selv så meget. For hvad nu hvis Henrik Sass Larsen et par dage efter fik et 20 minutters direkte interview i Nyhederne. Kunne man så bagefter sige, at det fik han, fordi han 'havde noget' på Dyrby?, lyder det blandt andet fra Janni Pedersen.

Janni Pedersen: - Jeg har ikke lyst til at udtale mig

Ekstra Bladet ville gerne have haft Janni Pedersen til at uddybe det faktum, at hun endelig indrømmer, at hun var kvinden bag videredelingen af Michael Dyrbys dybt private penisbilleder.

Vi ville også gerne have spurgt hende, hvordan hun - især set i lyset af nyere tids stramninger og skærpede straffe omkring deling af hævnporno - i dag har det med, at hun i 2015 faktisk delte og de facto videredistribuerede dybt kompromitterende og privat seksuelt materiale med en anden person - materiale, hun havde modtaget fra tredjepart.

Janni Pedersen ønsker dog ikke at udtale sig til citat, andet end:

- Jeg har ikke lyst til at udtale mig om, hvad der er sket for nogle år siden. Jeg holder snuden i sporet nu i forhold til at sætte fokus på at vi kan få ændret sexistiske arbejdsmiljøer, siger hun.

Du kan lytte til 'Ugens gæst' på P1 med Janni Pedersen som gæst her.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Hør mere om sagerne på TV 2 i Ekstra Bladets podcast 'Kvindetribunalet' herunder eller i din podcastapp.

Seneste nyt

Det er ikke mere heltemodigt eller bonusværdigt at være sygeplejerske end sosu

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.