Nu reagerer Dorphs ekskone

Journalist og iværksætter Louise Houvenaeghel, der tidligere har været gift med Jes Dorph-Petersen, tager nu bladet fra munden efter MeToo-dokumentar

Louise Houvenaeghel  tager nu bladet fra munden og melder sig ind i debatten. Foto: Jonas Olufson
Louise Houvenaeghel tager nu bladet fra munden og melder sig ind i debatten. Foto: Jonas Olufson
Følg Danske kendte

Louise Houvenaeghel har, siden dokumentaren 'MeToo: Sexisme Bag Skærmen' fik premiere på discovery+ i mandags, hvor blandt andre hendes eksmand, Jes Dorph-Petersen, beskyldes for seksuelle krænkelser og overgreb, ikke udtalt sig om sagen.

I starten havde hun da heller ikke tænkt sig at melde sig ind i debatten, men nu reagerer hun og tager bladet fra munden.

Det sker i et opslag på hendes Instagram-profil.

Her fortæller hun, at hun har lyst til at holde om og hylde de kvinder, der er stået frem i dokumentaren og har gjort sig sårbare.

'Jeg bliver så træt af alle de kommentarer på de sociale medier, om 'det er mange år siden', og 'der er aldrig nogen, der har taget skade' for ikke at glemme, at 'de kunne ha' sagt fra eller melde det', skriver Louise Houvenaeghel i opslaget, og tilføjer, at det gør ondt på hende, da hun selv har oplevet det på egen sjæl og krop.

'Jeg har selv flere oplevelser i mit liv med grænseoverskridende adfærd. Både i familien, og da jeg som 15-årig, var i erhvervspraktik hos en mandlig fotograf, der var i midten af 40'erne... INGEN, der har været udsat for krænkelser og magtmisbrug, glemmer', skriver hun.

Dannede ikke par dengang
Hendes eksmand, Jes Dorph-Petersen, er den eneste TV 2-profil, der bliver nævnt ved navn i dokumentaren. Og selvom de to ikke dannede par, da de episoder, der beskrives i dokumentaren, angiveligt skulle have fundet sted, modtager hun alligevel mange henvendelser fra seerne om ham.

Flere har skrevet, at de synes, det er synd for hende, at hun som ekskone til Jes Dorph-Petersen har siddet alene med små børn.

'Jeg var IKKE på sidelinjen den gang. Så er det på plads', skriver hun.

'Jeg vil dog samtidig sige, at jeg har en holdning, fordi jeg har så svært ved den udskamning mod kvinderne, som jeg har set på de sociale medier. Jeg er ikke i tvivl om deres troværdighed - alle kvinder ved godt de 'ryger på bålet', når de står frem med sådan noget.', skriver hun.

Louise Houvenaeghel og Jes Dorph-Petersen blev gift i 2013 efter halvandet års forhold og blev skilt i 2015. For nylig valgte Louise så at droppe efternavnet Dorph.

Jes Dorph-Petersen: Sagen kort

I starten af januar kunne Ekstra Bladet på baggrund af en intern mail sendt til medarbejderne på Nordisk Film TV afsløre, at den populære tv-vært Jes Dorph-Petersen var blevet fyret fra selskabet og dermed fjernet som vært på TV 2.

Det skete efter en ekstern advokatundersøgelse af sager om sexisme og sexchikane på TV 2.

Det kostede ham til at starte med jobbet som vært på 'Go' aften Live', og siden stod det også klart, at MeToo-sagerne også kostede 61-årige Dorph-Petersen jobbet som vært på en dokumentar, der var i støbeskeen og produceret af Deluca Film, og som siden skulle sendes på TV 2.

Anklagerne mod Jes Dorph-Petersen drejer sig om to sager fra henholdsvis 2001 og 2003 og kommer fra to kvindelige tidligere praktikanter.

Den ene har forklaret, at hun tilbage i 2001 blev inviteret hjem til Jes Dorph-Petersen af en fælles kollega, og under besøget skulle Jes Dorph ifølge kvinden have lagt en hånd over hendes mund, givet hende en lussing og presset hende ned på en briks, hvor han angiveligt tiltvang sig sex med hende.

Et vidne, der var i lejligheden, har også afvist anklagerne.

Den anden kvinde forklarer, at hun i 2003 var på et lignende besøg hos Jes Dorph-Petersen med en mandlig kollega. De to mænd lagde ifølge kvinden op til sex, men ifølge hendes forklaring afviste hun.

Jes Dorph-Petersen har igennem hele processen nægtet anklagerne, og han har siden klaget til Advokatrådet og Datatilsynet, fordi han føler sig uretfærdigt behandlet i forbindelse med den interne advokatundersøgelse.

Sletter opslag
Tidligere har Jes Dorph-Petersen også selv været ude og kommentere anklagerne mod ham, der kom frem i dokumentaren.

Det skete i et opslag på Facebook, hvor han gentager, at han ikke kan genkende de anklager om seksuelle krænkelser og overgreb, de to kvinder, Therese Philipsen og Louise Degn, kommer med.

Kort tid efter blev opslaget dog slettet.

- Jeg trykkede selv på sletknappen omkring midnat. Der var efter min mening for mange kommentarer, der rettede meget personlige og uigennemtænkte angreb mod både mig og de kvinder, der har anmeldt mig. For mange beklikkede os som personer, og det er slet ikke det, det her handler om, siger han.

Ekstra Bladet har været i kontakt med Louise Houvenaeghel, der oplyser, at hun ikke har lyst til at kommentere yderligere, men at vi gerne må citere hendes opslag.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Fakta om MeToo-dokumentaren

Hele arbejdet med MeToo-dokumentaren blev skudt i gang i 2020, efter en række kvindelige TV 2-ansatte tog initiativ til en støtteerklæring til tv-vært Sofie Linde, der satte fokus på sexisme i mediebranchen i sin tale under Zulu Comedy Galla sidste år.

Støtteerklæringen blev underskrevet af hele 1615 kvinder fra mediebranchen og satte i den grad gang i en ny MeToo-bevægelse.

Efter støtteerklæringen satte TV 2 også en ekstern advokatundersøgelse af forholdene på kanalen i gang, og den undersøgelse betød blandt andet, at de to profilerede værter Jens Gaardbo og Jes Dorph-Pedersen blev fjernet fra skærmen.

Ekstra Bladet erfarede siden, at en gruppe journalister fra TV 2 var i gang med at lave en dokumentar, som omhandlede sexisme i mediebranchen - heriblandt på TV 2.

Siden trak kanalen dog stikket, og i stedet besluttede Politiken, at de i samarbejde med Impact TV ville arbejde videre med projektet.

I februar i år meddelte Politiken dog, at de trak sig fra samarbejdet.

- Men vi fortsætter arbejdet med projektet med en ny mediepartner. Vi glæder os til at gøre dokumentaren tilgængelig for offentligheden, når tid er, lød det i den forbindelse fra Thomas Heurlin, der er direktør i Impact TV.

Siden er Discovery Networks Danmark dog kommet med på samarbejdet, og dokumentaren er nu en realitet.

Seneste nyt

Benny bekræfter vores bange anelser om regeringen

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.