Annonce:
Annonce:

Nu reagerer TV 2

Hos TV 2 er man tilfreds med, at Advokatnævnet ikke anfægter konklusionerne i undersøgelsen af mulige krænkelser begået af tv-vært Jes Dorph-Petersen

Jes Dorph-Petersen fik medhold i et ud af tre klagepunkter. Af de sidste to behandles den ene hos Datatilsynet, mens det andet vil kræve, at sagen går forbi domstolene. Foto: Marie Ravn
Jes Dorph-Petersen fik medhold i et ud af tre klagepunkter. Af de sidste to behandles den ene hos Datatilsynet, mens det andet vil kræve, at sagen går forbi domstolene. Foto: Marie Ravn
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

Jes Dorph-Petersen er en lettet mand, efter Advokatnævnet har givet ham medhold i, at han ikke blev tilstrækkeligt informeret i forbindelse med den advokatundersøgelse, der endte med at gøre ham uønsket på TV 2.

Samtidig fik advokaten, der undersøgte MeToo-anklagerne mod Jes Dorph-Petersen, en bøde på 20.000 kroner for brud på god advokatskik.

Det var TV 2, der hyrede advokatfirmaet Norrbom Vinding til opgaven, og hos tv-kanalen hæfter man sig ved, at selve undersøgelsens konklusioner ikke anfægtes.

Annonce:

'Da vi i efteråret 2020 vurderede, at vi havde brug for ekstern, professionel hjælp til en undersøgelse af mulige krænkelser på TV 2 gennem årene, bad vi et af de mest anerkendte advokatfirmaer på området om at tilrettelægge og gennemføre en proces for os,' lyder det i en skriftlig kommentar fra TV 2's kommunikationsafdeling til Ekstra Bladet.

'Vi er tilfredse med, at Advokatnævnet ikke finder anledning til at rejse kritik af selve det forhold, at undersøgelsen blev gennemført, af den proces der generelt blev fulgt i forbindelse med undersøgelsen, eller af den vurdering, som blev foretaget i forbindelse med undersøgelsen.'

Læs Jes Dorph-Petersens kommentar til Advokatnævnets afgørelse her:
Lettet Jes får medhold

Overvejer retten
Konklusionen fra Advokatklagenævnet bød dog også på en næse til advokaten, og det har man noteret sig hos TV 2, der nu vil afvente det videre forløb.

Annonce:

'Vi hæfter os dog ved, at et flertal i Advokatnævnet mener, at der i forbindelse med den afsluttende afrapportering skulle have været medtaget nogle flere oplysninger om den lovgivning, som knyttede sig til den vurdering, som blev foretaget. Vi forstår på Norrbom Vinding, at man nu vil nærlæse Advokatnævnets kendelse, og at advokatfirmaet overvejer at bringe sagen videre til retten.'

Det ligger på linje med den skrivelse, som Ekstra Bladet blev henvist til, da vi kontaktede advokaten, der har foretaget undersøgelsen af Jes Dorph-Petersen.

Læs mere om det herunder:

Norrbom Vindings reaktion på sagen:

'Advokatnævnets flertal er nået frem til den konklusion, at der på et enkelt punkt er sket tilsidesættelse af god advokatskik i forbindelse med den for TV 2 gennemførte undersøgelse vedrørende klager.

Det er væsentligt at notere sig, at der ikke i Advokatnævnets kendelse er kritik af selve det forhold, at undersøgelsen er gennemført, af den proces, der helt generelt blev fulgt i forbindelse med undersøgelsen, eller af den vurdering, der er foretaget som led i undersøgelsen.

Advokatnævnets flertal er imidlertid af den opfattelse, at den afsluttende afrapportering af undersøgelsens resultat, der blev givet i forbindelse med et møde, rent teknisk skulle have indeholdt nogle flere oplysninger om den lovgivning, der knyttede sig til den foretagne vurdering.

Den afsluttende afrapportering blev givet mundtligt ved et længere møde med deltagelse af også klagers advokat, der havde bistået klager gennem hele forløbet, og klagers advokat var forud for mødet telefonisk orienteret om min vurdering af sagen.

Jeg er derfor også meget overrasket over Advokatnævnets konklusion på dette punkt, og jeg vil nu - efter at have nærlæst kendelsen -overveje, om kendelsen skal indbringes for domstolene. Jeg har derfor heller ikke yderligere kommentarer til sagen på nuværende tidspunkt'.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Jes Dorph-Petersen: Sagen kort

I starten af januar kunne Ekstra Bladet på baggrund af en intern mail sendt til medarbejderne på Nordisk Film TV afsløre, at den populære tv-vært Jes Dorph-Petersen var blevet fyret fra selskabet og dermed fjernet som vært på TV 2.

Det skete efter en ekstern advokatundersøgelse af sager om sexisme og sexchikane på TV 2.

Det kostede ham til at starte med jobbet som vært på 'Go' aften Live', og siden stod det også klart, at MeToo-sagerne også kostede 61-årige Dorph-Petersen jobbet som vært på en dokumentar, der var i støbeskeen og produceret af Deluca Film, og som siden skulle sendes på TV 2.

Anklagerne mod Jes Dorph-Petersen drejer sig om to sager fra henholdsvis 2001 og 2003 og kommer fra to kvindelige tidligere praktikanter.

Den ene har forklaret, at hun tilbage i 2001 blev inviteret hjem til Jes Dorph-Petersen af en fælles kollega, og under besøget skulle Jes Dorph ifølge kvinden have lagt en hånd over hendes mund, givet hende en lussing og presset hende ned på en briks, hvor han angiveligt tiltvang sig sex med hende.

Et vidne, der var i lejligheden, har også afvist anklagerne.

Den anden kvinde forklarer, at hun i 2003 var på et lignende besøg hos Jes Dorph-Petersen med en mandlig kollega. De to mænd lagde ifølge kvinden op til sex, men ifølge hendes forklaring afviste hun.

Jes Dorph-Petersen har igennem hele processen nægtet anklagerne, og han har siden klaget til Advokatrådet og Datatilsynet, fordi han føler sig uretfærdigt behandlet i forbindelse med den interne advokatundersøgelse.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Dorph erkender: - Jeg vil aldrig gøre det igen

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Omkvædet klinger hult fra den socialdemokratiske regering

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: