Nu svarer Camilla Plum på kritik: Det handler jo ikke om, at jeg skal støttes og have ble på

Camilla Plum svarer på kritikken, efter hun offentligt har bedt om økonomisk støtte til at betale sin skattegæld

Plum er vant til at dele vandene og bruger ikke unødig energi på at bekymre sig om negative kommentarer. Foto. Jakob Ehrbahn
Plum er vant til at dele vandene og bruger ikke unødig energi på at bekymre sig om negative kommentarer. Foto. Jakob Ehrbahn
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

Det vakte opsigt, da den tidligere tv-kok Camilla Plum på Facebook og i sit nyhedsbrev i begyndelsen af ugen fortalte åbent om sit akutte behov for kolde kontanter som følge af et ubehageligt mellemværende med skattevæsnet.

'Jeg har brug for støtte Jeg er kommet i en meget akut og meget ubehagelig situation. Som handler om en stor skattegæld, som er opstået af forskellige og meget uheldige grunde. Jeg risikerer at miste alt, hvis jeg ikke skaffer ret mange penge i en stor fart', skrev hun blandt andet på Facebook.

I kølvandet på den usædvanlige støtteopfordring har Plum måttet lægge øre til ganske mange kommentarer – ikke mindst fra folk, der mener, at skattegæld ikke kan betragtes som ’uheldig’, men snarere noget, man som ansvarlig og erfaren forretningskvinde burde kunne forudse og tage hånd om uden at være nødt til at inddrage offentligheden.

Mange har dog også meldt sig på banen med både økonomisk og moralsk opbakning, hvilket Plum naturligvis er glad for.

Kom og køb mine varer. Det haster, lyder det fra den erfarne havedame. Foto: Jan Sommer
Kom og køb mine varer. Det haster, lyder det fra den erfarne havedame. Foto: Jan Sommer
 

Jeg lægger lige på
Og faktisk har der tilsyneladende været så meget omtale af sagen, at det har været ganske overvældende for Plum, der derfor i første omgang ikke ønsker at tale yderligere om sagen.

– Jeg synes, der har været rigelig omtale af det her, så jeg lægger lige på igen, lyder det fra Camilla Plum, da Ekstra Bladet lørdag fanger hende på Fuglebjerggaard over telefonen.

Heldigvis ombestemmer hun sig hurtigt og beslutter sig for, at hun alligevel gerne vil uddybe en smule.

– Jeg har oplevet, at der er rigtig mange mennesker, der synes, at det er rart at få aftabuiseret sådan noget som, at man har problemer. Og alt det andet, det læser jeg ikke. Jeg har en rigtig god, varm fornemmelse, fordi jeg har oplevet, at der er rigtig mange mennesker, der er søde, skønne og dejlige.

Camilla Plum kæmper for sin forretning. foto: Claus Bjørn Larsen
Camilla Plum kæmper for sin forretning. foto: Claus Bjørn Larsen
 

Sure mænd
Hun fortæller, at hun udmærket er klar over, at der er delte meninger om hendes tiltag, men at hun har valgt ikke at læse de negative kommentarer. Dog mener hun alligevel at vide, at det mest er hankønsvæsner, der er ude med riven efter hende.

– Prøv bare at se, hvor mange mænd, der synes, at det her er noget være noget, siger Camilla Plum.

Så du tror, at der er noget kønspolitisk på spil?

– Det er ikke bare noget, jeg tror. Du kan jo prøve at tjekke det selv. Det er meget interessant. Hvis man er mand, så går man åbenbart ikke ud og siger, at man faktisk har brug for noget hjælp, lyder det fra Plum, der understreger, at det ikke handler om, at hun skal holdes kunstigt i live.

– Det handler jo ikke om, at jeg skal støttes og have ble på. Det handler om, at folk bruger nogle ressourcer på at handle nogle ting hos mig, som de alligevel gerne vil have.

En masse penge
Det er dog alligevel muligt at støtte hende uden at få køkkenet fyldt op med øko-lammekød, plantefrø og krydderiblandinger.

– Der er faktisk en hel del mennesker, der siger, at de gerne vil støtte med penge, så derfor har jeg også lagt bankoplysninger og MobilePay ud, og det er der også rigtig mange, der gerne vil, fordi det nok i virkeligheden er det nemmeste. Og så er der naturligvis nogen, der kommer ind i vores butik og lægger en masse penge, fordi de gerne vil have, at vi bliver ved med at eksistere, slutter Camilla Plum.

Blå bog:

- 63 år - født 19. september 1956. Har fire børn - tvillingerne Carl og Niels - samt Ferdinand og Asta.

- Uddannet arkitekt - selvlært tv-vært, kogekone, kogebogsforfatter og madskribent. Har skrevet en stribe kogebøger og været madskribent i Politiken.

- Kendt fra en lang række populære DR-programmer - Blandt andet 'Boller af stål', 'Camilla Plum og den sorte gryde', 'Mad der holder' og 'Krudt og krydderier'.

- Har siden 1997 drevet den økologiske gård Fuglebjerggaard i Nordsjælland, hvor hun blandt meget andet sælger plante- og blomsterfrø i alle afskygninger.

- Driver desuden gårdbutikken 'Camilla Plums Blandede Landhandel', som ligger på Nørrebro i København.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Tak til børnene for at give deres liv

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+