Annonce:
Annonce:

Nu svarer Rasmus Nøhr igen: Gus sendte festival i knæ

Et stort anlagt festivalsamarbejde er endt med mudderkastning og ondt blod mellem de to nu forhenværende venner Gustav Hansen og Rasmus Nøhr

Nu er det mangeårige venskab slut. Få historien på to minutter her. (Foto: Henning Hjorth / Redigering: Kristian Hansen)
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

Gus Hansen stævner Rasmus Nøhr: Kræver 896.000 kroner

Pokerstjernen Gustav Hansen har trukket sin mangeårige ven, musikeren Rasmus Nøhr, i retten for 896.000 kroner, efter de indgik samarbejde om afviklingen af festivalen Danmark Dejligst. Et forretningseventyr, der endte med et stort underskud.

I en netop rundsendt pressemeddelelse svarer Rasmus Nøhr - der har arrangeret Danmark Dejligst siden 2012 - nu igen med skarpe anklager imod Gustav Hansen, som han mener var hovedårsagen til festivalens store problemer.

Blandt andet var et krav fra Gustav om, at festivalen skulle flytte fokus fra landsbyer til storbyen, ifølge Nøhr helt ude i hampen.

Annonce:

- Gustav krævede at Danmark Dejligst skulle til storbyen og droppe landsbyerne, og det er altså stik imod alle tankerne om festivalen, som netop er skabt for at støtte og igangsætte de små byer. Det er med dette formål, vi har kommunikeret over alt i de fire år, vi har eksisteret, før Gustav kom ind i billedet, skriver Nøhr og hævder, at hans tidligere samarbejdspartner og nære ven efterlod deres fælles projekt i ruiner:

- Han efterlod en festival i knæ, som kun overlevede med nød og næppe, fordi byerne og de mange frivillige stod sammen og knoklede med at redde vores firma og de mange løse ender, Gustav havde efterladt sig.

Pokerstjernen Gus Hansen har lagt venskabet med sangeren Rasmus Nøhr på is efter et forretningseventyr. Foto: Lars Poulsen
Pokerstjernen Gus Hansen har lagt venskabet med sangeren Rasmus Nøhr på is efter et forretningseventyr. Foto: Lars Poulsen

Rasmus Nøhr slutter sin pressemeddelelse med at understrege, at han ikke ønsker at kaste yderligere med mudder.

- Yderligere detaljer kan hentes ved den åbne retsag . Jeg er midt i arbejdet med festivalen, og har travlt med at hjælpe frivillige med at sprede glæde, og vil ikke tale om Gustav Hansen yderlige før retssagen, skriver Rasmus Nøhr og gentager sin utilfredshed, med at Gustav har valgt at tale med pressen i stedet for at løse sagen diskret.

Annonce:

- Beklager at Gustav vælger at lække sagen til pressen på det værst tænkelige tidspunkt for Danmark Dejligst, da det kan skade alle de mange frivilliges og ildsjæles hårde og vedholdende arbejde for at skabe en gratis fest i deres lokalområde, lyder det fra sangeren.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Gustav Hansen til Rasmus Nøhrs seneste skriftlige udlægning af sagen.

Gus Hansen og Rasmus Nøhr på danmark Dejligst tur i Odder. Foto: Henning Hjorth
Gus Hansen og Rasmus Nøhr på danmark Dejligst tur i Odder. Foto: Henning Hjorth
 

Skal aldrig snakke sammen igen
Pokerstjernen har tidligere overfor Ekstra Bladet gjort det helt klart, at uenigheden om Danmark Dejligst har kostet dem venskabet.

De kendtes katastrofe-investeringer

- Vi kom tættere på hinanden end nogensinde før, og jeg så nogle sider af Rasmus, som jeg ikke følte, at jeg kunne stå inde for, og han har sikkert haft det på samme måde. Når han kan sidde på et møde og sige, at han har hævet mere end 400.000 kroner til at betale kreditorer og frivillige, og jeg en halv time senere kan se, at han har overført dem til sig selv; hvad er der så tilbage? Vi kommer aldrig til at snakke sammen igen. 

FÅ HELE HISTORIEN I EKSTRA:

25 års venskab er slut: Pokerstjerne sagsøger Rasmus Nøhr

Sangeren Rasmus Nøhr er blevet stævnet personligt af Gustav Hansen. Foto: Henning Hjorth
Sangeren Rasmus Nøhr er blevet stævnet personligt af Gustav Hansen. Foto: Henning Hjorth
 

Annonce:

Rasmus Nøhrs pressemeddelelse:

Midt i mit samarbejde med 27 små danske byer, om festivalen Danmark Dejligst, er historien om Gustav Hansens private stævning af mig, kommet i pressen. Denne tvist har ikke noget med festivalen at gøre. Gustav Hansen er citeret i dagspressen på en måde, så min gøren kan tolkes fordækt. Jeg har ikke gjort noget forkert eller uberettiget, det er en tvist om løn og husleje som vi søger rettens ord for. Jeg har søgt dialog med Gustav gennem hele forløbet .

Gustav har ikke svaret mine breve eller på anden måde været indstillet på at få bilagt vores uoverensstemmelser mindeligt. Stævningen er et civilt søgsmål ,  hvor Gustav mener sig tilsidesat som kreditor. Det er han også blevet, men det har jeg været helt åben om, jeg har givet ham fuld adgang til regnskab og fortalt og skrevet det til ham, og inviteret til dialog .

Gustav har været med til at arrangere festivalen som ejer og leder, bestemt og brugt penge, ansat og fyret, indtil han med få dages varsel trak sig og rejste til Vegas, midt under sommerens koncerter. Han efterlod en festival i knæ, som kun overlevede med nød og næppe, fordi byerne og de mange frivillige stod sammen og knoklede med at redde vores firma og de mange løse ender, Gustav havde efterladt sig.  Jeg valgte at betale vores regninger i prioriteret rækkefølge , så eksterne kreditorer kom først, siden foreningerne der hjalp med festen , og sidst mig og Gustav.

Vi har begge, og som de eneste, lidt tab, men det var først da Gustav kom hjem efter sommeren og med 7 dages varsel krævede 2 mio kr tilbage, at vi blev insolvente og måtte lukke vores fælles firma. Jeg har tilbudt afdragsordninger og været åben for dialog , men Gustav har til stadighed nægtet at kommunikere med mig.

Det blev tydeligt , da Gustav efter sommeren vendte hjem fra Vegas, at vi ikke kunne samarbejde videre . Gustav krævede at Danmark Dejligst skulle til storbyen og droppe landsbyerne, og det er altså stik imod alle tankerne om festivalen, som netop er skabt for at støtte og igangsætte de små byer. Det er med dette formål vi har kommunikeret over alt i de 4 år vi har eksisteret før Gustav kom ind i billedet .

Yderligere detaljer kan hentes ved den åbne retsag . Jeg er midt i arbejdet med festivalen, og har travlt med at hjælpe frivillige med at sprede glæde, og vil ikke tale om Gustav Hansen yderlige før retssagen. Men beklager at Gustav vælger at lække sagen til pressen på det værst tænkelige tidspunkt for Danmark Dejligst, da det kan skade alle de mange frivilliges og ildsjæles hårde og vedholdende arbejde for at skabe en gratis fest i deres lokalområde.

Jeg vil gerne tale om det smukke frivillige fællesskab mellem de små byer, der er ved at bygge en af de dejligste festivaler i landet . Det er gratis, så alle kan være med, og alle er velkomne

kh Ras

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er farligt at leve, du kan dø af det
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: