Ny nedtur: Sendt til tvangsopløsning

Lindy Aldahl får nu endnu et selskab lukket ned, efter at han sidste år skred og efterlod firmaet uden direktion

Lindy Aldahl kunne i 2020 opleves i opfølgeren 'Rigtige mænd på dannelsesrejse'. Foto: DR/ Claus Rud og Jeppe Bruun Christensen
Lindy Aldahl kunne i 2020 opleves i opfølgeren 'Rigtige mænd på dannelsesrejse'. Foto: DR/ Claus Rud og Jeppe Bruun Christensen
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

Lindy Aldahl må snart vinke farvel til endnu et selskab.

Nordjyden, der blev landskendt, da han medvirkede i DR-programmet 'Rigtige mænd', fik 19. januar sendt selskabet Aldahl Byg IVS til tvangsopløsning af Erhvervsstyrelsen.

Der blev sidste år lukket endegyldigt for IVS-selskabsformen, og ejerne af disse selskaber fik besked på at lukke selskabet eller transformere det over til enten anparts- eller aktieselskaber med alt det, der følger med i de to selskabsformer. Lindy Aldahl valgte dog ingen af de løsninger.

I første omgang var planen, at selskabet skulle fusioneres med Lindy Aldahl Entertainment, men det satte konkursen en stopper for. 5. november sidste år modtog Lindy Aldahl så en advarsel om, at selskabet ville blive tvangsopløst, såfremt han ikke tog stilling til omregistrering til ApS. Han fik frist til 4. december.

I stedet for at reagere skred DR-kendissen blot fra selskabet i starten af december og efterlod det uden direktion, hvilket ikke gav Erhvervsstyrelsen andre muligheder end at sende firmaet til tvangsopløsning.

Det fremgår af en aktindsigt, som Ekstra Bladet har fået hos Erhvervsstyrelsen.

Der er masser af latter, når Lindy Aldahl optræder i offentligheden. Der er dog tydeligvis ikke lige så meget at grine af, når han driver virksomheder. Foto: DR/Claus Rud og Jeppe Bruun Christensen
Der er masser af latter, når Lindy Aldahl optræder i offentligheden. Der er dog tydeligvis ikke lige så meget at grine af, når han driver virksomheder. Foto: DR/Claus Rud og Jeppe Bruun Christensen

Underskud
Aldahl Byg havde ved udgangen af 2020 en negativ egenkapital på 285.046 kroner. Året bød på et underskud på 55.783 kroner, efter at firmaet havde udbetalt 125.001 kroner i løn til selskabets ene ansatte.

Tvangsopløsningen kommer i kølvandet på en konkurs, hvor Lindy Aldahl forsøger at tørre sin egen skattegæld af på statskassen, mens han også har modtaget coronastøtte i strid med loven. Tidligere er han også blevet politianmeldt på grund af en række ulovlige lån for samlet én million kroner i et andet selskab, der kort inden konkursen hed Lindy Aldahl Entertainment ApS.

Ifølge det offentlige virksomhedsregister er Aldahl Bygs formål 'at drive håndværksvirksomhed samt hermed efter direktionens skøn beslægtet virksomhed.' Og virksomheden har åbenbart skønnet, at en livstilsvirksomhed kan falde under den kategori.

I hvert fald er det Aldahl Byg IVS og selskabets cvr-nummer, som Lindy Aldahl bruger på den hjemmeside, hvor han ifølge ham selv 'hjælper hr. og fru Danmark med at finde en sundere og mere holdbar livsstil'. Men det skal han altså snart stoppe med.

Hyret af Skat

Lindy Aldahls manglende skattebetalinger afholdt ham ikke fra at aflægge netop Skat et besøg i slutningen af 2019.

Her leverede han underholdning for Skats afdeling i Skive. Det viser en aktindsigt, som Ekstra Bladet har fået i DR-kendissens ansøgning om coronastøtte, hvor han blandt andet har indsendt en lang række fakturaer fra 2019 for at dokumentere den tabte indtjening under coronapandemien.

Her fremgår det, at Lindy Aldahl 29. oktober 2019 optrådte for Skat i Skive og modtog 20.026,88 kroner for foredraget, der ifølge invitationen, som Ekstra Bladet er i besiddelse af, gav garanti for, at de tilmeldte ville 'få rørt lattermusklerne'.

En aktindsigt hos Skat har vist, at det er personaleforeningen i Skive-afdelingen, der afholdt arrangementet, som Skat gav et bidrag på 10.000 kroner til.

En stor del af Lindy Aldahls manglende skattebetalinger fandt først sted efter besøget hos Skat. På daværende tidspunkt skyldte han 'blot' 72.126 kroner ifølge det krav fra Gældsstyrelsen, der fremgår af konkursbegæringen.

Efterfølgende gik det dog hurtigt med de manglende betalinger til skattemyndighederne. Blandt andet undlod han ifølge Skats krav at betale 100.205,52 kroner i selskabsskat for året 2019, og ved konkursen i slutningen af 2021 lød det samlede krav fra Gældsstyrelsen på 351.020,10 kroner.

Der blev givet garanti til at få rørt lattermusklerne, da Lindy Aldahl var på besøg hos Skat i Skive. Foto: Skat
Der blev givet garanti til at få rørt lattermusklerne, da Lindy Aldahl var på besøg hos Skat i Skive. Foto: Skat
 

Lukker ned for regnskaber
Ekstra Bladet har tidligere fortalt, at Lindy Aldahl ikke har mistet troen på sine egne evner i forhold til at drive virksomhed.

30. november 2021 tog DR-kendissen igen selskabet Alnords i brug. Firmaet har tidligere været en enkeltmandsvirksomhed for hans murerfirma, men det er nu igen aktiveret, denne gang med branchekoden 900120, som dækker 'selvstændigt udøvende scenekunstnere'.

Alnords er oprettet som et såkaldt personligt ejet mindre selskab (PMV), hvor der ikke er krav om kapital, og hvor ejeren hæfter personligt. Derudover har offentligheden ikke indsigt i regnskaber og firmaets økonomi.

Svarer, men svarer ikke

Ekstra Bladet har gentagne gange forsøgt at få et interview med Lindy Aldahl, der indvilgede i at besvare spørgsmål på mail.

DR-kendissen har derfor modtaget ti spørgsmål, men en lang række af disse er ikke blevet besvaret.

'Aldahl Byg var ejet af Aldahl Entertainment og er derfor blevet tvangsopløst i forbindelse med konkurs af Entertainment. Planen var, at selskaberne skulle fusioneres, og dette var allerede igangsat, men så blev Entertainment erklæret konkurs i mellemtiden,' skriver Lindy Aldahl i mailen.

Her giver han også sin forklaring på, hvorfor Lindy Aldahl Entertainment måtte gå konkurs.

'Grundet corona har der stort set ikke været nogen omsætning i firmaet, hvorfor selskabet ikke har kunnet betale skat fra tidligere, og kompensationen har desværre ikke kunnet dække omkostningerne, herunder skat.'

Ekstra Bladet har fortalt, hvordan Lindy Aldahl har modtaget 233.833 kroner i coronastøtte, selvom han altså ikke havde betalt alt sin skat, hvilket er i strid med loven.

'Jeg har søgt støtte på lige fod med alle andre, men dette har desværre ikke været tilstrækkeligt til at redde selskabet,' skriver han i mailen.

Det har vi spurgt om:

  1. Jeg kan se, at du har fået sendt Aldahl Byg IVS til tvangsopløsning efter en række advarsler om, at du skulle omregistrere selskabet. Hvordan kan det være, at du i sidste ende bare valgte at forlade det?
  2. Vil du fortælle, hvordan den økonomiske situation er i selskabet?
  3. Hvad er det, der er gået galt i dine selskaber?
  4. Hvordan kan det være, at du ikke betalte al skat i Lindy Aldahl Entertainment?
  5. Mangler du også at betale skat i andre selskaber?
  6. Hvordan har du det med, at det kan blive andre, der skal betale din skatteregning?
  7. Hvorfor søgte du coronastøtte og skrev under på, at du havde betalt skat (eller ville betale din skat), selvom du ikke havde det?
  8. I oktober 2019 blev du hyret til at optræde for Skat i Skive. Dengang havde du også en gæld til Skat. Hvordan var det at optræde for dem alligevel?
  9. Hvad byder fremtiden på for dig? Fortsætter du med foredrag i Alnords?
  10. Er det bevidst, at du har valgt PMV-formen til den virksomhed (Alnords, red.)?

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Papes ambition at være både dyr og dårlig?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+