Ny sladderboss: Sådan vil vi behandle kongehuset

Her & Nu skal 'ind i midterbanen', siger den midlertidige chefredaktør Marianne Gram

Arkivfoto: Tariq Mikkel Khan og forsiden af Her&Nu med historien om kronprinsen, der siden blev trukket tilbage
Arkivfoto: Tariq Mikkel Khan og forsiden af Her&Nu med historien om kronprinsen, der siden blev trukket tilbage

Efter knap to år på posten trådte Erling Tind Larsen fredag ned som chefredaktør på Her & Nu. Det skete efter to opsigtsvækkende sager, hvor ugebladet har trukket forsidehistorier om kongehuset tilbage.

Ny kvinde i jobbet er ugebladschef i Egmont, Marianne Gram, som har sat sig i chefredaktørstolen, indtil der findes en mere permanent løsning.

Sladder-boss efter exit: Jeg fortryder

I en pressemeddelelse siger hun, at grænserne for Her & Nu skal flyttes, efter at historierne om henholdsvis Maries bryster og kronprins Frederiks påståede utroskab måtte trækkes tilbage:

- Vi vil stadigt være et kulørt blad, men som en naturlig konsekvens af, at vi er gået ud over kanten i to sager, skal vi længere væk fra den kant, som bladet har haft.

- Begge de historier, I har trukket tilbage, har handlet om kongehuset.  Hvordan vil Her & Nu behandle kongehuset fremover?

-Lige som med alle andre mennesker, kendte som ukendte, ønsker vi ikke at køre over for rødt, og det gør vi heller ikke med kongehuset. Det er en generel linje, som vil gælde alle de kendte og kongelige. Vi vil ikke længere gå så langt til kanten, siger Marianne Gram.

Trods skandale-historie: Sladderboss fredet

- Hvad er det for historier, man ikke længere får at læse i Her & Nu?

- Det kan jeg ikke være så super konkret om. Det vil være en beslutning fra dag til dag og uge til uge. Der er så mange nuancer i enhver historie, at man ikke kan sidde og udstikke firkantede regler. Så nemt er det desværre ikke. Men vi skal ikke ligge derude i overhalingsbanen, hvor vi risikerer at få en fartbøde. Vi skal ind i midterbanen.

- Hvilke kvaliteter vil I kigge efter hos en fremtidig chefredaktør?

-Det er faktisk der, hvor jeg har sat mig selv på opgave, i og med at jeg selv tager tjansen over sommeren og formentlig begyndelsen af efteråret for helt præcis  at kortlægge, hvilke kvaliteter der skal til. Så jeg selv lige får fingrene ned i substansen og kommer tættere på produktionen.

Ugeblad trækker kronprins-historie tilbage

Efter skandalesager: Her&Nu-boss stopper