Oh Land: Dronningen og jeg er ligeværdige

For Oh Land var det 'syret' at arbejde sammen med dronningen på balletten Askepot. Men hun glemte hurtigt, at hun sad overfor en royal

- Det var især sjovt at diskutere, hvordan balscenen skulle foregå. Dronningen talte om kavalerer, som om det var det mest naturlige i verden, og jeg talte om prinser uden at tænke over, at hendes to sønner faktisk er prinser, siger Oh Land. (Foto: Mogens Flindt)
- Det var især sjovt at diskutere, hvordan balscenen skulle foregå. Dronningen talte om kavalerer, som om det var det mest naturlige i verden, og jeg talte om prinser uden at tænke over, at hendes to sønner faktisk er prinser, siger Oh Land. (Foto: Mogens Flindt)

De kommer fra to vidt forskellige verdener. Den ene er Danmarks regent, den anden er popprinsesse.

Men når det gælder kreativiteten, forsvinder titlerne. Sådan beskriver sangerinden Oh Land sit arbejde med dronning Margrethe under tilblivelsen af Tivolis kommende balletforestilling 'Askepot'.

Mens dronningen har tegnet scenografien, har sangerinden med det borgerlige navn Nanna Øland Fabricius stået for musikken. Og samarbejdet om at finde det helt rigtige udtryk til forestillingen gjorde hurtigt, at Oh Land så hende mere som en kollega end som Danmarks royale overhoved.

- Lige så snart vi satte os ned med koreografen og havde kreative samtaler, følte jeg, at vi var ligeværdige. Det tror jeg også, at hun ønskede. Så handlede det på ingen måde om, hvem der var popsanger, og hvem der var dronning, fortæller hun.

Dronning Margrethe besøgte i dag Tivoli, hvor hun skal arbejde sammen med sangerinden Oh Land i forbindelse med balletforestillingen Askepot.(Foto: Mogens Flindt) Danske kongelige Oh Land: Dronningen er let at tale med

Alligevel var det ikke alle forskelle, der var komplet udviskede. Det var nemlig tydeligt, at regenten havde et helt afslappet forhold til en bestemt scene i 'Askepot', fordi hun selv havde prøvet handlingen i det virkelige liv, forklarer Oh Land.

- Det var især sjovt at diskutere, hvordan balscenen skulle foregå. Dronningen talte om kavalerer, som om det var det mest naturlige i verden, og jeg talte om prinser uden at tænke over, at hendes to sønner faktisk er prinser. Det var lidt syret, for alt det her er jo stadig bare et eventyr for mig, siger hun.

Det er 35 minutters ny musik, svarende til et helt album, Oh Land har skrevet, indspillet og produceret helt på egen hånd - med hjælp fra et par gæstemusikere. Og faktisk er det en gammel drøm, der endelig er gået i opfyldelse for sangerinden.

Den gravide popstjerne Oh Land skal nu arbejde sammen med selveste dronning Margrethe.(Foto: Mogens Flindt) Danske kongelige Dronningen og gravid popstjerne laver Askepot

- Jeg har altid ønsket mig det her. Det er en drømmeopgave at kunne fordybe mig i musik, der ikke behøver at være et treminutters popnummer til radioen, selv om jeg også elsker at lave det, smiler Oh Land.

'Askepot' har premiere på Pantomimeteatret i Tivoli den 25. juni 2016.

Oh land har tidligere udtalt, at hun har haft svært ved at finde det helt rigtige drengenavn (Foto: Mogens Flindt). Underholdning Oh Land har født: Velkommen til verden, baby
Oh lLand og manden Eske Kath slår sig ned i Søborg. (Arkivfoto: Jakob Jørgensen). Underholdning Oh Land flytter til Søborg