Okking gik ned med flaget: - Han ville være 100 procent perfekt

Jens Peter Bonde har kendt Jens Okking siden studentdagene i Aarhus

Jens Okking var en mand med mange talenter, og det var også en stor succes valgmæssigt, da han blev valgt ind i EU-Parlamentet for JuniBevægelsen i 1999 med 44.210 personlige stemmer.

Men det, sammenholdt med nogle hårde tab i privatlivet, endte med, at han røg ned i et sort hul med svær depression og blev sygemeldt.

- Han var den bedste i sin metier som skuespiller, og alt, hvad han lavede, skulle være 100 procent perfekt. Og så kom han til Europarlamentet, og der var det svært at være 100 procent perfekt. Vi stemmer tusindvis af gange, og der er ingen medlemmer, der ved, hvad de stemmer om, undtagen på deres eget område, siger den nu afdøde skuespillers tidligere ven og partikollega, Jens Peter Bonde, der har kendt ham siden studenterdagene i Aarhus.

Her ses Jens Okking som nyvalgt medlem af Europa-Parlamentet i samtale med Ole Krarup, Ole Andreasen og Ulla Sandbæk. Foto: Erik Luntang/Ritzau Scanpix
Her ses Jens Okking som nyvalgt medlem af Europa-Parlamentet i samtale med Ole Krarup, Ole Andreasen og Ulla Sandbæk. Foto: Erik Luntang/Ritzau Scanpix
 

Stort galleri: Jens Okkings liv i billeder

Han husker stadig, hvordan Jens Okking på et landsmøde i forbindelse med arbejdet med en traktat rejste sig op og reciterede fra Kejserens Nye Klæder.

- Det var kun ham, der kunne lave sådan en mesterlig aflevering. Han var jo mester i H.C. Andersen og havde udgivet hovedparten af hans eventyr på diskette, fortæller Jens Peter Bonde.

Han er ked af, at han mistede forbindelsen til vennen, efter han skiftede til Folkebevægelsen og siden gik ud af politik. Han var i kontakt med Jens Okkings familie, da han hørte den triste nyhed om hans død, og han har også skrevet et afsnit om ham til sine kommende erindringer.

Jens Okking er død

Han husker ham som et stort menneske.

- Han havde et meget stort menneskeligt format. Vi var tit ude og spise sammen, han kom ud og besøgte min familie, og han kom med store æsker Godiva chokolader til børnene. Der var ingen grænser for Jens' gavmildhed, siger han og fortsætter:

- Han var også foregangsmand for økologi. Det er der ikke ret mange, der husker. Men Jens etablerede faktisk en gård med økologi herrens år før, det blev moderne.