Ole Thestrup: Jeg er tilbage

Den folkekære skuespiller kan holde nytår hjemme efter firedobbelt bypass-operation

Se interview med Ole Thestrup fra starten af december. (Video: Jan Unger)

- Da jeg vågnede op efter min hjerte-operation, følte jeg mig som i ’Jeppe på Bjerget’: ’Drømmer jeg, eller er jeg vågen?’. Det gør noget ved én både fysisk og psykisk, når ens hjerte i flere timer har været sat ud af kraft, og man har kørt på fribillet med en respirator. Det er jo livet, man har koblet fra, og det er en mærkelig ting. Man føler sig helt ved siden af sig selv.

Jeg har fået et nyt liv

Ole Thestrup blev lillejuleaften om morgenen opereret på Rigshospitalet. En firedobbelt bypass blev det til, for hjertet havde det skidt, og den store altødelæggende blodprop var rykket faretruende nær.

Kirsten Lehfeldt: Aldrig spillet sådan en manderolle før

I dag hverken ryger eller drikker den folkekære skuespiller, og han har tilmed tabt 25 kg. ved hjælp af Dukan-kuren, så der er al mulig grund til at se fremad nu.

- Jeg har i flere år lidt af stakåndethed. Men nu var det altså blevet alvorligt. Jeg kunne jo fand'me ikke gå 50 meter uden at holde pause. Det holdt sgu ikke, siger han ærligt.

Syg Thestrup skal have bypassoperation

- Jeg har lært lektien og ved, at jeg skal holde øje med kolesteroltallet og få motion. Men for en sikkerheds skyld får jeg kolesterolsænkende tabletter, så jeg trods alt kan spise en burger indimellem, griner han.

Ole Thestrup om hjerteoperation: Jeg er ikke helt glad ved det

Ole Thestrup ved nu, at det går den rigtige vej, og at han kan holde en hyggelig nytårsaften hjemme hos fruen.

- Jeg bliver helt rask. Nu skal jeg bare restituere og tage den med ro. Men 7. april er jeg tilbage for fuld hammer, når vi starter prøver på ’Tam Tam-revyen’ i Tivoli, og det glæder jeg mig til, fastslår Ole Thestrup.