Optagelser droppet: - Det er ærgerligt

Brian Lykke er en af dem, der nu må se en række optagelser af 'Krejlerkongen' gå fløjten

Brian Lykke er ærgerlig over, at optagelserne af 'Krejlerkongen' ikke bliver sendt. Foto: TV 2
Brian Lykke er ærgerlig over, at optagelserne af 'Krejlerkongen' ikke bliver sendt. Foto: TV 2

Fredag kunne Ekstra Bladet afsløre, at TV 2 har valgt at droppe en række optagelser af programmet 'Krejlerkongen', fordi Jes Dorph-Petersen medvirkede i optagelserne, som er foretaget tilbage i november sidste år.

Beslutningen kommer i kølvandet på, at Jes Dorph-Petersen i starten af året blev fyret som vært på TV 2 efter to sager om seksuelle krænkelser.

De aflyste programmer kommer blandt andre til at påvirke skuespiller Brian Lykke, som er en af de kendte danskere, der er med i programmet, hvor han i selskab med Jes Dorph-Petersenn skal forsøge at gætte, hvad en række antikviteter er værd.

Læs hele den eksklusive historie om Jes Dorph-Petersen lige her (+).

Den 44-årige skuespiller ærgrer sig da også over, at programmerne nu ikke bliver sendt.

- Jeg synes generelt altid, det er ærgerligt, når noget arbejde, man har lavet, ikke bliver sendt. Det gælder også i det her tilfælde, for jeg elsker at lave 'Krejlerkongen', og man går jo på arbejde for at udkomme, siger han.

Brian Lykke er blandt andet kendt fra 'Krysters Kartel'. Foto: Valdemar Ren
Brian Lykke er blandt andet kendt fra 'Krysters Kartel'. Foto: Valdemar Ren
 

Han understreger dog, at han ikke vil blande sig i den konkrete sag eller TV 2's beslutning om at fjerne optagelser på grund af Jes Dorph-Petersen.

- Jeg synes, det er ærgerligt, men bevæggrundene og sagen har jeg ikke de store kommentarer til. Det er TV 2's sag, siger han og fortsætter:

- Jeg kender udmærket til situationen, ligesom resten af Danmark gør. Men jeg er ikke kvalificeret til at udtale mig om den, fordi jeg ikke kender mere til det end alle andre almindelige danskere, der har læst om det i medierne.

Jes Dorph-Petersen: Sagen kort

I starten af januar kunne Ekstra Bladet på baggrund af en intern mail sendt til medarbejderne på Nordisk Film TV afsløre, at den populære tv-vært Jes Dorph-Petersen var blevet fyret fra selskabet og dermed fjernet som vært på TV 2.

Det skete efter en ekstern advokatundersøgelse af sager om sexisme og sexchikane på TV 2.

Det kostede ham til at starte med jobbet som vært på 'Go' aften Live', og siden stod det også klart, at MeToo-sagerne også kostede 61-årige Dorph-Petersen jobbet som vært på en dokumentar, der var i støbeskeen og produceret af Deluca Film, og som siden skulle sendes på TV 2.

Anklagerne mod Jes Dorph-Petersen drejer sig om to sager fra henholdsvis 2001 og 2003 og kommer fra to kvindelige tidligere praktikanter.

Den ene har forklaret, at hun tilbage i 2001 blev inviteret hjem til Jes Dorph-Petersen af en fælles kollega, og under besøget skulle Jes Dorph ifølge kvinden have lagt en hånd over hendes mund og presset hende ned på en briks, hvor han angiveligt tiltvang sig sex med hende.

Den anden kvinde forklarer, at hun i 2003 var på et lignende besøg hos Jes Dorph-Petersen med en mandlig kollega. De to mænd lagde ifølge kvinden op til sex, men ifølge hendes forklaring afviste hun.

Jes Dorph-Petersen har igennem hele processen nægtet anklagerne, og han har siden klaget til Advokatrådet og Datatilsynet, fordi han føler sig uretfærdigt behandlet i forbindelse med den interne advokatundersøgelse.

Ekstra Bladet har været i kontakt med flere af de andre paneldeltagere i de pågældende optagelser af 'Krejlerkongen', men de har ikke ønsket at kommentere sagen. Heller ikke programmets vært, komiker Lasse Rimmer, er vendt tilbage på vores henvendelse.

Om beslutningen siger TV 2 kortfattet:

'Det har været en naturlig beslutning, at vi ikke skal sende et nyoptaget underholdningsprogram med Jes lige nu i direkte forlængelse af den senere tids forløb'', lyder det fra Peter Toldberg, der er TV 2-redaktør på 'Krejlerkongen', i en mail.

TV2 har ikke ønsket at svare på yderligere spørgsmål om deres beslutning.

Læs hele den eksklusive historie om Jes Dorph-Petersen lige her (+).

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Sagen kort: Jes Dorph er færdig på TV2 efter en intern undersøgelse af sexisme
 

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Men for en gruppe af danskere er julen svær