Overraskede alle på messe: Yahya Hassan ude igen

Digteren Yahya Hassan er igen ude efter at have været indlagt på Retspsykiatisk Afdeling i Skejby. Søndag overraskede han mange ved at dukke op på en messe i København

Yahya Hassan trådte frem for et publikum på Bogforum efter at være blevet udskrevet fra Retspsykiatrisk Afdeling. Video: Gyldendal.
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

Søndag overraskede Yahya Hassan alle, da han pludselig dukkede op på BogForum i Bella Center i København, hvor han holdt et oplæg i en halv time og læste op fra sin nye digtsamling. Han var ellers ikke annonceret til at skulle deltage i messen som oplægsholder.

Yahya Hassans pludselige tilstedeværelse på messen i Bella Center kommer, efter han for nyligt har udgivet en ny digtsamling.

Ekstra Bladet har været i kontakt med Gyldendals Forlag, som kan bekræfte, at Yahya Hassan var til stede ved messen i Bella Center.

- Det er korrekt, at han var forbi i dag. Han har jo været indlagt og er lige kommet ud, så han dukkede op i dag, og det var utroligt spændende at have ham på besøg, siger Gyldendals forlagschef, Simon Pasternak til Ekstra Bladet,

Yahya Hassan bekræftede selv på sin Instagram-profil, at han var på vej med en ny digtsamling efter Gyldendals afsløring forleden.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Yahya Hassan signerede flere bøger til de fremmødte i Bella Center søndag eftermiddag. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Yahya Hassan signerede flere bøger til de fremmødte i Bella Center søndag eftermiddag. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

24-årige Yahya Hassans nye digtsamling har siden udgivelsen fået utroligt gode anmeldelser og begejstret mange. Blandt andet Weekendavisens anmelder Lars Bukdal, der er meget imponeret over digtene.

- Af en tilsværtet toer at være er 'Yahya Hassan 2' en overrumplende karakterfuld og kanongod bog, udtalte Lars Bukdal ifølge Ritzau efter afsløringen af Yahya Hassans nye digtsamling.

Yahya Hassan har en kontroversiel fortid bag sig ud over at skrive digte. Han blev i 2018 indlagt på Retspsykiatisk Afdeling i Skejby ved Aarhus, da han blev dømt til psykiatrisk behandling på ubestemt tid.

For tiden er han imidlertid indlagt til frivillig behandling, og fredag 8. november udkom Yahya Hassans nye digtsamling, 'Yahya Hassan 2'.

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra Yahya Hassan selv, men han har ikke ønsket at udtale sig til pressen i forbindelse med sit besøg ved messen i Bella Center.

Yahya Hassans nye digtsamling imponerer anmelderne

Gyldendal løfter sløret for stor Yahya Hassan-hemmelighed

Mere fra Ekstra Bladet+

Den 4. november 2020 forgreb Danmarks regering sig på demokratiet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind